Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ίντερ Μπακού - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (videos)

Με τον Εμανουέλ Περόνε κορυφαίο και σκόρερ του πρώτου ευρωπαϊκού γκολ της ιστορίας του, ο Αστέρας πήρε την ισοπαλία στο Μπακού (1-1) και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Ίντερ ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη

Με το πολύτιμο 1-1 στις αποσκευές του επιστρέφει ο Αστέρας Τρίπολης από το Μπακού, εκεί όπου απέναντι στην τοπική Ίντερ έδωσε τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Europa League.


Η ελληνική ομάδα ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ σε δύσκολο χρονικά σημείο (στο 46' στη μοναδική εύστοχη τελική των Αζέρων σε όλο το ματς), απάντησε γρήγορα με τον Περόνε (54') και είχε τις ευκαιρίες να φύγει και με το "διπλό".

Ο σκόρερ του πρώτου ευρωπαϊκού γκολ της ιστορίας του Αστέρα ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ καλύτερος για την Ίντερ ήταν ο πορτιέρο της, Λομάια, που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-1.
Πλέον η πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο είναι στα χέρια του Αστέρα, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι ποιοτικά είναι καλύτερη ομάδα, έχει πλέον και θετικό σκορ ενόψει της ρεβάνς την άλλη Πέμπτη (26/07) στην Τρίπολη.

Γήπεδο: Dalga Stadium
Διαιτητής: Μιχάλι Φαμπιάν (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Σολτ Βάργκας (Ουγγαρία), Τίμπορ Βάμος (Ουγγαρία)

Ίντερ Μπακού (3-4-3) Λομάια - Αμπραμίντζε, Λέβιν, Καντελάκι - Αμπντουλάγιε, Αμιρκάνοβ, Γκεοργκιέβσκι, Μαμάντοβ (Χατζίγιεβ 46') - Νιάσε  (Ζλατινόβ 72'), Αντάμια (Γκένοβ 89'), Σουτζ.
Στον πάγκο: Τεβντοράτζε, Μπάρμετλερ, Ντασντεμίροβ, Τσχαντάντζε.

Αστέρας Τρίπολης (4-4-2): Μπαντής - Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Φορμίκα - Ουσέρο, Αλβάρες, Φραγκουλάκης (Μπακασέτας 53'), Ναβάρο - Ράγιο (Πιπίνης 87'), Περόνε (Κουρμπέλης 90'+1).
Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Σαραντόπουλος, Έγκον, Ντινιωτάκης.

Σκόρερ: Σουτζ 46' - Περόνε 54'
Κίτρινες: Αμπντουλάγιε 42', Σουτζ 45', Αντάμια 77' - Περόνε 77'
Στατιστικά: 5-11 τελικές, 1-6 εύστοχες, 4-6 κόρνερ, 3-2 οφσάιντ, 15-9 φάουλ


Ο Αστέρας με "όπλο" την ομοιογένεια (σ.σ. μοναδική φετινή μεταγραφή στην 11άδα ο Φραγκουλάκης) έκλεισε όλους τους χώρους από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου και πίεσε αρκετά ψηλά την Ίντερ. Αποτέλεσμα, οι Αζέροι να μην μπορούν να φτάσουν εύκολα στα καρέ του Μπαντή, έχοντας μόλις μία καλή στιγμή με τον Αντάμια (18').

Αντίθετα, στην αντίπαλη εστία ο Λομάια είχε δουλειά σταματώντας τους Τσαμπούρη (13') και Ουσέρο (37), στις δύο καλύτερες στιγμές των Αρκάδων στα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα του Τσιώλη έστισε και δύο φορές την μπάλα σε καλή θέση έξω από την περιοχή, ωστόσο τόσο ο Περόνε (28') όσο και ο Ουσέρο (43') την έστειλαν άουτ. Συνολικά οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο ήταν 6-2 για την ελληνική ομάδα.

Εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο, άουτ από MotionCrew
 Με το "καλημέρα" της επανάληψης όμως οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Αστέρα και άνοιξαν το σκορ με τον Σουτζ (46'). Ευτυχώς, το σοκ από το γρήγορο γκολ ξεπεράστηκε σύντομα από τους ποδοσφαιριστές του Τσιώλη που έφτασαν στην ισοφάριση στο 54', με τον Περόνε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ευρωπαϊκής ιστορίας της αρκαδικής ομάδας.

Το γκολ του Περόνε στην Ίντερ Μπακού (το 1-1) από MotionCrew
 Το γκολ του Αργεντινού επανέφερε την τάξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αστέρα να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Περόνε μάλιστα ήταν αυτός που άλλες τρεις φορές απείλησε την Ίντερ (66', 81', 82'), ενώ στις καθυστερήσεις ο Λομάια σταμάτησε πρώτα τον Μπακασέτα (91') και στη συνέχεια τον Ναβάρο (93') στην απόκρουση του αγώνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...