Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νίκησε αλλά δεν εντυπωσίασε η Εθνική μας

Η εθνική ομάδα νίκησε 1-0 την Αρμενία στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη επί αυστριακού εδάφους, με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23ο λεπτό, στην τελευταία αγωνιστική δοκιμασία της εν όψει της συμμετοχής στο Euro 2012.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ανώτερο αλλά οι διεθνείς εμφανίστηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με «αποκορύφωμα» τα πέναλτι που έχασαν οι Σαμαράς (71΄) και Κατσουράνης (86΄), οι οποίοι νικήθηκαν από τον Μπερεζόφσκι.

Η εθνική ομάδα, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Αυστρία και επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα (θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Πολωνία), εμφανίστηκε «διπρόσωπη» και, σίγουρα, προβλημάτισε με την εν γένει εμφάνισή της.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Αρμένιους, έτρεξαν πολύ, κάλυψαν χώρους και πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο. Πριν το γκολ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σάλκε, που σημειώθηκε με κεφαλιά σε φάουλ του Καραγκούνη, η Ελλάδα απειλούσε διαρκώς στα στημένα, χάνοντας ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Αβραάμ Παπαδόπουλου (6΄) και Σαλπιγγίδη (9΄), που πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η ελληνική ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας χώρο στους Αρμένιους που απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της αδυναμίας των μέσων του Σάντος στην ανασταλτική λειτουργία. Ακόμη κι έτσι, όμως, τις μεγάλες ευκαιρίες είχε η Ελλάδα, αλλά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βρήκαν απέναντί τους τον έμπειρο 37χρονο τερματοφύλακα Μπερεζόφσκι, της Ντιναμό Μόσχας.

Εκτός των δύο πέναλτι, ο Αρμένιος γκολκίπερ εξουδετέρωσε και το πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 77΄, όταν ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Αυστριακός διαιτητής ήταν μάλλον αυστηρός στον καταλογισμό της «εσχάτης των ποινών» και στις δύο περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, η εθνική δεν έπεισε για την ετοιμότητά της εν όψει της πρεμιέρας του Euro 2012, τις 8 Ιουνίου. Ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να δουλέψει εντατικά στο εναπομείναν διάστημα, αφού η Πολωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση Αρμενία...

«Αντώνης Νικοπολίδης - Ο αγώνας της ζωής μου»

Με αυτό τον τίτλο στην αυτοβιογραφία του, ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλάει για όλα. Για πρώτη φορά στο φως αποκαλύψεις και συναρπαστικές ιστορίες από την ζωή και την καριέρα του διεθνή τερματοφύλακα!

Στις αρχές Ιουνίου κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας, η αυτοβιογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη, που τιτλοφορείται «Ο αγώνας της ζωής μου» (τιμή 16,90 ευρώ). Ερωτήματα που αφορούν στην καριέρα του, στην πορεία της ζωής του, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα, για το πιο αδύνατο σημείο του, την χειρότερη ήττα της ζωής του, την πιο δύσκολη και την πιο όμορφη στιγμή της διαδρομής του, όλα βρίσκουν απαντήσεις μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρόκειται για τον πρώτο από τους ήρωες του Euro 2004 και κατά συνέπεια τους σούπερ σταρ της νέας γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δοκιμάζει να καταγράψει την κοινωνική και αθλητική διαδρομή του μέσα από μία αυτοβιογραφία.

Το βιβλίο «Αντώνης Νικοπολίδης - Ο αγώνας της ζωής μου» εκδίδεται από την MV Publications, μία εκδοτική εταιρία που αποκλειστικό στόχο έχει να καλύψει το χώρο της αθλητικής αυτοβιογραφίας (και σε δευτερεύοντα ρόλο της βιογραφίας) σε ελληνικό επίπεδο, μέσα από ένα διαφορετικό ύφος, όπου ο κοινωνικός ρόλος του εκάστοτε αθλητή, αναδεικνύεται ισάξιος της αθλητικής οντότητάς του. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα βιβλίο που θα συζητηθεί πολύ...

www.gazzetta.gr/plus

“Όλα για την υγεία mou”: Οι.. πάσες της Δεσπ. Καμπούρη με τους Μπελιγράτη και Τριανταφυλλίδη

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 17:10, ασχολείται με τα οφέλη της άσκησης σε κάθε ηλικία.

Η αξία της άσκησης και τα πολλαπλά οφέλη της στον οργανισμό έχει επιβεβαιωθεί σε πλήθος μελετών. Ακόμη και η ήπιας μορφής γυμναστική προσφέρει ευεξία, αυτοπεποίθηση, καταπολεμά το άγχος και το στρες, ενώ δρα προστατευτικά για σοβαρές σωματικές αλλά και ψυχικές νόσους, όπως η κατάθλιψη. Δυστυχώς, όμως, οι Έλληνες φαίνεται ότι είμαστε πρωταθλητές του ...καναπέ, καθώς πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μόνο των 3% του πληθυσμού ασκείται συστηματικά.

Οι επιστήμονες μιλούν για τα είδη της γυμναστικής που ταιριάζουν στα παιδιά και τους ενήλικες, ενώ επισημαίνουν ότι η άσκηση είναι απαραίτητη και για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης, αναφέρονται στα λάθη που πολλές φορές κάνουμε όταν γυμναζόμαστε, ενώ δίνονται και διατροφικές συμβουλές ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα σχετικά οφέλη από την άσκηση. Στην εκπομπή παρουσιάζονται νέες μορφές άσκησης, όπως το pole dancing, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι αναγκαία όταν γυμναζόμαστε και αναφέρονται στους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η χρήση αναβολικών, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου και αυτοκτονικές τάσεις. Ο Τάκης Γιγουρτάκης, μιλάει στην εκπομπή για την χρήση αναβολικών που έκανε ο γιος του και του στοίχισε τη ζωή.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Δέσποινα Καμπούρη, μιλά για τη σχέση της με την άσκηση και τη μεγάλη της αγάπη, το beach volley, ενώ “ανταλλάσσει” και μερικές ...πάσες με τους πρωταθλητές Ελλάδος στο beach volley Παύλο Μπελιγράτη και Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Νέο πλήγμα στην Αγγλία – Χάνει το Euro ο Λάμπαρντ

Τα “λιοντάρια” χάνουν ένα ακόμα σημαντικό παίκτη στον χώρο του κέντρου, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro.


Τεράστια απώλεια για την εθνική ομάδα της Αγγλίας ενόψει Euro 2012, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να μένει εκτός αποστολής λόγω ενός τραυματισμού στο μηρό και τον Τζόρνταν Χέντερσον της Λίβερπουλ να είναι ο αντικαταστάτης του.

Το πρόβλημα τραυματισμού του Άγγλου μέσου στον μηρό αποδείχτηκε ιδιαίτερα σοβαρό, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός πλάνων του Ρόι Χότζον για τις υποχρεώσεις των “λιονταριών”

Θυμίζουμε ότι η απουσία του αρχηγού της Τσέλσι ήρθε να προστεθεί στις... ξαφνικές των Γκάρεθ Μπάρι και Τζον Ρούντι.

Καθαρή η μαγνητική του Περπέρογλου

Ο Στράτος Περπέρογλου τραυματίστηκε στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια της τέταρτης αναμέτρησης της σειράς των Τελικών της Α1, αλλά είναι ετοιμοπόλεμος για την αυλαία της χρονιάς στο Σ.Ε.Φ. (2/6).


Έπειτα το 2-2 (84-74) στην τελική σειρά ο 28χρονος φόργουορντ βρέθηκε απ' το Ο.Α.Κ.Α. στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία για χτύπημα στο δεξί πόδι. Τα αποτελέσματα αυτής δεν έδειξε κάτι και βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτςεν όψει... Τελικού των Τελικών με τον Ολυμπιακό.

Ηττα και αποκλεισμός Παγδατή

Στην ανωτερότητα του αντιπάλου του Νικολάς Αλμάγκρο υπέκυψε ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε σετ από τον Ισπανό τενίστα. Αποκλείστηκε έτσι στον β' γύρο του Ρολάν Γκαρός με 3-0 σετ.

Είναι αξιοσημείωτο πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Παγδατής βρέθηκε μπροστά στα γκέιμ μόνο δύο φορές, στο τρίτο σετ με 1-0 και 5-4... Ο Ισπανός έδινε τον ρυθμό και ο Κύπριος πρωταθλητής ακολουθούσε και ισοφάριζε μέχρι ένα σημείο. Ωστόσο σε όλα τα σετ η κατάληξη ήταν η ίδια. Παρά τη μαχητικότητα του Μάρκου, ο Αλμάγκρο έβρισκε τον τρόπο και έβγαινε νικητής.


Στο πρώτο σετ ο Κύπριος τενίστας ισοφάρισε σε 4-4, αλλά έχασε 4-6. Στο δεύτερο ισοφάρισε 3-3, αλλά ηττήθηκε με 3-6. Στο τρίτο τα πράγματα ήταν πλέον πολύ δύσκολα, αλλά ο Μάρκος δεν τα παράτησε και αποχαιρέτησε αξιοπρεπώς το τουρνουά, καθώς ηττήθηκε 5-7 στο τάι μπρέικ.

Εισιτήρια τέλος σε δύο ώρες!

Μέσα σε δύο ώρες οι φίλοι του Ολυμπιακού εξαφάνισαν τα εισιτήρια του 5ου τελικού.
 
Χαμός! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που έγινε την Πέμπτη στα εκδοτήρια του ΣΕΦ.
Μέσα σε δύο ώρες οι φίλοι του Ολυμπιακού εξαφάνισαν τα εισιτήρια του 5ου τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό (2/6, 19:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν μέσα σε δυο ώρες τα εισιτήρια του πέμπτου τελικού τόσο στα εκδοτήρια στο ΣΕΦ όσο και στο Official Olympiacos BC Store.

Η νέα φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης [βίντεο]

Τη νέα φανέλα της για τη σεζόν 2012/2013 παρουσίασε η Ρεάλ Μαδρίτης μέσω ενός βίντεο που πρωταγωνιστούν οι παίκτες των «μερένγκες» και ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη νέα εμφάνιση των Μαδριλένων υπάρχει ένα λογότυπο στο αριστερό μανίκι για την συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας, ενώ ως μοντέλα για την παρουσίαση της φανέλας
χρησιμοποιήθηκαν οι Ικερ Κασίγιας, Τσάμπι Αλόνσο, Καρίμ Μπενζεμά, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο και οι άλλοι αστέρες των πρωταθλητών Ισπανίας.

Δείτε εδώ τις νέες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παπανικολάου: Δεν προκαλώ, αλλά σε όποιον αρέσω

Ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, υπεραμύνεται του τρόπου που πανηγυρίζει τα καλάθια του και μιλώντας στο gazzetta.gr, εξηγεί τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα.


Χωρίς να έχει κλείσει ακόμη τα 22 του χρόνια, θεωρείται ήδη ένα από τα εκκολαπτόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που εξέφρασαν την απορία τους επειδή ο διεθνής Τρικαλινός φόργουορντ δεν αναδείχτηκε MVP του φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού στη διάρκεια της εφετινής σεζόν...

Οι αριθμοί του στους φετινούς τελικούς της Α1 Κατηγορίας (μ.ο. 10,1π.. & 6,2ρ. με 41,1% στα τριπ. σε 26,5'), αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές, ενώ το γεγονός ότι, χθες, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ακούσαμε ουκ ολίγους ανθρώπους που πρόσκεινται στο “πράσινο” στρατόπεδο, να εκφράζουν αρνητικά σχόλια για τον έντονο τρόπο που πανηγυρίζει τα καλάθια του, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο “μικρός” αποτελεί πολύ υπολογίσιμο μέγεθος για τον “αιώνιο αντίπαλο”. Το gazzetta.gr συνομίλησε με το νέο “Παπ” του ελληνικού μπάσκετ, λίγο πριν εκείνος επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας του και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του γύρω από όλα συζητιούνται από χθες σχετικά με τους την τελική σειρά των πλέϊ-οφ...

Άδεια σε ΠΑΟ, "κόπηκαν" ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ και Κέρκυρα

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που εξασφάλισε την αδειοδότηση από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, σε αντίθεση με έξι άλλες ομάδες, ανάμεσα στις οποίες είναι η ΑΕΚ, των οποίων η έφεση απορρίφθηκε.
Εκτός της Ενωσης, που αποκλείεται αυτομάτως και από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αδειοδότηση δεν εξασφάλισαν ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Αρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ, κάτι που σημαίνει πως θα αγωνιστούν κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα ανανέωσης συμβολαίων ή να κάνουν μεταγραφή παικτών άνω των 22 ετών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «H Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (αρ. απόφασης 1/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. κατά της 3/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.
ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (αρ. απόφασης 2 /30-05-2012
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ κατά της 2/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αρ. απόφασης 3/31-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία, κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 7/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων.
Διατηρεί την υπόθεση και δικάζει επί της αιτήσεως.
Δέχεται κατ' ουσία κατά πλειοψηφία την αίτηση.
Χορηγεί στην αιτούσα ΠΑΕ την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριες διοργανώσεις της περιόδου 2012-2013.
Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
Μειοψήφησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία έχει τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ακολούθως η αίτησή της θα έπρεπε να απορριφθούν κατ' ουσίαν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.
ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ. απόφασης 4/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της εκκαλούμενης 5/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.
ΠΑΕ ΑΡΗΣ (αρ. απόφασης 5/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κατά της εκκαλούμενης
9/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.
ΠΑΕ ΟΦΗ (αρ. απόφασης 6/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά της εκκαλούμενης
13/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.
ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (αρ. απόφασης 7/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 15/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίνοντας περαιτέρω επί της αιτήσεως αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απορρίπτει αυτήν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012».

Μένουν οι Γιαννακόπουλοι, θέλουν παραμονή Ομπράντοβιτς!

Επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος θα μείνουν στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός!


Η παραμονή των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου παίρνει σάρκα και οστά! Λίγες ώρες μετά τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος και την ισοφάριση σε 2-2 από τον Παναθηναϊκό, οι διοικητικοί ηγέτες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσαν τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας πως θα παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν!

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν πως θέλουν να κρατήσουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας, προκειμένου να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στόχος τους είναι να πάει η ομάδα ήρεμη στον πέμπτο τελικό, γνωρίζοντας τις αποφάσεις της διοίκησης, όπως επανειλημμένως ζήτησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού: "Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Final Four της Κωνσταντινούπολης μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου προτίμησε να ασχοληθεί με το μέλλον στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, κάτι που το είχε καυτηριάσει η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ομάδας και των φιλάθλων από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.
Λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό τελικό, πάλι κάποια ηλεκτρονικά μέσα επέλεξαν την οδό της παραπλάνησης, αυτή τη φορά όχι για το μέλλον της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά γι’ αυτό του Ζέλιμιρ  Ομπράντοβιτς.
Νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού, να βάλουμε ένα τέλος στο κρεσέντο της παραπληροφόρησης και να πάει η ομάδα στον 50 τελικό του Σαββάτου ήρεμη, γνωρίζοντας τις αποφάσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου.
Αφού κανείς άλλος Παναθηναϊκός δεν έδειξε ενδιαφέρον η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα παραμείνει και για τη νέα σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και επιθυμεί, μαζί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.
Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς, ακρογωνιαίους λίθους της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του  ελληνικού αθλητισμού.
Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα λαμπρά μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας και αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και για αυτό είναι φυσιολογικό να βρίσκεται δίπλα μας 13 χρόνια και πρόθεσή μας είναι να είμαστε για ΠΑΝΤΑ μαζί εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί.
Υ.Γ. Και αφού ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας για το μέλλον, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα για το παρόν: Στο Φάληρο ερχόμαστε…".

Προς παραμονή ο Ομπράντοβιτς

Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του 4ου τελικού (ότι "αυτό πιθανόν να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ") το κλίμα έχει αντιστραφεί πλήρως σε ότι αφορά την παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ήδη έχει υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Λέγεται, ότι αυτό που είχε ζητήσει ο "Ζοτς" ως μοναδικό όρο είναι να μην υπάρχει κωλυσιεργία (όπως πέρσι το καλοκαίρι), αλλά να έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα που αφορούν το μπάτζετ και το διοικητικό καθεστώς.
Η τελευταία κίνηση των Γιαννακόπουλων, οπότε εκτός από το ότι έχει ψυχολογικές προεκτάσεις ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα, ενδεχομένως να αποτελεί μια "απάντηση" στον Ομπράντοβιτς, που βλέπει το θέλημα του να γίνεται πράξη. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Σέρβος προπονητής θα κάθεται και την ερχόμενη σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

 sport24.gr

Ο Σισέ έρχεται στην Αθήνα σε ρόλο DJ

Στην Αθήνα επιστρέφει ο Τζιμπρίλ Σισέ, όχι για να μας θυμίσει το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, αλλά στη μουσική, καθώς θα βρεθεί στα decks γνωστού κλαμπ της παραλιακής.

Η αγάπη του Σισέ για τη μουσική και κυρίως την R'n'B ήταν γνωστή από τον καιρό που φορούσε ακόμα την φανέλα του Παναθηναϊκού και για αυτό απόψε θα έχει το ρόλο του DJ στο πάρτι «Sex me Up».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος επιθετικός ακολουθεί το χόμπι του σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.

ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ο Δώνης


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του θα παρουσιαστούν στις 16:00 από τη διοίκηση του "δικεφάλου"

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστά εντός των επόμενων ωρών.

Ολυμπιακός: Μένει ο Ιμπαγάσα

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα συμφώνησε προφορικά με τον Ολυμπιακό και απομένουν μόνο οι υπογραφές για την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν χρόνο.


Στο μεγάλο λιμάνι θα παραμείνει για τρίτη διαδοχική σεζόν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος μέσος ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους "ερυθρόλευκους", με τον ατζέντη του, Αλεχάντρο Καμάνιο, να λέει το "ναι" στην διοίκηση των ερυθρολεύκων στην μονοετή πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους.
Το μόνο που μένει πλέον για την επισημοποίηση της συμφωνίας είναι να μπουν και οι υπογραφές, κάτι που θα γίνει με την επιστροφή του μάνατζερ του παίκτη στη χώρα μας.

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμισθεί είναι ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αποδέχεται την μείωση στο συμβόλαιο του που έφτασε το 40%.

Ο 36χρονος μέσος την επόμενη σεζόν θα αμειφθεί με 500.000 ευρώ (με τα μπόνους επίτευξης στόχων θα πάει στις 700.000 ευρώ), καθώς τις δύο προηγούμενες το κασέ του έφτανε κοντά στο 1.000.000 ευρώ.

Το φανταστικό γκολ του Ιμπραΐμοβιτς με την Σουηδία [βίντεο]

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οδήγησε με ένα γκολ και μία ασίστ την Σουηδία στη φιλική νίκη με 3-2 επί της Ισλανδίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Euro 2012.

Ο επιθετικός της Μίλαν άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό με καταπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση, ενώ στο 14' έδωσε την ασίστ στον Ολα Τοϊβόνεν για το 2-0, αφού ξεπέρασε πρώτα με όμορφη ντρίμπλα τον αντίπαλο αμυντικό.

Έναν χρόνο εκτός λόγω μπουνιάς στον διαιτητή (video)

Δεν γλίτωσε την τιμωρία ο άσος της Χέρτα Βερολίνου, Λέβαν Κομπιασβίλι. Ο οποίος έριξε μπουνιά στον διαιτητή Βόλφγκανγκ Σταρκ, μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα των play offs για την Μπουντεσλίγκα απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η ομοσπονδία της Γερμανίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού ενός έτους στον Γεωργιανό, ωστόσο ο 34χρονος έχει το δικαίωμα έφεσης.

Πέμπτη παρουσιάζεται ο Δώνης στον ΠΑΟΚ


Η ανακοίνωση, αλλά και η παρουσίαση του Γιώργου Δώνη θα γίνει τελικά την Πέμπτη(31/5) καθώς ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που είχε ο δικηγόρος του Μπόλονι άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Με καθυστέρηση δύο ημερών θα ανακοινωθεί, αλλά και θα παρουσιαστεί ο Γιώργος Δώνης από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι λόγοι της καθυστέρησης είχαν να κάνουν με το ποσό της αποζημιώσεις του Μπόλονι και τις δόσεις, αλλά και με τον Γάλλο δικηγόρο του. Σήμερα (30/5)ο νομικός εκπρόσωπος του Ρουμάνο τεχνικού έχασε την μητέρα του με αποτέλεσμα η άφιξή του στην Θεσσαλονίκη να γίνει την Πέμπτη (31/5) το πρωί.

Όσον αφορά τον Έλληνα τεχνικό αναμένεται αύριο το πρωί να βρίσκεται στα γραφεία της Τούμπας για να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του και στη συνέχεια να παρουσιαστεί από τον Ζήση Βρύζα. Έτσι λοιπόν το κεφάλαιο προπονητής στον Δικέφαλο του Βορρά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, όπως σας είχε άλλωστε ενημερώσει το gazzetta.gr από τις 26 Μαρτίου.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα στον Παναθηναϊκό

Αρνητική η εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου για την έκδοση άδειας στο Τριφύλλι παρά το γεγονός ότι ο φάκελος των πράσινων είναι υπέρ πλήρης και ο μοναδικός με πλάνο βιωσιμότητας 


Σε αναμμένα κάρβουνα τουλάχιστον για λίγες ακόμα ώρες θα κάθονται άπαντες στον Παναθηναϊκό σχετική με την απόρριψη ή μη του φακέλου για την αδειοδότηση του Τριφυλλιού.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα πλήρη φάκελο την Τετάρτη το πρωί σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το ρεπορτάζ της ΕΠΟ ο εισηγητής Γιώργος Δημητρίου έκανε αρνητική εισήγηση όσον αφορά το τυπικό μέρος της υπόθεσης.

Βέβαια στην επιτροπή υπάρχουν τρεις ψήφοι και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Παναθηναϊκός έστω και με 2-1 θα πάρει την έγκριση και την αδειοδότηση. Κάτι το οποίο όμως θα γίνει γνωστό την Πέμπτη το πρωί τελικά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι στον φάκελο του Παναθηναϊκού υπάρχουν τακτοποιημένες όλες οι οικονομικές ατασθαλίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Επίσης το Τριφύλλι είναι η μόνη ομάδα που έχει παρουσιάσει και ένα πλάνο βιωσιμότητας για τη συνέχεια έχοντας μέσα όλα τα στοιχεία για την επόμενη μέρα. Παρουσίασε το πλάνο της λαϊκής βάσης, την Α.Μ.Κ. η οποία τρέχει, την εγγυητική επιστολή αλλά και τα διαρκείας και της χορηγίες της επόμενης περιόδου.

Καλύτερα στο διπλό η Λένα

Η Λένα Δανιηλίδου συνεχίζει στο διπλό του Ρολάν Γκαρός μετά από μια άνετη νίκη στον 1ο γύρο του τουρνουά. Αποκλείστηκε το Νο1 του ταμπλό.

Η Λένα Δσνιηλίδου ξεπέρασε την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από την Κάρολαϊν Βοζνιάκι στο μονό και κυρίως την κακή εμφάνιση με την οποία συνοδεύτηκε με μια άνετη νίκη στο διπλό.

Παίζοντας για πρώτη φορά με παρτενέρ τη Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο ήταν αναμενόμενο πως το δίδυμο ήθελε λίγο χρόνο μαζί και έτσι απώλεσαν το πρώτο σετ με 6-0 από τις Γαλλίδες Καρολίν Γκαρσια και Ματίλντ Γιοχανσόν.


Ωστόσο οι δύο παίκτριες συνδυάστηκαν σωστά και πήραν την πρόκριση στον 2ο γύρο, κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ με 6-4, 6-1.

Στη συνέχεια θα αναμετρηθούν με τη Ρωσίδα Νίνα Μπρατσίκοβα και την έμπειρη Ρουμάνα Εντίνα Γκάλοβιτς-Χολ.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός των Αμερικανίδων Νο1 του ταμπλό, Λίσα Ρέιμοντ και Λέιζελ Χούμπερ. Ηττήθηκαν με 6-3, 7-5 από την Εσθονή Κάια Κανέπι και την Κινέζα Σουάι Ζανγκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Tα είπαν Μπάγεβιτς -Σπανός

Ο Γιώργος Σπανός είχε συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς την Τετάρτη. Ο λόγος, προφανής. Το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αργά το βράδυ της Τετάρτης είχε ο Γιώργος Σπανός.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ατρομήτου ανέλυσε στον Σερβοέλληνα τεχνικό το πλάν του για την ομάδα (μία πρώτη κουβέντα είχε γίνει και τηλεφωνικά) και φυσικά του ζήτησε να συνεργαστούν.

Ως γνωστόν ο Μπάγεβιτς δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ και γι' αυτό οι εξελίξεις σ' αυτό το μέτωπο αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Από την Πέμπτη τα εισιτήρια για τον 5ο τελικό

Ανακοίνωση για τον τρόπο και τις ώρες διάθεσης των εισιτηρίων του πέμπτου τελικού, το Σάββατο στο ΣΕΦ, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός

"1. το Επίσημο Κατάστημα της ΚΑΕ (Καραολή και Δημητρίου 8, 18547 Νέο Φάληρο) από την  Πέμπτη 31/05/2012 και ώρες 11:00 – 21:00 και μέχρι  εξαντλήσεώς τους.

2. τα εκδοτήρια του ΣΕΦ  την Πέμπτη 31/05/2012 και ώρες 10:00 – 18:00 και μέχρι  εξαντλήσεώς τους.
Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Απαραίτητη για την παραλαβή των ως άνω εισιτηρίων είναι η επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.
Τιμές
10€
15€
20€
30€".
Enhanced by Zemanta

Ισοφάρισε τη σειρά των τελικών ο ΠΑΟ – στο ΣΕΦ «βγαίνει» ο πρωταθλητής

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 2-2 και ο πρωταθλητής Ελλάδας της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα κριθεί το Σάββατο στο ΣΕΦ (19:00).

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 84-74 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο τελικό, μετά από ολική επαναφορά τους στην τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι άρχισε σχεδόν από εκεί που τελείωσε αυτό του ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός τιμωρούσε και την παραμικρή αδυναμία της αντίπαλης άμυνας και κατάφερε να προηγηθεί με 11-4 κόντρα σ' έναν Παναθηναϊκό που αγκομαχούσε. Οι "πράσινοι" δοκίμασαν νέα πράγματα στην άμυνά τους, επιχείρησαν να κλέψουν μπάλες και τα κατάφεραν, αλλά κάθε φορά που έβγαιναν στο ανοιχτό γήπεδο προσέφεραν την μπάλα στον Ολυμπιακό.

Σ' αυτό το διάστημα τους πρωταθλητές κράτησε ο Καϊμακόγλου, αλλά χωρίς αυτόν και με τον Λο να καθοδηγεί άψογα τον Ολυμπιακό η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς βρήκε σκορ και δημιούργησε διαφορά 11 πόντων (17-28). Τις λύσεις που αναζητούσε πάση θυσία ο Ομπράντοβιτς τις βρήκε στη θετική παρουσία του Σμιθ και στην οξυδέρκεια του Γιασικεβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός όμως ακόμη κυνηγούσε στο σκορ (34-35).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Γιασικεβίτσιους έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (39-38), ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά βασιζόμενος στη σωστή λειτουργία της άμυνας του πήγε και πάλι τη διαφορά στους 8 (47-55). Σ' εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τη φθορά των Ντόρσεϊ και Χάινς ακούμπησε την μπάλα ο Μπατίστ και ο Αμερικανός τον κουβάλησε μέχρι το 55-55.

Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" πήγαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν. Παρά τις όποιες επιπολαιότητες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός δεν απειλούταν στην άμυνα (ο Σπανούλης δεν βοήθησε) και κατάφερε να χτίσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα νίκης (69-61 στο 35'). Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιασικεβίτσιους βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 69-67.

Η μεγάλη μάχη μόλις ξεκινούσε. Με βολές του Μπατίστ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εκ νέου με 7 (74-67), αλλά ο... εφτάψυχος Ολυμπιακός επέστρεψε με τρίποντο του Σπανούλη και γκολ-φάουλ του Χάινς (74-73). Το αποφασιστικό χτύπημα για τους γηπεδούχους το έδωσαν ο Σμιθ μ' ένα απίθανο καλάθι μετά από ριμπάουντ και ένα δίποντο του Γιασικεβίτσιους για το 78-73. Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του.

Αγώνας νεαρών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Mικροί ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι αθλητές κατέκλυσαν σήμερα το γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό, προκειμένου να αγωνιστούν για φιλανθρωπικό σκοπό: την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συμμετέχοντες και θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο με την υποχρέωση να φέρουν τρόφιμα, που στη συνέχεια θα διαθέσει το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παιδιά, γονείς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κατέφθασαν στο χώρο της εκδήλωσης κρατώντας στα χέρια τους ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (ακόμα και ρούχα) για οικογένειες της περιοχής που στερούνται τα βασικά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Συνδέσμων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστικών Πειραιά σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

«Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν άλλες επιλογές. Ο εθελοντισμός είναι υπόθεση όλων μας και ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει με το δικό του λιθαράκι» η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σουζάνα Κουμτζή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 8-9 ετών από ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων: τον Αετό Κορυδαλλού, τους αθλητικούς ομίλους Πειραιά, Κορυδαλλού και Χαλκηδόνας, τον Περαμαϊκό, την Άμιλλα Περιστερίου, το Νέο Ικόνιο και το «City Soccer» Αιγάλεω.

«Στο κάλεσμα της Ένωσης Παλαιμάχων ανταποκριθήκαμε αμέσως. Ο ρόλος της ακαδημίας είναι να προσφέρει κοινωνικό έργο με τις λίγες δυνάμεις της» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου της Χαλκηδόνας, Αποστόλης Μαρούλης.

Το τουρνουά των ακαδημιών διαδέχθηκε αγώνας ανάμεσα στην Ένωση Παλαίμαχων Πειραιά και την αντίστοιχη ένωση της Αθήνας. «Διοργανώνουμε αυτό τον αγώνα τα τελευταία τρία χρόνια, πρώτα με κοινωνικό σκοπό και μετά με αθλητικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων Αθήνας, Στέλιος Σαρηδημητρίου.

Τα τρόφιμα και τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν σήμερα θα διατεθούν σε ορισμένες από τις 461 οικογένειες που εξυπηρετεί το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ερυθρού Σταυρού. Όπως τόνισε η κ. Κουμτζή, το 95% των εξυπηρετούμενων είναι άνεργοι και παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Σάντος: Θετικό πρόσημο - Ας μην ασχοληθούμε με την 23άδα (VIDEO)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε την προετοιμασία ως τώρα, εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα όσα έχουν δείξει οι παίκτες αλλά για ακόμη μία φορά δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεση του.


Ο Φερνάντος Σάντος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού κόντρα στην Αρμενία, δεν θέλησε να σχολιάσει τον αποκλεισμό του Τζιόλη και του Κονέ από την 23άδα και επικεντρώθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής:

Αναλυτικά όσα είπε:

"Θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση όλων αυτών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πω πως ήθελα να εδραιώσουμε το κλίμα οικογένειας και συνόλου και ύστερα να βελτιωθούμε ως ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι, ήθελα να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε τόσο καλά όσο ξέρουμε αλλά και να βελτιώσουμε την επιθετικότητα μας. Δουλέψαμε πάνω στις τοποθετήσεις των αντιπάλων με σκοπό να κερδίζουμε πιο πολλές φορές την μπάλα και ταυτόχρονα όταν την κλέβουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε μια σωστή επίθεση.

Επίσης, δουλέψαμε στο τελείωμα των φάσεων αλλά και να είμαστε γρήγοροι και άμεσοι να ξανακερδίζουμε την μπάλα όταν την χάνουμε. Αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο οι δύο άξονες που κινήθηκε η προετοιμασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Αναφορικά με το πνεύμα της ομάδας, ο στόχος επετεύχθη απόλυτα.

Όσον αφορά στην ποιότητα του παιχνιδιού, υπάρχουν κάποιες μικροαμφιβολίες ωστόσο είχαμε δύο ανασταλτικούς παράγοντες. Την κόπωση των ποδοσφαιριστών και το μικρό διάστημα που είχαμε να δουλέψουμε μαζί. Σε κάθε περίπτωση, είδα βελτιώσεις στο πρώτο φιλικό και ελπίζω να δω και στο επόμενο. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα έχουν στην διάθεση τους δύο μέρες να ξεκουραστούν, να δουν τους δικούς τους, να φορτίσουν τις μπαταρίες του για να μπορέσουμε να φύγουμε για Πολωνία, όπου και θα δουλέψουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία όπως είναι τα στημένα. Εκεί θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε και τον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για να φανούν όσο πιο φρέσκοι γίνεται στο πρώτο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Πολωνία. Μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό.

Νομίζω πως αυτή την στιγμή δεν είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με την τελική 23άδα. Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολιζόμαστε από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σίγουρα καταλαβαίνω την ερώτηση σας αλλά από την στιγμή που πήρα τις αποφάσεις μου, έχοντας καθαρή την συνείδηση μου, το θέμα έχει τελειώσει και σκέφτομαι μόνο την ομάδα."

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Euro: "Έχω πει ότι είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Όλοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση."

Για το αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι έτοιμο: "Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και αυτές οι διορθώσεις που κάναμε." 

Εκτός προληπτικά ο Νίνης

Ο Σωτήρις Νίνης δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Τετάρτης (30/5), λόγω των ενοχλήσεων στον ώμο, αλλά ήταν κυρίως για προληπτικούς λόγους και δεν είναι κάτι το ανησυχητικό


Χωρίς την συμμετοχή του Σωτήρη Νίνη συνεχίστηκε την Τετάρτη (30/5) η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας στην Αυστρία.

Ο νεαρός μέσος ο οποίος ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στον ώμο, δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα για καθαρά προληπτικούς λόγους, προκειμένου να είναι έτοιμος τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής μας, τονίζει πως το πρόβλημα του Νίνη δεν είναι ανησυχητικό και τις επόμενες ημέρες θα μπει σε φουλ ρυθμούς ενόψει του Euro.

Στη Γαλατάσαραϊ ο Αλντιντόπ

Ο Χαμίτ Αλτιντόπ είναι ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί από τη Ρεάλ μετά το τέλος της σεζόν, με τον Τούρκο μέσο να αποκαλύπτει ότι υπέγραψε για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ.


Ο 29χρονος άσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Μπάγερν Μονάχου όμως δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της σεζόν να δικαιώσει τους ανθρώπους της Ρεάλ για την επιλογή τους, με έναν τραυματισμό που κουβαλούσε από την θητεία του στους Βαυαρούς να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Έτσι, η διοίκηση της "βασίλισσας" άφησε ανοιχτή την πόρτα της εξόδου για τον παίκτη, ο οποίος με τη σειρά του "έδωσε τα χέρια" με τους ανθρώπους της Γαλατάσαραϊ για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

 "Υπέγραψα στη Γαλατάσαραϊ" δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu" ο Αλτιντόπ, ο οποίος αποχαιρετάει τη φετινή σεζόν στη Ρεάλ έχοντας 613 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής και μόλις πέντε ματς στα οποία πήρε τη θέση του Άλβαρο Αρμπελόα στο αρχικό σχήμα.

Ο Ρότζερς στη Λίβερπουλ!

Ο Μπρένταν Ρότζερς θα είναι ο νέος τεχνικός της Λίβερπουλ καθώς συμφώνησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ.


Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, η διοίκηση της Λίβερπουλ στράφηκε άμεσα στον Μπρένταν Ρότζερς για να διαδεχτεί τον Κένι Νταλγλίς στην τεχνική της ηγεσία και όλα δείχνουν πως ο 39χρονος θα είναι το νέο αφεντικό των αποδυτηρίων του "Άνφιλντ".

Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο τεχνικός της Σουόνσι την περασμένη διετία "έδωσε τα χέρια" με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του.


Οι "κόκκινοι" θα πληρώσουν μάλιστα ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 λίρες ως αποζημίωση στην ουαλική ομάδα για την εξασφάλιση των υπηρεσιών του.

Να σημειωθεί ότι ο Ρότζερς είχε αρνηθεί πριν από 12 ημέρες να συζητήσει με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για το ενδεχόμενο συμφωνίας, ενώ υποψήφιοι για τη θέση στην άκρη του πάγκου ήταν μεταξύ άλλων και οι Αντρέ Βίλας-Μπόας, Φάμπιο Καπέλο και Φρανκ Ντε Μπερ.

Να σημειωθεί ότι ο Μπρένταν Ρότζερς οδήγησε τη Σουόνσι στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2010-2011) ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την κράτησε άνετα στη μεγάλη κατηγορία (11η).

AEK: Ζήτησε παράταση και περιμένει

Εκδικάστηκε η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με τους "κιτρινόμαυρους" να ζητούν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την απόφαση


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/5) η απολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για το θέμα της αδειοδότησης της νέας σεζόν.

Στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Γουδή το παρών από την Ένωση, έδωσαν οι Παπαποστόλου, Δημητρέλος και Γρηγορίου.

Οι τρεις εκπρόσωποι της ΑΕΚ όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες ζήτησαν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την απόφαση της ΕΠΟ, κάτι το οποίο όμως φαντάζει δύσκολο.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ, είπε πάντως για το θέμα πως: "Η ΑΕΚ ελπίζει πως η επιτροπή θα αναστείλει έως τις 30 Ιουνίου την εκτέλεση της απόφασής της, γιατί δεν βλάπτει τα συμφέροντα της ΕΠΟ αυτή η αναστολή".

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αναμένεται το αργότερο μέχρι το πρωί της Πέμπτης (31/5).

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ MEGA!

H αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Euro έχει αρχίσει και το MEGA μεταδίδει ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο τεστ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης των κορυφαίων ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ, στις 21.30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ - σχόλιο του Γιάννη Θειακού.

Ο αγώνας θα γίνει στη πόλη Κουφστάιν της Αυστρίας

Αποκλείει την Μπεσίκτας από την Ευρώπη η UEFA

Με αποκλεισμό ενός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε από την UEFA η Μπεσίκτας!


Η καμπάνα που επιβλήθηκε στους "Μαύρους Αετούς" ήταν απόρροια των οικονομικών ατασθαλιών τους.

Παράλληλα ο τουρκικός σύλλογος καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης οφείλει χρήματα σε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της στο παρελθόν, ενώ κατηγορείται για την προσκόμιση πλαστών εγγράφων.

Αρχικά επρόκειτο να της επιβληθεί διετής αποκλεισμός και πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ, ωστόσο η ποινή μειώθηκε. Ως εκ τούτου η Μπεσίκτας δεν θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ τη νέα σεζόν!

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η τουρκική ομάδα θα προσφύγει στο CAS επιχειρώντας να ακυρώσει την απόφαση.

Ξενιάδης... ήταν και τελειώσε ξανά για την ΑΕΚ

Λίγες ώρες κράτησε η δεύτερη "προσπάθεια" του Βασίλη Ξενιάδη να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο φερόμενος... σωτήρας της Ένωσης αν και διαβεβαίωνε ότι την Τετάρτη το πρωί θα έβαζε 5 εκ. ευρώ στο λογαριασμό της ΠΑΕ, ενημέρωσε ότι χρειάζεται 2 ακόμη ημέρες. Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι του συλλόγου.


Ο Ανδρέας Δημητρέλος, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες, περίμενε το mail από το Χονγκ Κονγκ το οποίο ήρθε αλλά σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν την Τρίτη ο Βασίλης Ξενιάδης, το μόνο που περιείχε ήταν μία αίτηση παράτασης ως την Παρασκευή.

Η δικαιλογία μόνο πρωτότυπη δεν ήταν. Ο συνεργάτης του Ξενιάδη,  Γουίλιαμ Γιου, εξέφρασε την επιθυμία της Fargo Investment να εξετάσει λεπτομερώς τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ.

Το θέμα βέβαια είναι ότι από τη στιγμή που ο Ξενιάδης έλεγε σε όλους τους τόνους ότι έχει εξασφαλίσει τα 5 εκ. ευρώ και θα τα καταθέσει την Τετάρτη, πώς είναι δυνατόν λίγες ώρες αργότερα να σκέφτηκε ότι χρειάζεται χρόνο για να κάνει ελέγχους;

Από την ΠΑΕ αναφέρουν πλέον ότι διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί του, ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι [βίντεο]

Τη νίκη στην Ιπάτιγκα χάρισε ο Τιάγκο Περέιρα στην αναμέτρηση με την ASA για την δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας.

Ο άσος των γηπεδούχων πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού με καταπληκτικό τακουνάκι στο 71ο λεπτό, παρά το γεγονός πως πιεζόταν από αντίπαλο αμυντικό.

Αποκλεισμός για Δανιηλίδου και Σερίνα

Η Λένα Δανιηλίδου "λύγισε" με 0-6, 1-6 απέναντι στη Βοζνιάκι στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Αποκλεισμός-έκπληξη για τη Σερίνα Ουίλιαμς. 


Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ της Λένας Δανιηλίδου και τη Κάρολαϊν Βοζνιάκι ήταν εμφανέστατη και φυσιολογικά ήρθε η ήττα για την Ελληνίδα τενίστρια.

Η Δανή κυριάρχησε, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι πήρε 13 συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις η Δανιηλίδου πήρε τον πρώτο της πόντο, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 6-0, 6-1 για το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, που είχε μόλις 7 αβίαστα λάθη (έναντι 28 της Δανιηλίδου).

Συγκλονιστικό ματς είχαμε στο "Philippe Chatrier", με τη Σερίνα Ουίλιαμς να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τη Βιρζινί Ραζανό. Η Γαλλίδα, μπροστά στο κοινό της, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά λάθη της Αμερικανίδας και σημείωσε τη μεγάλη έκπληξη του 1ου γύρου στο μονό γυναικών. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα της Ουίλιαμς, που μένει εκτός συνέχειας από ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ μόλις στον 1ο γύρο.

Κατά τα λοιπά, η Μαρία Σαραπόβα πέτυχε τη νίκη της ημέρας με το εμφατικό 6-0, 6-0 επί της Ρουμάνας Αλεξάντρα Καντάντου, ενώ και η Πέτρα Κβιτόβα δεν είχε πρόβλημα να πάρει το εισιτήριο για το 2ο γύρο μετά το 6-1, 6-2 επί της Αυστραλής Άσλι Μπάρτι.

Τα αποτελέσματα της Τρίτης στο μονό γυναικών:

Φραντσέσκα Σκιαβόνε (Ιταλία, Νο 14) - Κιμίκο Ντάτε-Κρουμ (Ιαπωνία) 6-3, 6-1
Σερίνα Ουίλιαμς (ΗΠΑ, Νο 5) - Βιρζινί Ραζανό (Γαλλία) 6-4, 6-7, 3-6
Πέτρα Κβιτόβα (Τσεχία, Νο 4) - Άσλι Μπάρτι (Αυστραλία) 6-1, 6-2
Μαρία Σαραπόβα (Ρωσία, Νο 2) - Αλεξάντρα Καντάντου (Ρουμανία) 6-0, 6-0
Ούρσουλα Ραντβάνσκα (Πολωνία) - Πολίν Παρμεντιέ (Γαλλία) 6-4, 6-3
Λένα Δανιηλίδου (Ελλάδα) - Κάρολαϊν Βοζνιάκι (Δανία, Νο 9) 0-6, 1-6
Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου (Ρουμανία) - Αραβάν Ρεζαΐ (Γαλλία) 7-5, 5-7, 6-2
Σουάι Πενγκ (Κίνα, Νο 28) - Ταμίρα Πάσεκ (Αυστρία) 6-4, 6-3
Κάια Κανέπι (Εσθονία, Νο 23) - Αλεξάντρα Πανόβα (Ρωσία) 6-3, 6-3
Μαρία Κιριλένκο (Ρωσία, Νο 16) - Βικτόρια Λαριέρ (Γαλλία) 6-1, 6-2
Λόουρντες Ντομίνγκεθ Λίνο (Ισπανία) - Μαρίνα Εράκοβιτς (Νέα Ζηλανδία) 7-5, 7-5
Αγιούμι Μορίτα (Ιαπωνία) - Πολόνα Χέρτσογκ (Σλοβενία) 3-6, 6-4, 6-3
Αράντσα Ρους (Ολλανδία) - Τζέιμι Χάμπτον (ΗΠΑ) 6-4, 4-3 εγκατέλειψε η Χάμπτον
Γιαρμίλα Γκαϊντοσόβα (Αυστραλία) - Μαγκνταλένα Ριμπαρικόβα (Σλοβακία) 6-3, 4-1 εγκατέλειψε η Ριμπαρικόβα
Χέδερ Ουότσον (Μ. Βρετανία) - Ελένα Βέσνινα (Ρωσία) 6-2, 6-4
Μελίντα Τσινκ (Ουγγαρία) - Αν Κεοταβόνγκ (Μ. Βρετανία) 6-1, 6-2
Γιούλια Γκέργκες (Γερμανία, Νο 25) - Λούτσιε Χραντέτσκα (Τσεχία) 7-6, 6-4
Τσβετάνα Πιρονκόβα (Βουλγαρία) - Γιανίνα Βικμάιερ (Βέλγιο) 3-6, 6-0, 6-3
Κλάρα Ζακοπάλοβα (Τσεχία) - Λέσια Τσουρένκο (Ουκρανία) 6-2, 6-1
Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία, Νο 22) - Γκρέτα Αρν (Ουγγαρία) 6-4, 6-4

Enhanced by Zemanta

Ατρόμητος: Ο Μπάγεβιτς και οι άλλοι

 Έγινε η πρώτη κρούση από πλευράς Ατρόμητου στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τα σημαντικότερα έπονται. Την ίδια ώρα, προτάθηκαν οι Βίκτορ Μουνιόθ και Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

O Ντούσαν Μπάγεβιτς παραμένει ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τον πάγκο του Ατρομήτου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τρίτη έγινε και κρούση στην πλευρά του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Ο Ντούσκο δείχνει να σκέφτεται με ωριμότητα και με ενδιαφέρον την προοπτική των Περιστεριωτών αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ήταν δυνατόν να απαντήσει άμεσα. Αρα τα σημαντικότερα έπονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ίδια ώρα στο φαξ της ΠΑΕ καταφθάνουν κάθε λογής ονόματα. Στον Ατρόμητο προτάθηκαν οι Βίκτορ Μουνιόθ και Αλμπέρτο Μαλεζάνι (αμφότεροι με προπονητική εμπειρία στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό) αλλά τόσο ο Ισπανός όσο και ο Ιταλός δεν αποτελούν τις ιδεατές λύσεις.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανακοινώθηκαν τα νούμερα στις φανέλες των διεθνών



Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν τα νούμερα με τα οποία θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας στους αγώνες του Euro.

Τα νούμερα που επέλεξαν οι Ελληνες διεθνείς:

1. Χαλκιάς
2. Μανιάτης
3. Τζαβέλλας
4. Μαλεζάς
5. Κ. Παπαδόπουλος
6. Μάκος
7. Σαμαράς
8. Α. Παπαδόπουλος
9. Λυμπερόπουλος
10. Καραγκούνης
11. Μήτρογλου
12. Τζόρβας
13. Σηφάκης
14. Σαλπιγγίδης
15. Τοροσίδης
16. Φωτάκης
17. Γκέκας
18. Νίνης
19. Παπασταθόπουλος
20. Χολέμπας
21. Κατσουράνης
22. Φορτούνης
23. Φετφατζίδης

newsit

Άνετη νίκη για Παγδατή

Ο Μάρκος Παγδατής ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Χουάν Ιγνάσιο Τσέλα και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Χωρίς να δυσκολευτούν πήραν το εισιτήριο και οι Ραφαέλ Ναδάλ, Άντι Μάρεϊ.

Tα αποτελέσματα της Τρίτης στο μονό ανδρών:
Ρισάρ Γκασκέ (Γαλλία, Νο 17) - Γιούργκεν Ζοπ (Εσθονία) 6-3, 6-4, 7-6
Σιμόνε Μπολέλι (Ιταλία) - Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία, Νο 2) 2-6, 2-6, 1-6
Γιάνκο Τιπσάρεβιτς (Σερβία, Νο 8) - Σαμ Κέρι (ΗΠΑ) 2-6, 6-4, 7-6, 6-3
Χουάν Μονάκο (Αργεντινή, Νο 13) - Γκιγιόμ Ρουφέν (Γαλλία) 6-2, 2-6, 6-2, 7-6
Νταβίδ Φερέρ (Ισπανία, Νο 6) - Λούκας Λάτσκο (Σλοβακία) 6-3, 6-4, 6-1
Μπενουά Περ (Γαλλία) - Άλμπερτ Ράμος (Ισπανία) 7-6, 6-4, 6-7, 6-3
Μίσα Ζβέρεβ (Γερμανία) - Ζουλιάν Μπενετό (Γαλλία, Νο 29) 2-6, 7-6, 4-6, 4-6
Τατσούμα Ίτο (Ιαπωνία) - Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία, Νο 4) 1-6, 5-7, 0-6
Ζερεμί Σαρντί (Γαλλία) - Γιέν-Χσουν Λου (Κινεζική Ταϊπέι) 6-4, 6-1, 6-7, 3-6, 11-9
Τόμι Χάας (Γερμανία) - Φίλιπο Βολάντρι (Ιταλία) 6-3, 0-6, 6-4, 6-4
Τζέιμς Μπλέικ (ΗΠΑ) - Μιχαΐλ Γιούζνι (Ρωσία, Νο 27) 2-6, 1-6, 2-6
Ντμίτρι Τουρσούνοβ (Ρωσία) - Γκο Σοέντα (Ιαπωνία) 6-1, 6-4, 6-4
Ιγκόρ Κουνίτσιν (Ρωσία) - Ντένις Ιστόμιν (Ουζμπεκιστάν) 2-6, 1-6, 2-6
Λούκας Ρόσολ (Τσεχία) - Κάρλος Μπέρλοκ (Αργεντινή) 6-4, 7-5, 6-7, 6-2
Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) - Ντόναλντ Γιάνγκ (ΗΠΑ) 7-6, 6-1, 6-1
Ιβάν Ντόντιγκ (Κροατία) - Ρόμπιν Χάασε (Ολλανδία) 2-6, 2-6, 1-6
Πάολο Λορέντζι (Ιταλία) - Νικολάς Αλμάγρο (Ισπανία, Νο 12) 3-6, 5-7, 4-6
Χουάν Ιγνάσιο Τσέλα (Αργεντινή) - Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 3-6, 3-6, 1-6
Σεργκέι Σταχόβσκι (Ουκρανία) - Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοβ (Ουκρανία, Νο 16) 6-7, 6-4, 7-6, 3-6, 6-3
Εδουάρδο Σβανκ (Αργεντινή) - Ίβο Κάρλοβιτς (Κροατία) 6-4, 6-0, 6-3
Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία, Νο 32) - Ντανιέλ Χιμένο-Τραβέρ (Ισπανία) 6-4, 6-2, 6-3
Γιάρκο Νιέμινεν (Φινλανδία) - Ιγκόρ Αντρέεβ (Ρωσία) 3-6, 6-2, 2-1 εγκατέλειψε ο Αντρέεβ

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός άρχισε από το απόγευμα της Τρίτης να εξοφλεί τις οικονομικές τις υποχρεώσεις και η αισιοδοξία μεγαλώνει

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της αδειοδότησης από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ είναι ο Παναθηναϊκός. Από το πρωί της Τρίτης, άνθρωποι της ΠΑΕ τόνιζαν πως από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινούσε η εξόφληση των οφειλών που υπήρχαν προς παίκτες και τρίτους (δηλαδή ομάδες), κάτι που τελικά έγινε αργά το μεσημέρι και δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στην Τετάρτη όταν και τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα.

Πλέον αυτό που απομένει, είναι οι «πράσινοι» μέχρι το μεσημέρι (30/5) που είναι προγραμματισμένη η εξέταση του φακέλου τους (που θα περιλαμβάνει και την συμφωνία για δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Πειραιώς) στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να έχουν «κλείσει» όλους τους ανοιχτούς, μέχρι τις 31/12/2011 λογαριασμούς τους, συνεχίζοντας παράλληλα και τους διακανονισμούς με τους ποδοσφαιριστές.

Σίγουρα πάντως, μετά από αυτή την εξέλιξη, η αισιοδοξία για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, έχει μεγαλώσει.
www.leoforos.gr

ΠΑΟΚ - Διάψευση για απόσυρση Σαββίδη

Από τον ΠΑΟΚ διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ιβάν Σαββίδη και τονίζουν πως τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον ομογενή επιχειρηματία είναι ενθαρρυντικά.

Παρουσιάζεται ο Δώνης και ξεκαθαρίζει το ρόστερ.


Προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο δημοσίευμα ρωσικής ιστοσελίδας στο οποίο φέρεται ο Ιβάν Σαββίδης να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από πουθενά, όμως, δεν επιβεβαιώνεται ότι έγινε η συγκεκριμένη δήλωση από τον Σαββίδη, ούτε ότι αποσύρθηκε για κάποιο λόγο.

Στον ΠΑΟΚ λένε, μάλιστα, ότι όχι μόνο κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για παύση ενδιαφέροντος του Σαββίδη, αλλά αντιθέτως τις τελευταίες μέρες τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον ομογενή επιχειρηματία και πολιτικό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Επίσης, τονίζουν ότι έχουν συντελεστεί το περασμένο πενθήμερο πολύ σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις των δυο πλευρών για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Ο Σαββίδης βρίσκεται στην διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την κατάθεση του φακέλου του στην ΕΕΑ, που θα αφορά την χορήγηση άδειας αγοράς των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μιλάμε για μια σημαντική επένδυση πολλών εκατ. ευρώ, η οποία είναι ευκολονόητο πως χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και σκέψη πριν από την λήψη της οριστικής απόφασης από τον ομογενή επιχειρηματία.

Παρουσιάζεται ο Δώνης και ξεκαθαρίζει το ρόστερ

Στο θέμα του νέου προπονητή, μόλις λυθεί και τυπικά το συμβόλαιο του Λάζλο Μπόλονι ο Γιώργος Δώνης θα έρθει στην Τούμπα για τις υπογραφές του διετούς συμβολαίου του. Υπολογίζεται, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη μαζί με τους συνεργάτες του για την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Με την επίσημη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Δώνη θα προχωρήσει και ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την νέα χρονιά, με πρώτη κίνηση το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές καθώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα σχεδόν από την αρχή.

Σε πρώτη φάση επίκειται η ανακοίνωση της μη ανανέωσης των συμβολαίων των Τσιρίλο, Ίβιτς και Χαλκιά, ενώ στην συνέχεια θα γνωστοποιηθούν οι αποδεσμεύσεις, οι παίκτες που θα φύγουν δανεικοί, τι θα γίνει με ενδεχόμενες πωλήσεις (Αθανασιάδη, Μαλεζά που άπτονται και του θέματος επενδυτή), αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον του Σαλπιγγίδη.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο θα είναι οι μεταγραφικές ενισχύσεις που επικεντρώνονται στον κεντρικό άξονα, με την απόκτηση ενός στόπερ, δυο χαφ (εκ των οποίων ο ένας θα παίζει και στα πλάγια), ενός επιθετικού, πιθανόν και ενός τερματοφύλακα, ειδικά εάν πουληθεί ο Κρέσιτς. Ο νέος προπονητής είναι γνώστης της κατάστασης του ρόστερ και συνεπώς όλα τα θέματα θα δρομολογηθούν σε γρήγορους ρυθμούς. 

Το δάνειο βγάζει Ευρώπη τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός υπογράφει την Τετάρτη δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς που θα του εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την αδειοδότηση για την Ευρώπη. Πήρε άδεια από την ΕΕΑ ο πρίγκιπας Φαϊζάλ και ανοίγει ο δρόμος να επενδύσει στους "πράσινους".

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την Τρίτη τις πληρωμές για τις οφειλές του 2011 αλλά το σημείο κλειδί που θα του εξασφαλίσει οριστικά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, είναι το δάνειο που θα πάρει από την τράπεζα Πειραιώς ύψους 5 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα με αυτό το δάνειο, οι "πράσινοι" θα αποδείξουν ότι έχουν πλάνο βιωσιμότητας και μάλιστα οι υπογραφές για το δάνειο θα πέσουν το πρωί της Τετάρτης ώστε να συμπεριληφθεί το σχετικό έγγραφο το μεσημέρι στην εκδίκαση της έφεσης στην ΕΠΟ, ενώ τα 5 εκ. ευρώ θα εκταμιευθούν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρειάστηκε την αρωγή του Γιάννη Βαρδινογιάννη για να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο δάνειο-ανάσα και ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος βοήθησε έμπρακτα σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το σύλλογο.



Αυτοκτόνησε Ιταλίδα βολεϊμπολίστρια πέφτοντας από γέφυρα της Κωνσταντινούπολης

Η Ιταλίδα βολεϊμπολίστρια, Τζούλια Αλμπίνι, έβαλε τέλος στη ζωή της σε ηλικία 30 ετών, πέφτοντας από γέφυρα της Κωνσταντινούπολης στα νερά του Βοσπόρου


Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε η Τζούλια Αλμπίνι, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Η 30χρονη βολεϊμπολίστρια αυτοκτόνησε τα ξημερώματα της Τρίτης (01:30), πέφτοντας από τη γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ της Κωνσταντινούπολης.

Η πρώην πασαδόρος της Μπούστο Αρσίτζιο βρισκόταν στην Τουρκία από το περασμένο Σάββατο (26/05). Το βράδυ της Τρίτης νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, με το οποίο κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα. Αφού πάρκαρε, μετέβη πεζή μέχρι την ύψους 105 μέτρων γέφυρα, από την οποία πήδηξε μέσα στα νερά του Βοσπόρου.

Σύμφωνα ε τις αρχικές εκτιμήσεις, ο θάνατός της επήλθε από την πτώση της στο νερό και όχι από πνιγμό, ενώ η σωρός της δεν βρέθηκε από τις τουρκικές αρχές. Τελικά, μετά από 4,5 ώρες, περίπου στις 06:00, ένας ψαράς ανέσυρε το πτώμα της στην περιοχή Μπεϊκόζ, ένα προάστιο στην ανατολική Κωνσταντινούπολη.

Χειρότερη φανέλα του Euro 2012 αυτή της Εθνικής Ελλάδας

Φαίνεται πως η Ελλάδα πάει με τους... χειρότερους οιωνούς στην Πολωνία και την Ουκρανία για το Euro 2012.

Δεν φτάνει που οι περισσότεροι πολιτικές ηγέτες κάνουν κριτική στην Ελλάδα για την κατάστασή της, τώρα ήρθε και γνωστή αθλητική ιστοσελίδα να αναδείξει την φανέλα της ομάδας μας, ως την χειρότερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Η Ολλανδία ήταν πρώτη στις προτιμήσεις καθώς συνηθίζει να έχει τις ωραιότερες φανέλες, ενώ αντίθετα η ελληνική πήρε την... 16η θέση.

Η ιστοσελίδα bleacherreport.com την κρίνει απλή, συνηθισμένη και με καμία αλλαγή από τις προηγούμενες χρονιές που η ομάδα συμμετείχε σε μεγάλο τουρνουά.

woop.gr

Ολυμπιακός: Υπομονή για Μέλμπεργκ

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απάντηση του Όλοφ Μέλμπεργκ στην πρόταση ανανέωσης που του έχουν καταθέσει και όπως τονίζουν δεν βιάζονται.


Η ανανέωση ή όχι του Όλοφ Μέλμπεργκ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει τραβήξει αρκετές εβδομάδες και ουδείς μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποια θα είναι η τελική κατάληξη της ιστορίας.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει την πρότασή τους στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό και περιμένουν την απάντησή του, για να ξέρουν και πως θα κινηθούν στη συνέχεια.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" είναι πως δεν θέλουν να πιέσουν τον Σουηδό σέντερ μπακ και σε καμία περίπτωση δεν του έχουν θέσει κάποιο τελεσίγραφο.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν την μεγάλη αξία του Όλοφ Μέλμπεργκ, θέλουν να τον έχουν και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ τους καθώς θεωρούν πως είναι απαραίτητος για την ομάδα και γι' αυτό κάνουν υπομονή στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπομονή λοιπόν και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν ο διεθνής Σουηδός αμυντικός θα φορά και τα επόμενα χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι διαιτητές του 4ου τελικού!

Οι Σχινάς, Αναστόπουλος και Μπήτης θα είναι οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν τον τέταρτο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την Τετάρτη (30/5, 7μ.μ.-ΝΕΤ)
 
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους τρεις διαιτητές που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να διευθύνουν τον τέταρτο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την Τετάρτη (30/5, 7μ.μ.-ΝΕΤ).

Ο λόγος για τους Σχινά, Αναστόπουλο, Μπήτη οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους κ.κ. Μάνο και Ορφανό που θα είναι οι παρατηρητές της αναμέτρησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ και θα ξεκινήσει όπως και οι προηγούμενοι τελικοί στις 7 το απόγευμα.

Ύποπτος στο σκάνδαλο με τα στημένα ο Βιέρι!

Δεν έχει τελειωμό η ονοματολογία στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία, καθώς προστέθηκε και ο Κριστιάν Βιέρι!


Ο άλλοτε σούπερ σταρ της Ίντερ συγκαταλέγεται στους ύποπτους της υπόθεσης!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ο παλαίμαχος φορ φέρεται να έχει στοιχηματίσει σε ένα από τα πολύκροτα ματς και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθεί από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει.
 
Ο νομικός εκπρόσωπος του Μπόμπο Βιέρ, Ντανιλο Μποντζόρνο ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα διέρρευσαν.

"Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προασπίσει το όνομά του και να αποδείξει πως είναι αθώος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι στο νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα μπλέκονται και διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντομένικο Κρισίτο, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή της "Σκουάντρα Ατζούρα" για το Euro!

Οδηγίες προς φιλάθλους για τον αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ

Oδηγίες προς… ναυτιλλομένους δίνει η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του αυριανού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό συγκρότημα ΟΑΚΑ, αλλά και για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός της γηπεδικής εγκατάστασης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν σχεδιαστεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης - ασφάλειας - τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από την αθλητική εγκατάσταση και τον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού συγκροτήματος (ΟΑΚΑ), και το λοιπό αστικό περιβάλλον».

Ειδικότερα σχετικά με την πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση:

- Οι θύρες θα ανοίξουν 4 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 3 το μεσημέρι.

- Οι φίλαθλοι, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στην αθλητική εγκατάσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από τη διαδικασία εισόδου σε αυτή.

- Η πρόσβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μόνο από συγκεκριμένα σημεία.

Οι πεζοί μπορούν να προσέρχονται:

- από τον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη»,

- από τον Προαστιακό στη στάση «Νερατζιώτισσα»,

- από το ανατολικό πάρκινγκ του ΟΑΚΑ (από την οδό Αρτέμιδος),

- από την οδό Κύμης (Δυτική είσοδος),

- από την οδό Αγησιλάου (πλησίον ιδιωτικού μαιευτηρίου),

- από την πεζογέφυρα επί της οδού Σπύρου Λούη.

Όσοι πάνε με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με προορισμό τους χώρους στάθμευσης του ΟΑΚΑ θα μπορούν να μπουν:

- από τις πύλες Α, Β και Δ επί της λεωφόρου Σπύρου Λούη (για όσους προσέρχονται από Λεωφ. Κηφισίας)

- από τις πύλες Α και Δ επί της Λεωφ. Σπύρου Λούη (για όσους προσέρχονται από τη Λεωφ. Κύμης).

(Η στάθμευση των οχημάτων στα εσωτερικά και περιφραγμένα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ χωρητικότητας μέχρι 2.500 οχήματα, θα γίνεται στους εξής χώρους στάθμευσης: Π1, Π2, Π3, Π4, Π5, Π6, Π6Α)

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η πρόσβαση και είσοδος στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ θα γίνεται μόνο σε όσους διαθέτουν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή.

Επίσης εκτός από το εισιτήριο οι φίλαθλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Επίσης διευκρινίζεται ότι η πρόσβαση προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών δεν θα επιτραπεί.

Σχετικά με τους ελέγχους πρόσβασης στον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ότι «θα πραγματοποιούνται αυστηροί προέλεγχοι σε 2 ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων εντός της γηπεδικής εγκατάστασης».

Ακόμη στις εισόδους της αθλητικής εγκατάστασης θα διενεργείται έλεγχος των φιλάθλων, ο οποίος είναι υποχρεωτικός, υπό την εποπτεία των αστυνομικών και «κανένας δεν εισέρχεται στην αθλητική εγκατάσταση εφόσον δεν υποβληθεί σε έλεγχο».

Επιπλέον δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση φιλάθλων οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους απαγορευμένα ή μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρχει καταλογισμός τυχόν ποινικών ευθυνών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...