Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οι 28 ομάδες της Football League

Οριστικοποιήθηκαν οι 28 θέσεις των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, καθώς η δικαίωση Πανηλειακού και του Βατανιακού από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ξεκαθάρισε το «τοπίο».

Έτσι λοιπόν, στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι Ζάκυνθος, Γλυφάδα, Βατανιακός και Πανηλειακός, ενώ το δρόμο για τη Γ΄ Εθνική (δεν δήλωσε συμμετοχή) πήρε ο Πανσερραϊκός, που θα ακολουθήσει τις ΑΕΚ, Λάρισα και Κέρκυρα.

Οι 28 ομάδες της Β΄ Εθνικής είναι οι: Αστέρας Μαγούλας, Αχαρναϊκός, Βύζας Μεγάρων, Επισκοπή, Ηρακλής Ψαχνών, Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός Βόλου, Παναχαϊκή, Φωστήρας, Χανιά, Φωκικός, Αιγινιακός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, Εθνικός Γαζώρου, Ηρακλής, Καβάλα, Πιερικός, Τύρναβος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Γλυφάδα, Βατανιακός, Πανηλειακός.

2 ΒΙΝΤΕΟ - Επίσημα Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι πλέον και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και απέμεναν κάποιες λεπτομέρειες των Πειραιωτών με την Οστάνδη, ώστε να επισημοποιηθεί η μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με αυτόν τον τρόπο βρήκε τον αντικαταστάτη του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θα καλύψει τη θέση "3" μαζί με τον Στράτο Περπέρογλου.

Φέτος στο βελγικό πρωτάθλημα ο Λοτζέσκι είχε 16,5 πόντους ανά ματς, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Matt Lojeski. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Who is who:

Hμ. Γεν.: 24/07/1985

Τοπ. Γεν.: Racine, Wisconsin (ΗΠΑ)

Θέση: Φόργουορντ

Ύψος: 1.98

Πρ. Ομάδες: Eastern Wyomin College (2003-05), Hawaii (2005-07), Okapi Aalstar (2007-2009), Ostende (2009-2013).

Διακρίσεις: MVP του βέλγικου πρωταθλήματος το 2009 και το 2013. MVP του βέλγικου κυπέλλου το 2013. Δυο πρωταθλήματα Βελγίου (2012, 2013). Δυο κύπελλα Βελγίου (2010, 2013)".

Enhanced by Zemanta

Σαντχάουζεν - Ολυμπιακός 2-2

Με τον Ολαϊτάν να ξεχωρίζει και να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Σαντχάουζεν στο τελευταίο του φιλικό επί Γερμανικού εδάφους. Ντεμπούτο για Σαβιόλα-Ρομπέρτο, εξαιρετικός ο Βάις. Πολλές δοκιμές από τον Μίτσελ.

Μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα είχε ο Μίτσελ στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σαντχάουζεν το οποίο ήταν και το τελευταίο επί Γερμανικού εδάφους.

Οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ολαϊτάν να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης τους και να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα στο 26' και το 59'. Οι Γερμανοί πέτυχαν γκολ με τους Μπλουμ (59') και Κνολ(85').

Όπως προαναφέραμε ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές. Έτσι παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 με τους Διαμαντάκο-Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά και πολλές από τις λεγόμενες "ρεζέρβες" ώστε να έχει μια άποψη για όλους (ο Μανωλάς ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι).

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έκαναν ντεμπούτο οι Σαβιόλα και Ρομπέρτο, ο οποίος στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε έδειξε την κλάση του σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, δείχνοντας πως θα εμπνέει σιγουριά φέτος κάτω από τα δοκάρια.

Επίσης για ένα ακόμη ματς ο Βάϊς ήταν εξαιρετικός και έτοιμος να κάνει την διαφορά στα άκρα της ομάδας του Ολυμπιακού. Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό το προσεχές Σάββατο με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Με 4-4-2 και πολλές "ρεζέρβες"

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2 στο φιλικό με Σαντχάουζεν. με τον Μέγιερ κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου (δεξιά), Λυκογιάννη (αριστερά), Μανωλά και Σιόβα στην άμυνα.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μασάντο, Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν (δεξιά), Φετφατζίδης (αριστερά) και στην επίθεση οι Διαμαντάκος-Μήτρογλου.

Ξεχώρισε ο Ολαϊτάν

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε κάτι το αξιόλογο στο παιχνίδι με μοναδική εξαίρεση τον Ολαϊτάν ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος και πέτυχε και το γκολ στο πρώτο ημίχρονο για τους "ερυθρόλευκους".

Η πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για την Γερμανική ομάδα στο 15', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπλούμ από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 20', ο Ντε Βινσέντι έσκαψε ωραία την μπάλα για τον Μήτρογλου, αλλά ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (26'), ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ολαϊτάν με κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 28' η Σαντχάουζεν έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Κίστερ βγήκε τετ α τετ με τον Μέγιερι στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 39' ο Μήτρογλου έδωσε στον Φετφατζίδη ο τελευταίος καθυστέρησε στην περιοχή των Γερμανών με αποτέλεσμα το σουτ που έκανε να κοντράρει και να απομακρυνθεί η μπάλα.

Ντεμπούτο για Σαβιόλα-Ρομπέρτο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ επανέφερε το 4-3-3 με τον Ρομπέρτο να κάνει το ντεμπούτο κάτω από την εστία και λίγο αργότερα στην κορυφή της επίθεσης και το μεγάλο αστέρι ο Σαβιόλα.

Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Μετζανί και Μανωλάς στην μεσαία γραμμή οι Φέισα, Σάμαρης Ντομίνγκες και στην τριάδα της επίθεσης οι Φετφατζίδης, Ολαϊτάν και Διαμαντάκος.

Η Σαντχάουζεν στην πιο καλή της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55' ο Λάις έκανε το μακρινό σουτ, ο Ρομπέρτο με τα ακροδάχτυλα βρίσκει την μπάλα που χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μπλουμ στην επαναφορά κάνει το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (59'), ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ πάλι με τον Ολαϊτάν. Ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα από τον Λάις, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντομίνγκες, ο οποίος την έστρωσε στον Ολαϊτάν και αυτός σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 66' ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του αποκρούοντας πρώτα σε τετ α τετ και μετά σε σουτ από το ύψος της περιοχής.

Δέκα λεπτά αργότερα (76'), ο Βάις έκανε μια εκπληκτική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους έστρωσε την μπάλα στον Κάμπελ αυτός στον Μανιάτη ο οποίος έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο τέλος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γερμανική ομάδα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 85' με τον Κνολ μετά από λάθος του Χολέμπας.

Σαντχάουζεν: Ρίμαν, Λινσμάιερ, Τιντ, Ζαμπάβνικ, Ουλμ, Σαουάτε, Χούμπνερ, Κίστερ, Στίστλερ, Λάις, Μπλουμ.

Ολυμπιακός: Μέγιερι (46' Ρομπέρτο), Παπάζογλου (61' Σαλίνο), Μανωλάς, Σιόβας (46' Μετζανί), Λυκογιάννης (61' Χολέμπας), Μασάντο (46' Ντομίνγκες), Ντε Βινσέντι (46' Σάμαρης), Ολαϊτάν (61' Βαϊς), Φετφατζίδης (61' Κάμπελ), Διαμαντάκος (61' Σαβιόλα), Μήτρογλου (46' Φέισα).

sport24.gr

Η ΑΕΚ απέκτησε Πεταυράκη και Θαναηλάκη

O Τραϊανός Δέλλας έδωσε τη συγκατάθεσή του για να αποκτηθούν από την ΑΕΚ οι Πεταυράκης και ο Θαναηλάκης
Σε δύο μεταγραφές προχώρησε η ΑΕΚ. Η Ένωση απέκτησε τον 19χρονο επιθετικό Λάμπρο Θαναηλάκη και τον 21χρονο αμυντικό Σταύρο Πεταυράκη.

Ο Λάμπρος Θαναηλάκης δοκιμάστηκε το χειμώνα στη Βαλένθια, ανήκε στον Παναθηναϊκό και την Πέμπτη το πρωί θα ξεκινήσει προπονήσεις στο γκολφ της Γλυφάδας με τη νέα ομάδα του. Υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για 1 συν 4 χρόνια και αμέσως μετά δήλωσε στο σαιτ της ΑΕΚ: «Μου δίνεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου να δουλέψω και να προσπαθήσω να πετύχω στην ΑΕΚ. Η προοπτική της νέας μου ομάδας είναι η καλύτερη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν. Εύχομαι η ΑΕΚ να βρεθεί γρήγορα εκεί που πρέπει να είναι, να πρωταγωνιστεί. Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να το πετύχουμε».

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε ο Σταύρος Πεταυράκης έπεισε τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο οι οποίοι τον είδαν και τον δοκίμασαν. Παίζει αριστερός μπακ και αριστερός στόπερ και αυτό του δίνει μεγάλο αβαντάζ αφού μπορεί να καλύψει δύο θέσεις. Υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για 1 συν 3 χρόνια.

Ζάκυνθος, Πανηλειακός και Βατανιακός στην Football League

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παρουσιάσουν μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ

Δικαίωμα συμμετοχής στη Football League δίνει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε Βατανιακό, Πανηλειακό και Ζάκυνθο, με το πρωτάθλημα της σεζόν 2013- 2014 να γίνεται με 28 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 14 ομάδων. Ανεβαίνει και η Γλυφάδα

Με απόφαση της η Επιτροπή Εφέσεων δικαίωσε την προσφυγή του Πανηλειακού, της Ζακύνθου και του Βατανιακού, που πλέον θα αγωνιστούν στην Football League της νέας περιόδου, ενώ με βάση αυτά τα δεδομένα στη δεύτερη κατηγορία μπορεί να ανέβει και η Γλυφάδα.

Οι τέσσερις αυτές ομάδες θα καλύψουν τις θέσεις τις ΑΕΚ, Λάρισα και Πανσερραϊκού, που υποβιβάστηκαν οικειοθελώς στη Γ Εθνική αλλά και τη θέση που προκύπτει από τη συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιόπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με την υπ΄ αριθμ. 98/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Βατανιακός). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ Β΄-Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α΄και 27 παρ. 4 περ. β΄του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

2.Με την υπ΄ αριθμ. 99/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Πανηλειακός ΑΟ). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ Β΄-Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α΄και 27 παρ. 4 περ. β΄του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων".

Ναυαγεί η μεταγραφή του Μαυρία στη Σάντερλαντ

Σε ναυάγιο οδηγείται η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στην αγγλική Σάντερλαντ.


Η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ ζήτησε νέα προθεσμία από τον Παναθηναϊκό, ώστε να ελευθερωθεί το ρόστερ της από κάποιους ποδοσφιαιριστές. Ωστόσο, οι Πράσινοι δεν έκαναν δεκτό το αίτημα και πλέον είναι ξεκάθαρο πως έχουμε ματαίωση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Ιουλίου, ΠΑΟ και Σάντερλαντ είχαν συμφωνήσει για την παραχώρηση του Μαυρία, έναντι ποσού που θα άγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ. Τελικά, οι εξελίξεις είναι διαφορετικές και στον Παναθηναϊκό πρέπει να πορευτούν χωρίς να υπολογίζουν σε αυτά τα χρήματα.

Εθνική Πόλο Γυναικών: Στην εξάδα του κόσμου

Την πέμπτη θέση θα διεκδικήσει η Εθνική Πόλο Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση στο τουρνουά και επικράτησαν άνετα 12-8 του Καναδά, παίρνοντας την πρόκριση για την «εξάδα». Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (2/8, 17:30) τον νικητή της αναμέτρησης ΗΠΑ-Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Καναδά): 1-5, 3-1, 1-5, 3-1.

Μελισσανίδης: Θέλω ΑΕΚ με ταλέντο

Τις σκέψεις του για το αγωνιστικό όραμα που έχει, αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ και την ανάδειξη ταλέντων, που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας με την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ανέπτυξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους Δέλλα, Μπάγεβιτς και Ζήκο, τους ζήτησε να προχωρήσουν ένα πλάνο με παρόν και μέλλον, γύρω από Έλληνες και νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

"Βγάλτε νέους παίκτες να παίξουν. Βάλτε τους πιτσιρικάδες. Είναι 17 χρόνων και αξίζει; Εχει ταλέντο; Βάλτε τον να παίζει στη Γ' Εθνική! Μόνο έτσι θα εξελιχθεί, μόνο έτσι θα βγάλουμε παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας. Δεν θα μαζεύουμε παίκτες, για να λέμε ότι έχουμε πολλούς.

Ούτε με ενδιαφέρει να παίρνουμε παίκτες και να τους δίνουμε δανεικούς δεξιά και αριστερά. Θέλω οι παίκτες που θα παίρνουμε να αξίζουν να παίζουν στην ομάδα. Όταν δίνεις δανεικό κάποιον, αυτό σκοτώνει τον ίδιο τον παίκτη. Αυτά δεν θα γίνουν ποτέ στην ΑΕΚ. Θα υπάρχει μια ομάδα με τους καλύτερους και πιο άξιους που θα παίζουν", τους είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωσης.


sport.gr

Δωρεάν είσοδος στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό Γαζώρου

Oι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να δουν το παιχνίδι με την Μέταλιστ στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στην άδεια λόγω τιμωρίας της έδρας. 

Ωστόσο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον Δικέφαλο, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο,  στο φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 2 Αυγούστου.

Ολες οι θύρες του γηπέδου της Τούμπας θα είναι ανοιχτές για τους φίλους του ΠΑΟΚ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο στις θύρες VIP του 3ου και 4ου ορόφου απαιτείται η επίδειξη του σχετικού εισιτηρίου διαρκείας.

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα καμπάνια των Novasports

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα καμπάνια των Novasports, που πλέον διαθέτουν νέο σλόγκαν.

«Μια στιγμή και όλα αλλάζουν. Αποτελέσματα! Συναισθήματα! Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη θέση! Αλλά υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει ποτέ! Μια σταθερή παντοτινή αξία! Υπεράνω όλων! Κάτι που δεν εξηγείται με λόγια, αλλά που μιλάει στην καρδιά μας. Είναι πίστη, εμμονή, χαρά, αγωνία, πάθος. Κομμάτι της ιστορίας μας, της πόλης μας, της γειτονιάς που μεγαλώσαμε. Την επιλέγουμε από μικρά παιδιά, πορευόμαστε μαζί της και δεν την αλλάζουμε ποτέ. Είναι η ομάδα μας!»

 

Με αυτά τα λόγια, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου γίνεται ο κεντρικός αφηγητής στη νέα καμπάνια των αθλητικών καναλιών της Nova, εισάγοντας το νέο τους σλόγκαν «Novasports. Όλα για την ομάδα σου!». Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «στόχος του νέου σλόγκαν είναι να προσεγγίσει με συναισθηματικό τρόπο τι σημαίνει ομάδα για τον Έλληνα φίλαθλο, ο οποίος, στη νέα τηλεοπτική σεζόν, θα παρακολουθεί την ομάδα του, όπου και αν παίζει, μέσα από την οθόνη των αθλητικών καναλιών της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα»

Άρης: Στην Θεσσαλονίκη ο Ιμπέχ

Μέσα σε απόλυτη μυστικότητα η ΠΑΕ Άρης έφερε στην Θεσσαλονίκη τον Τζον Ικέ Ιμπέχ για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν την ολοκλήρωση της απόκτησής του. Πρόκειται για 26χρονο Νιγηριανό χαφ με ύψος 1.87μ. που την περσινή χρονιά είχε αγωνιστεί στην Ρουμανία για λογαριασμό της Παντούρι που τερμάτισε στην 2η θέση.

Ο Ιμπέχ είναι να περάσει το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα κινηθούνε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Άρη και θα αποτελέσει την τρίτη και τελευταία μεταγραφή άνω των 24 ετών.

Αυτό σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα απόκτησης Ευρωπαϊκού μέσου που είχε βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες μέρες – είχε να κάνει αρχικά με τον Σουμπίνιο του Ολυμπιακού, ακολούθως τον Ιταλό Νικολάς Βιόλα των Παλέρμο και Ρετζίνα, τον Ιβοριανό με γαλλικό διαβατήριο Ολιβιέ Καπό είτε και ενός ονόματος που δεν κυκλοφόρησε – σε έναν ρόλο που θα κληθεί να παίξει ο Ανδρέας Τάτος.

Επίσης με την διαφαινόμενη απόκτηση του Ίμπεχ ο συμπατριώτης του Σαλόζε Ουντότζι θα μεταφερθεί από αριστερός χαφ, όπως αγωνίστηκε στα δύο τελευταία φιλικά με τον Εθνικό Γαζώρου στις Σέρρες και την Ρόμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε δεξί χαφ.

Όσο για τον Ιμπέχ πριν καταλήξει την περσινή αγωνιστική περίοδο να φοράει την φανέλα της ρουμάνικης Παντούρι είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την ολλανδική DWS (2005-2007) πριν πάει το καλοκαίρι του 2007 στην Ρουμανία όπου και βρισκόταν μέχρι το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου.

Στο διάστημα των έξι αυτών ετών αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες και πιο συγκεκριμένα στις UTA Αράντ (2007-2008), στην Οτελούλ (2009-2011) όπου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010 αγωνίστηκε και στο Champions League και την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Παντούρι (2012-2013).

Πλέον απομένει να φανεί αν η ΠΑΕ Άρης θα ολοκληρώσει σήμερα εκτός της απόκτησης του Ιμπέχ και την μεταγραφή του Άγγελου Σικαλιά και αν θα συνεχίσει να αναζητεί έναν κεντρικό αμυντικό μετά την μη απόκτηση του Γιώργου Σαρρή μετά την αρνητική θέση του Εργοτέλη όπου και ανήκει ο 23χρονος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία για το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (31/07, 20:00) ολοκληρώθηκε χθες με μία απογευματινή προπόνηση στην έδρα του Άρη.

Παρών στην προπόνηση ήταν και επίσημα πια ο Νίκος Τσουμάνης λίγες ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και την ανακοίνωσή του αλλά ο Γιάννης Χατζηνικολάου αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή του αυριανού φιλικού.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Νίκος Ψυχογιός και Μιχάλης Γιαννίτσης που και χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και οι δύο τερματοφύλακες Τάσος Καράδαης και Μάριος Γκελής όπως και ο αδειούχος Νταβίντ Αγκάνθο.

Ο 32χρονος Ισπανός επιθετικός του Άρη βρίσκεται στην πατρίδα του μετά από την σχετική άδεια που ζήτησε και πήρε για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρας του στην Μαδρίτη εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ακόμη απών από το σημερινό φιλικό αναμένεται να είναι και ο Ανδρέας Τάτος με τον 24χρονο διεθνή μέσο να είναι να βρίσκεται σήμερα τελικά στην Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ: "Έφυγε" ο Γιώργος Γιαννόπουλος


Θρήνος έχει σκεπάσει την οικογένεια του μπάσκετ, καθώς από την Τρίτη ο Γιώργος Γιαννόπουλος, παλιός παίκτης και προπονητής, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στα 41 του χρόνια.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος έδωσε μια γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια, έχοντας στο πλευρό του παλιούς συμπαίκτες και τον ΠΣΑΚ που στάθηκε επάξια δίπλα του. Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει, σκορπίζοντας σε θλίψη συγγενείς, φίλους, παλιούς συμπαίκτες και παίκτες.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες στην καριέρα του, φτάνοντας ως την Α1 με τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Το 2008 κρέμασε τα παπούτσια του ως παίκτης, ασχολήθηκε με την προπονητική και έγινε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Πέρασε από τον πάγκο του Κορωπίου και του Άγιου Θωμά.

Οργή Σαββίδη για την ήττα του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης εκνευρίστηκε από την ήττα του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ (0-2) και έφυγε φουριόζος από το γήπεδο της Τούμπας

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα και αποχώρησε από την Τούμπα φανερά εκνευρισμένος. Ο Ιβάν Σαββίδης είδε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ να απομακρύνεται και φυσικά δεν του άρεσε.

Ο Ζήσης Βρύζας και ο Τσιτσιακόφ μετά το τέλος του αγώνα πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποχώρησε από την Τούμπα χωρίς στάση.

Πηγή: gazzetta.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Όνειρο ήταν το Ch. League για τον ΠΑΟΚ, ήττα (0-2) από τη Μέταλιστ

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ, η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, αφού ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 0-2 από τη Μέταλιστ στην άδεια Τούμπα το βράδυ της Τρίτης κι έτσι οι πιθανότητες πρόκρισης με τη ρεβάνς να είναι στο Χάρκοβο είναι πλέον μηδαμινές. 

Η ομάδα του Στέφενς είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά προδόθηκε από τα λάθη της άμυνάς του και ηττήθηκε από τους Ουκρανούς που έδειξαν πιο ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οπως αναμενόταν ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2. Ο Χακόμπο ήταν κάτω από την εστία, με τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο στην άμυνα, Λούκας δεξιά, Γεωργιάδης αριστερά στην μεσαία γραμμή με αμυντικά χαφ τους Λάζαρ και Τζιόλη, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδης.

Από την άλλη πλευρά ο Μάρκεβιτς παρέταξε την Μέταλιστ με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ντισλιένοβιτς, στην άμυνα οι Βιγιάγκρα, Μολέντο, Γουέιε, Αζεβέδο, στα χαφ οι Εντμαρ και Τόρρες, δεξιά ο Μάρλος, αριστερά ο Σόσα, σε ρόλο επιτελικού ο Σόουσα και σέντερ φορ ο Ντεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά στο ματς κι έχασε 2 απίστευτες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Γεωργιάδη και τον Αθανασιάδη. Στο 15' ο Τζιόλης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Γεωργιάδη, ο οποίος όμως άνοιξε τον κοντρόλ και η μπάλα έφτασε στον γκολκίπερ της Μέταλιστ. Ακόμα μεγαλύτερη φάση ήταν στο 30' με τον Λίνο να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Αθανασιάδη απέναντι από τον Ντισλιένοβιτς να πιάνει περισσότερο αέρα, παρά μπάλα κι έτσι να χάνεται το 1-0...

Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε το ανόητο πέναλτι του Πορτογάλου Βίτορ για να δώσει τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και το Ντέβιτς δεν... λάθεψε από την άσπρη βούλα, παρά την προσπάθεια του Χακόμπο, ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο (0-1).

Οι Ουκρανοί ήταν ανώτεροι στην επανάληψη και είχαν καλή ευκαιρία με την έναρξη του β' μέρους και συγκεκριμένα στο 50', όταν ο Σόουσα έφυγε από τα αριστερά στην πλάτη του Κίτσιου, έκοψε στο ύψος του πέναλτι, ο Μάρλος έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Χακόμπο.

Ο Στέφενς επιχείρησε να "φρεσκάρει" τον ΠΑΟΚ, στο 54' πέρασε Ολίσε αντί του Λούκας και στο 66' τον Βούκιτς αντί του Γεωργιάδη, όμως δεν είδε αποτέλεσμα. Αντιθέτως, μια ακόμη λάθος εκτίμηση, αυτή τη φορά του Χακόμπο στο 72' έφερε το 0-2. Ο Αζεβέδο έκανε την μπαλιά, ο Ντέβιτς έφυγε στο κενό χώρο, με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να κάνει άστοχη έξοδο, τον επιθετικό της ουκρανικής ομάδας να τον περνάει και από πλάγια θέση να στέλενει τη μπάλα στα δίχτυα...

Μάλιστα, η Μέταλιστ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 83', όταν από λάθος στη μεσαία γραμμή βγήκε η κόντρα ο Μάρλος έκανε και το σουτ, αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε σε κόρνερ...

O ΠΑΟΚ στη μοναδική φάση που απείλησε στο δεύτερο μέρος στο 88' έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να έχει κάποιες ελπίδες για τη ρεβάνς, αλλά ο Σαλπιγγίδης με δυνατό σουτ από πάσα του Βούκιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της ουκρανικής ομάδας...

Το ματς ολοκληρώθηκε με δοκάρι για την Μέταλιστ σε προσπάθεια του Κριστάλδο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει...

sport.gr

«Οχι» Πανσερραϊκού σε Football League

Την Τετάρτη (31/07) αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ

Την απόφαση να μην πάρει μέρος ο Πανσερραϊκός στο πρωτάθλημα της Football League, λόγω οικονομικών προβλημάτων, έλαβε η διοίκηση της ομάδας στο ΔΣ της Τρίτης (30/07).

Μετά την ΑΕΚ και την Λάρισα ακόμη μία ομάδα είπε αντίο στην Football League έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πλέον η ομάδα θα περάσει στα χέρια του ερασιτέχνη για να δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις και την Τετάρτη (31/07) αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ καθώς και η δήλωση στην Γ' Εθνική.

Μάλιστα ο Σερραίος αρχιτέκτονας, Δημήτρης Καμήλαλης, κατέθεσε γραπτή πρόταση με πλάνο τριετίας, προκειμένου να αναλάβει εκείνος την ομάδα στην τρίτη κατηγορία. Η Γενική Συνέλευση ορίστηκε για τις 22 Αυγούστου ώστε να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση της ομάδας.

Μεντί Αμπέιντ: Δάνειο από Νιουκάστλ πήρε ο ΠΑΟ

Επιλογή Νταμπίζα ο 21χρονος Αλγερινός μέσος που έρχεται για ένα χρόνο

Ο Μεντί Αμπέιντ είναι ο παίκτης που επέλεξε ο Παναθηναϊκός για τη μεσαία γραμμή. Ο Αλγερινός άσος βρίσκεται στην Ελλάδα από το απόγευμα της Δευτέρας (29/07) και θα αγωνίζεται με το Τριφύλλι για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού.

Ο 21χρονος Αλγερινός χαφ θα παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 με τους Αγγλους) από τη Νιουκάστλ και το απόγευμα της Τρίτης (30/07) θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους “πράσινους”. Το να έρθει στον Παναθηναϊκό ο ταλαντούχος άσος, έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του Νίκου Νταμπίζα και οι διασυνδέσεις που έχει στη Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπέιντ δεν καταλαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ τουΠαναθηναϊκού, αφού είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Μάλιστα έχει αγωνιστεί με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες των Γάλλων, από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν κι επέλεξε τελικά πως θα αγωνίζεται για την Αλγερία.

Ο Μεντί Αμπείντ αγωνίστηκε από το 2003 έως το 2011 στη Λάνς και έπειτα πήρε μεταγραφή στη Νιουκάστλ, με την η οποία τον είχε παραχωρήσει δανεικό στην Σκοτσέζικη Σεν Τζόνστον. Επίσης σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό το τελευταίο της διαδικασίας των πέναλτι (4-4) στο ματς των δυο ομάδων στην Πορτογαλία, που στην κανονική διάρκεια έληξε 1-1.

Μάλιστα, έχει αγωνιστεί με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες των «τρικολόρ», από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν κι επέλεξε τελικά πως θα αγωνίζεται για την Αλγερία. Με την ομάδα της πατρίδας του, είναι διεθνής σε επίπεδο Κ23 και έχει κάνει ως τώρα 4 συμμετοχές.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση στόπερ με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να είναι ο επικρατέστερος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Newcastle United για τον μονοετή δανεισμό του διεθνούς Αλγερινού ποδοσφαιριστή Mehdi Abeid»
Enhanced by Zemanta

Πήρε Μπουγαΐδη μέσω Γρανάδα η Έρκουλες

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία, αλλά όχι στη Γρανάδα η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του, αφού τον δάνεισε αμέσως στην Έρκουλες.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ αποκτήθηκε από την ομάδα του Ορέστη Καρνέζη, αλλά παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στον σύλλογο της Segunda Division, κατόπιν επιθυμίας του Κίκε Ερνάντεθ.

Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει τον 20χρονο στόπερ από τη θητεία του στον Άρη τη σεζόν 2008-2009, όταν εκείνος ήταν στην πρώτη ομάδα και ο Έλληνας παίκτης στις ακαδημίες των "κιτρίνων".

Στην Ξάνθη ο Τσιάρας

Κάτοικος Ξάνθης θα είναι από τη νέα σεζόν ο Αντώνης Τσιάρας, ο οποίος υπέγραψε στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη (30/7) η ΠΑΕ.

Η Skoda Ξάνθη προχώρησε στην προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή λίγο πριν από τον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης για την προκριματική φάση του Europa League. Ο λόγος για τον Αντώνη Τσιάρα, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λάρισας.

Ο νεαρός άσος είχε 35 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ με τη φανέλα των "βυσσινί".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΤΣΙΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ".
Enhanced by Zemanta

ΠΑΟΚ: Βόμβες Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε πως μίλησε προσωπικά για να πάρει τον Ροναλντίνιο στον ΠΑΟΚ, ενώ μέσω μάνατζερ επικοινώνησε για τους Ντρογκμπά και Μπερμπάτοφ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του στον ρωσικό Τύπο:

-Θα είστε στον αγώνα;

«Φυσικά. Προσπαθώ να είμαι παρών σε όλα τα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά στο 90% των αγώνων είμαι εκεί».

-Είστε ικανοποιημένος με την κλήρωση που σας έφερε απέναντι στη Μέταλιστ;

«Είναι δύσκολο να πω. Η Μέταλιστ είναι μια αρκετά καλή ομάδα που είναι σε άνοδο. Θα προτιμούσα να παίξουμε με τη Ζενίτ. Δεν μας πειράζει όμως. Ένα είναι σίγουρο, πως δεν θα είναι εύκολο το έργο μας στο Χάρκοβο».

-Μήπως θα θέλατε να καλέσετε σε μια παρτίδα σκάκι τον Σεργκέι Κουρτσένκο πριν τον αγώνα;

«Παίζω μόνο με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Μέταλιστ; Ελάτε τώρα, ξέρω περισσότερα από όσα νομίζετε…».

-Πόσους παίκτες της Μέταλιστ ξέρετε;

«Κανέναν. Είχα πάει πριν πολλά χρόνια στο Χάρκοβο, ακόμη επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης. Όμως θα ταξιδέψω στο Χάρκοβο για τη ρεβάνς».

-Αποκτήσατε τον ΠΑΟΚ πριν ένα χρόνο για 10 εκατ. ευρώ. Πόσα χρήματα έχετε επενδύσει τους τελευταίους 10 μήνες στην ομάδα; Ποιο είναι το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν;

«Δεν θέλω να λέω νούμερα, γιατί δεν έχουμε ακόμη τελειώσει τον προγραμματισμό. Στην Ελλάδα μεγαλύτερο μπάτζετ από μας έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Πιστεύω το μπάτζετ της Μέταλιστ είναι μεγαλύτερο από το δικό μας. Όμως για μένα ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από χρήματα. Για μένα όσο και για εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους, είναι φιλοσοφία, ιδεολογία και θρησκεία».

-Πόσοι Ρώσοι κατέχουν καίριες θέσεις στον ΠΑΟΚ; Μόνο ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ;

«Όλες οι θέσεις-κλειδιά στην ομάδα κατέχονται από Ρώσους. Ο αθλητικός διευθυντής, ο οικονομικός διευθυντής και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη μεταγραφική μας πολιτική».

-Προσπαθήσατε πράγματι να αποκτήσετε τον Ροναλντίνιο, τον Ντρογκμπά και τον Μπερμπάτοφ;

«Ναι, με τον Ροναλντίνιο μίλησα προσωπικά. Για τον Μπερμπάτοφ και τον Ντρογκμπά μέσω μάνατζερ. Όμως αυτές οι μεταγραφές δεν ήταν γραφτό να πραγματοποιηθούν. Ακόμη και με ένα καλό συμβόλαιο, δεν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα».

-Γιατί προτιμήσατε να επενδύσετε σε ελληνική ομάδα κι όχι σε κάποια ρωσική;

«Τώρα τα πράγματα στη Ρωσία είναι διαφορετικά. Υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες πίσω από τις ομάδες που θέλουν να κάνουν το ρωσικό ποδόσφαιρο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Πριν από 8-10 χρόνια, ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κάποιες ομάδες ήταν όμηροι πολιτικών συμφερόντων και κάποιοι αντιμετώπιζαν το ποδόσφαιρο σαν το παιχνίδι τους. Υπήρχαν πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια».

-Στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι τέτοιο;

«Τουλάχιστον οι Έλληνες πολιτικοί ζητούν την άδειά μου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για να έρθουν στα VIP και να δουν τους αγώνες».



Πηγή: gazzetta.gr

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε ο Δέδας


Την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Δέδα ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Δέδα και την ανανέωση της συνεργασίας τους για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Ο Γιώργος Δέδας θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2013 και αμέσως μετά, στις 14:00 θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Γιώργος Δέδας γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 2 Ιανουαρίου 1980, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αετό Κιλκίς και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ (1999-03), τον Ηρακλή (2003-06), ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην Ισπανία με την Breogan Lugo (2006-07), την CB Rosalia de Castro (2007-09) και την Caceres 2016 Basket (2009-10). Τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα του ΠΑΟΚ και είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση της 3ης θέσης και την εξασφάλιση συμμετοχής στα προκριματικά της Euroleague. Την σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε στην ομάδα του Ρεθύμνου και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για την περίοδο 2012-13.

Ο Γιώργος Δέδας έχει 5 συμμετοχές με την Εθνική Μεσογειακή ομάδα (5 πόντοι) και 6 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Ανδρών Β’  (34 πόντοι», ενώ έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2005 στην Ισπανία".
Enhanced by Zemanta

Πήρε Σαχσανίδη και Παπαδόπουλο ο Πανιώνιος

Παίκτες του Πανιωνίου κι επίσημα είναι πλέον οι Φίλιππος Σαχσανίδης και Νίκος Παπαδόπουλος με τον πρώτο να υπογράφει μονοετές και τον δεύτερο διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιππου Σαχσανίδη. Ο 23χρονος (23/10/1989) τερματοφύλακας, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Τις δύο τελευταίες χρονιές αγωνίζονταν στον ΟΦΗ" αναφέρει η ανακοίνωση για τον Σαχσανίδη, ενώ λίγο μετά επιβεβαιώθηκε και η μεταγραφή του Παπαδόπουλου.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο 23χρονος (11/4/1990) τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια. Ο Παπαδόπουλος αγωνίζονταν στην Φορτούνα Ντίσελντορφ από την οποία έμεινε ελεύθερος".

Προς Λίβερπουλ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Για συμφωνία της Λίβερπουλ με τη Σάλκε για την μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου κάνουν λόγο στη Γερμανία και αν ο Έλληνας διεθνής στόπερ περάσει με επιτυχία τα ιατρικά θα υπογράψει στους κόκκινους

Ετοιμος για μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή στην καριέρα του είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά την μετακίνησή του στη Σάλκε από τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τους γερμανούς η Σάλκε είπε το "ναι" στην πρόταση 16 εκ. ευρώ της Λίβερπουλ και η μεταγραφή βρίσκεται στην τελική της ευθεία.

Ο Παπαδόπουλος, που ταλαιπωρήθηκε φέτος από τραυματισμό στο γόνατο, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις κι αν τις περάσει με επιτυχία τότε θα υπογράψει συμβόλαιο με τους κόκκινους.

sport.gr

Μίτσελ: «Δε γίνεται να χάνουμε και να μη βγάζουμε εγωισμό στο παιχνίδι μας»


Πολύ σπάνια μιλάει ο Μίτσελ στους ποδοσφαιριστές του. Ακόμη και μετά τους αγώνες, θα μιλήσει όταν το κρίνει αναγκαίο. Αυτό έγινε πριν από τη χθεσινή προπόνηση.

Ο Ισπανός προπονητής φώναξε κοντά του όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους μίλησε για περισσότερο από 20 λεπτά.

Ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που προφανώς και τον προβληματίζουν.

Για τις παρατηρήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι παίκτες:
«Μιλάτε πολύ στο παιχνίδι, αλλά για να κάνει ο ένας παρατηρήσεις στον άλλον. Αυτό δημιουργεί γκρίνια μέσα στην ομάδα και σας αποσυντονίζει. Πρέπει να μιλάτε μέσα στο παιχνίδι, αλλά για να συμβουλεύει ο ένας τον άλλον!», τους είπε και αυτός από την μεριά του.

Για την συγκέντρωση των «ερυθρολεύκων»:
«Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι. Σας το έχω ξαναπεί. Και με τον πιο αδύναμο αντίπαλο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Γιατί δηλαδή να δίνουμε αυτήν την εικόνα; Αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα χθες (σ.σ.: προχθές)».

Για τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών:
«Τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε ήταν από δικά μας λάθη. Από πουλήματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή! Είναι χαζά λάθη αυτά! Δεν γίνεται παίκτες της κλάσης σας να κάνουν αυτά τα λάθη. Είναι ανεπίτρεπτο. Δεχτήκαμε πάλι γελοία γκολ. Οπως και με τη Σίμουρκ και με τη Φράιμπουργκ. Και αυτά έχουν να κάνουν με αυτά που σας έλεγα πιο πριν. Δεν είχαμε συγκέντρωση».
Για τις στημένες φάσεις, όπως τα πλάγια αουτ, τα κόρνερ και τα φάουλ:

«Κερδίσαμε τρεις στημένες φάσεις και δεν ξέραμε τι να κάνουμε; Είναι δυνατόν; Εχουμε δουλέψει αυτές τις μέρες πάνω σε αυτό το κομμάτι και δεν βγάλαμε τίποτα!».

Για τα πολλά λάθη και τις πολλές χαμένες μπάλες:
«Οταν η Χόφενχαϊμ αποφάσισε να μας πιέσει πιο ψηλά χάναμε πολύ εύκολα την μπάλα. Εμείς πρέπει να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Να έχουμε την κυκλοφορία. Δεν χρειάζεται να την κουβαλάμε χωρίς λόγο. Γρήγορες εναλλαγές για να έχουμε εμείς την μπάλα».

Για την κούραση που υπάρχει στην ομάδα από την προετοιμασία της ομάδας:
«Σας καταλαβαίνω ότι έχετε κουραστεί πολύ στην προετοιμασία. Εχουμε κάνει σκληρή προετοιμασία. Και πιστέψτε με, και μένα δεν μου άρεσαν οι προετοιμασίες. Είναι όμως μέσα στη δουλειά μας. Τη δουλειά σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Είτε πρόκειται για φιλικό, είτε για επίσημο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι δεν βγάζουν εγωισμό:
«Δεν γίνεται να χάνουμε και να μη βγάζουμε εγωισμό στο παιχνίδι μας. Ποδοσφαιρικό εγωισμό! Στον Ολυμπιακό παίζετε…».

Για το ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες:
«Δεν θέλω να ακούω δικαιολογίες για ζέστη, κούραση κτλ. Σας είπα ότι σας κατανοώ αλλά είστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Επαγγελματίες στον Ολυμπιακό».

Πηγή: sport-fm.gr

Προς παραμονή ο Κάρολ, τελειώνει ο Κοντρέρας

Την ώρα, που τα δεδομένα για τον Ρόι Κάρολ φαίνεται πως αλλάζουν και ο βορειοϊρλανδός μένει στον Ολυμπιακό, ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου

Η έλευση του Ρομπέρτο έφερε τον Κάρολ πολύ κοντά στην έξοδο από τον Ολυμπιακό, ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία αλλαγή στις διαθέσεις των ερυθρολεύκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον οι περισσότερες πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του Κάρολ, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει μία πολύ δυνατή τριάδα τερματοφυλάκων.

Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν ο Κοντρέρας θ' αποτελέσει παρελθόν για τους πειραιώτες με την επιστροφή της ομάδας από τη Γερμανία. Ο χιλιανός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μίτσελ, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μη συμμετοχή του στα τελευταία δύο φιλικά.

Από εκεί και πέρα ο Μίτσελ καλείται να πάρει αποφάσεις και για κάποιους παίκτες που είναι στο ρόστερ της ομάδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισπανός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχει καταβάλει στην προετοιμασία ο Διαμαντάκος

. Ο Μίτσελ μάλιστα σκέφτεται να κρατήσει στην ομάδα τον νεαρό επιθετικό, επιβραβεύοντας τον για την εικόνα που δείχνει στην προετοιμασία. Αντίθετα, ο Ντε Βινσέντι δεν έχει καταφέρει να πείσει τον 50χρονο κόουτς του Ολυμπιακού και είναι πολύ πιθανό ο Μίτσελ να εισηγηθεί το δανεισμό του αργεντινού μέσου.

sport.gr

Πρεμιέρα για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μέταλιστ

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μέταλιστ Χάρκοβο μονοπωλεί το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στις αποψινές (και αυριανές) πρώτες αναμετρήσεις του γ΄ προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται απόψε στις 9 το βράδυ στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα την ουκρανική ομάδα σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, καθώς ο αντίπαλός του είναι ένας σύλλογος με διαρκή ανάπτυξη και στόχο να μπορέσει να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην εγχώρια ποδοσφαιρική σκηνή.

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι όμως ο βασικός στόχος για τη διοίκηση του «Δικέφαλου», γι΄ αυτό παίκτες και τεχνικό επιτελείο θέλουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης από σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, σε αντίθεση με τη Μέταλιστ που δεν υπολογίζει στον Ολεξάντρ Γκοριάινοφ, το βασικό τερματοφύλακά της που τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος της Παρασκευής με την Ιλίτσοβετς, ενώ στο Χάρκοβο έμεινε και ο Βραζιλιάνος μέσος Χαβιέρ Κλέιτον, που είναι τραυματίας.

Τα κεφάλια μέσα στον Πλατανιά

Επέστρεψε στις προπονήσεις η ομάδα του Πλατανιά, μέσα ο Ναζλίδης, αύριο ενσωματώνεται ο Ράφαελ. 

Η ξεκούραση τελείωσε για τους παίκτες του Πλατανιά, οι οποίοι από σήμερα ξεκίνησαν και πάλι τις προπονήσεις ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Μάλιστα, τα νέα ήταν καλά για τους Κρητικούς, αφού το πρόγραμμα έβγαλε κανονικά και ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος όπως φαίνεται έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Έτσι, μοναδική απουσία για τον Ουζουνίδη είναι αυτή του Ράφαελ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει μία έξτρα μέρα άδεια και θα ενσωματωθεί στο αυριανό πρόγραμμα της ομάδας.


 gazzetta.gr 

Μένει... σπίτι του ο ΠΑΣ

Οριστική είναι πλέον η παραμονή του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, με την διοίκηση του συλλόγου να ξεκαθαρίζει την κατάσταση με ανακοίνωσή της. 

Στους «Ζωσιμάδες» θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας.

Με την κίνηση αυτή, οι Ηπειρώτες βάζουν ένα τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα, ενώ όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή χλοοτάπητα θα γίνει από τον επόμενο Μάιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, διευκρινίζει ότι  η ομάδα μας έχει δηλώσει για έδρα της  στο φετινό πρωτάθλημα το Ε.Σ.Ι. «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» και σε αυτό θα αγωνισθεί, τόσο στους αγώνες πρωταθλήματος όσο και σε αυτούς του κυπέλλου».

Στα της προπόνησης, το πρόγραμμα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε διπλό πρόγραμμα. Το πρωί, το βάρος έπεσε στην φυσική κατάσταση και την μυική ενδυνάμωση, ενώ το απόγευμα το τεχνικό επιτελείο δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές σε ασκήσεις ταχνικοτακτικής και αγωνιστικά παιχνίδια.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Μπέριος, Ντάσιος, Κοροβέσης, Τσάβες και ο Σκόνδρας, με τον τελευταίο όμως να συμμετέχει σε μερικές ασκήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του.

 gazzetta.gr 

Αστέρας: Τακτική ενόψει Ραπίντ

Την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα του Αστέρα έκαναν οι Καράσκο και Ερνάντεζ, εκτός έμειναν Κουρμπέλης, Γκόιαν, το βάρος στην τακτική έριξε ο Τσιώλης. 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, η οποία ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα της Πέμτης κόντρα στην Ραπίντ. 

Οι Αρκάδες αφιέρωσαν το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης σε θέματα τακτικής, με τους Ερνάντεζ και Καράσκο να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της νέας τους ομάδας. 

Μοναδικό πρόβλημα για τον Τσιώλη λοιπόν, είναι οι απουσία των Κουρμπέλη και Γκόιαν, που ένιωσαν ενοχλήσεις μετά την προπόνηση της Κυριακής. Παρόλα αυτά, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία και εκτός απροόπτου θα είναι «ετοιμοπόλεμοι» για το παιχνίδι κόντρα στους Αυστριακούς. 


 gazzetta.gr 

Ατρόμητος για... φίλημα!

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Ατρομήτου, η οποία αν και ηττήθηκε σε φιλικό από την Γουέστ Μπρόμγουιτς με 3-1, έδειξε πως είναι φτιαγμένη για... μεγάλα πράγματα. 

Τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα του Ατρομήτου, που για μία ώρα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κόντρα στην Γουέστ Μπρόμγουιτς, όμως στην συνέχεια οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τους Περιστεριώτες, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-1.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καραγκούνη στο 11' μετά από πολύ καλή αντεπίθεση, και όμορφο τελείωμα από τον νεαρό άσσο.

Ο Ατρομητος, αν και είχε απέναντί του μία πολύ δυνατή ομάδα, έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι που έγινε πάνω στον Παπαδόπουλο στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και ειδικά από το 60' και μετά, η Ελληνική ομάδα κατέβασε ταχύτητα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολλές αλλαγές που έκανε ο Παράσχος, που ήθελε να κάνει διάφορες δοκιμές.

Έτσι, οι Άγγλοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με δυνατή κεφαλιά από τον Ανελκά στο 55'. Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 75' ο Μπεραΐνο, ο οποίος μάλιστα είχε και δοκάρι 5 λεπτά νωρίτερα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ρόζενμπεργκ στο 85', όταν με δυνατό σουτ νίκησε τον Σηφάκη και "έγραψε" το 3-1

   
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ (Κλαρκ): Μάιχιλ, Τζόουνς, Μακόλεϊ, Τάμας, Ποπόφ, Μουλούμπου, Γιάκομπ, Μπρουντ, Ρόζενμπεργκ, Λονγκ, Μπεραΐνο

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Παπαδόπουλος, Ούμπιντες, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Πρίτο, Γιαννούλης, Δημούτσος, Πίτου, Καραγκούνης.


 gazzetta.gr 

«50-50 οι πιθανότητες με ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς κατά την άφιξη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες με τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός της ουκρανικής ομάδας δεν θεωρεί την ζέστη αντίπαλο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι αύριο. Εχουμε έναν τραυματισμό για τον τερματοφύλακα μας. Θα μείνει νομίζω τρεις εβδομάδες έξω. Ερχόμαστε με άλλον τερματοφύλακα. Το αυριανό παιχνίδι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι 50-50 οι πιθανότητες. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος, όχι η ζέστη», είπε ο Μάρκεβιτς.


 gazzetta.gr 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εκτός τετράδας έμειναν τα κορίτσια του πόλο

Συνέχεια με τον Καναδά, την Τετάρτη, για τις θέσεις 5-8 του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Απιαστο αποδείχθηκε το φετινό όνειρο της εθνικής γυναικών, να φτάσει πάλι στο «ρετιρέ» του παγκόσμιου πόλο. Κόντρα στην Αυστραλία, οι Ελληνίδες σκόραραν μόλις πέντε φορές, κι αυτή η δυστοκία τις οδήγησε σε καθαρή ήττα, με 9-5. Οι πρωταθλήτριες του 2011 παραμένουν στη Βαρκελώνη, για να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος, με πρώτο αντίπαλο τον Καναδά, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7). Παγκόσμιο ρεκόρ η Μεϊλουτίτε.

Οι Αυστραλέζες, κολυμπώντας με πολύ γρήγορο ρυθμό, πήραν εξαρχής κεφαλι στο σκορ (4-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου), ενώ η δική μας εθνική απώλεσε διαδοχικές ευκαιρίες που της δόθηκαν, με παίκτρια παραπάνω, για να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο με μίνιμουμ απώλεια (ολοκληρώθηκε με σκορ 4-2). Με δύο γκολ διαφορά έκλεισε και το τρίτο οκτάλεπτο (6-4), αποδείχθηκε όμως πως δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για την εθνική μας όταν η Αυστραλία έφτασε στο +4 (8-4), με λιγότερα από πέντε λεπτά για τη λήξη του προημιτελικού.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1.

Με την ελληνική ομάδα έπαιξαν οι: Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ε. Πλευρίτου, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Την Τρίτη (30/7), είναι η σειρά της εθνικής ανδρών να διεκδικήσει πρόκριση στα ημιτελικά, έχοντας αντίπαλο την Ουγγαρία, στις 16.30. Το ελληνικό ζευγάρι διασταυρώνεται μετά με το αντίστοιχο Κροατίας-Αυστραλίας.

Στο μεταξύ, το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της πισίνας ήρθε από την 16χρονη Λιθουανή, Ρίτα Μεϊλουτίτε, που κολύμπησε τον... ημιτελικό (!) των 100 μέτρων πρόσθιο σε 1.04.35, καταρρίπτοντ

Παίκτης του Πανιωνίου ο Ριβέρο Ροντρίγκεζ

Παίκτης του Πανιωνίου για την περίοδο 2013-14 θα είναι ο Κλαούντιο Ντομίνγκο Ριβέρο Ροντρίγκεζ.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος, πέρασε με επιτυχία το πρωί της Δευτέρας τόσο τις ιατρικές, όσο και τις εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

Αμέσως μετά, δήλωσε στην ιστοσελίδα της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον Πανιώνιο. Γνωρίζω πολύ καλά τη νέα μου ομάδα, καθώς σε αυτήν έχουν αγωνιστεί δύο μεγάλοι συμπατριώτες μου. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα και ο "Λόλο" Εστογιανόφ.

Από την δική τους συμμετοχή στον Πανιώνιο, όλοι στην πατρίδα μου είχαμε μάθει για την ομάδα.

Ο Πανιώνιος είναι ιστορικός σύλλογος και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να αγωνιστώ με την φανέλα του.

Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και να είναι σίγουρος ο κόσμος μας πως θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας".

Νεκρός ο Κριστιάν Μπενίτες

 
Νεκρός βρέθηκε ο διεθνής επιθετικός Κριστιάν Μπενίτες ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή στο Κατάρ συνολικής αξίας 11 εκ. ευρώ

Σοκ στην ποδοσφαιρική κοινότητα από την είδηση του θανάτου του Κριστιάν Μπενίτες. Ο 27άχρονος επιθετικός βρέθηκε νεκρός στο Κατάρ, όμως τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Άλλα ΜΜΕ λένε πως σκοτώθηκε σε τροχαίο, άλλα λένε πως βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από ανακοπή καρδιάς.

Η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα (Ελ Τζαίς) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το θέμα: "Ο Μπενίτες αγωνίστηκε κανονικά στο παιχνίδι με την Qatar Sports Club, το βράδυ της Κυριακής για το Sheikh Jassem Cup και δεν παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας".

Το μόνο σίγουρο είναι πως "φεύγοντας" άφησε πίσω του μία γυναίκα και δυο παιδιά.

Όπως είναι λογικό στα social media έχει επικρατήσει πανικός με πολλούς συμπαίκτες του να σχολιάζουν την τραγική είδηση.

Ο Φαλκάο από την πλευρά του, είπε: "Τραγικά νέα με το θάνατο του Μπενίτς. Εύχομαι η οικογένεια του να είναι δυνατή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές".
Ο Βαλένσια της Γιουνάιτεντ, έγραψε: "Γιατί τώρα αδερφέ; Ο Θεός με την οικογένεια σου. Σε αγαπάμε αδερφέ μου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ".

Ο Μαρκ Κρόσας, έγραψε: "Δύσκολα ξεκίνησε η εβδομάδα. Ένας αγωνιστής λιγότερος. RIP Τσούτσο Μπενίτες".


Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Λουίς Γκαρσία, έγραψε: "Δεν μπορώ να το πιστέψω. Όλα αυτά σε κάνουν να σκεφτείς ξανά τη ζωή"


Enhanced by Zemanta

Παναθηναϊκός: Ανακοινώνεται ο Καρέλης, ακολουθούν κι άλλοι…

Τελειωμένη είναι η μεταγραφή του Νίκου Καρέλη στον Παναθηναϊκό καθώς το μόνο που απομένει για να φορέσει ο νεαρός φορ τα πράσινα είναι η επίσημη ανακοίνωση – Κοντά και σε άλλους στόχους το «τριφύλλι», δεν απασχολεί ο Χάτσινσον.

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι πιθανότατα για τον Παναθηναϊκό η Δευτέρα (29/07), καθώς οι «πράσινοι» έχουν φουλάρει για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους. Ήδη η μεταγραφή του Νίκου Καρέλη έχει κλείσει θετικά για το «τριφύλλι» και το μόνο που απομένει για να γίνει ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» ο νεαρός φορ είναι η τυπική ανακοίνωση της απόκτησής του.

Πέρα όμως από τον διεθνή άσο, στον Παναθηναϊκό είναι κοντά και σε άλλους στόχους και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις. Οι «πράσινοι» αναζητούν κεντρικό αμυντικό κι έχουν προχωρήσει αρκετά το θέμα, ενώ πάντα υπάρχουν ανοικτά τα «μέτωπα» των Ντιαρά και Πράνιτς που είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής ικανοί να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Στο «τριφύλλι» προχωρούν γοργά πλέον το θέμα των μεταγραφών και όλα δείχνουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα, ίσως και μέσα στην ημέρα, θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Τέλος, από τον Παναθηναϊκό διέψευδαν κατηγορηματικά το θέμα που δημιουργήθηκε με το twit του προέδρου της Αντάλιασπορ, στο οποίο αναφέρθηκε ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ατίμπα Χάτσινσον. Οι «πράσινοι» επεσήμαναν ότι δεν συνίσταται κανένα θέμα καθώς ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που απασχολούν το «τριφύλλι».

Πήρε Τσουμάνη ο Άρης

Σε ακόμα μια μεταγραφή προχώρησε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» συμφώνησαν σε όλα με τον Νίκο Τσουμάνη, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κέρκυρα. 

Ο Έλληνας αριστερός μπακ είχε 20 συμμετοχές με τους Φαίακες αλλά δεν κατάφερε να τους «σώσει».

Ο Τσουμάνης αναμένεται αύριο (30/7) στην Θεσσαλονίκη όπου και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη.

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ-Τέσσερα στρέμματα πανό

Τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνιας συνεχίζοντας την παράδοσή τους, ετοιμάζουν το μεγαλύτερο πανό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Οπως γράφει το Goal, για τα μέλη του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνιας η δημιουργία μεγάλων πανό φαίνεται πως είναι μια συνήθεια που έχει γίνει λατρεία. Κρατά εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια όταν και ένα μεγάλο πανό με την «υπογραφή» τους έκανε την εμφάνισή του στις θύρες 5 και 6. Πλέον αυτό που θέλουν οι οργανωμένοι της Μηχανιώνιας είναι να... επιστρέψουν και μάλιστα με ένα πανό πιο μεγάλο από κάθε άλλο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η προσπάθειά τους βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της.

«Δεν έχουμε καμία οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ολα γίνονται με δικά μας έξοδα και μιλάμε για μεγάλα πανό» ανέφεραν τα μέλη του συνδέσμου φίλων Μηχανιώνιας, στα οποία απευθυθήκαμε για να μάθουμε τις λεπτομέρειες του νέου τους εγχειρήματος 4.224 τετραγωνικών μέτρων: «Εγιναν οι απαιραίτητες μετρήσεις στο γήπεδο για να ξέρουμε το μήκος και το πλάτος που θα πρέπει να είναι το πανό. Μιλάμε για ένα πανό με μήκος 128 μέτρα και ύψος 33 μέτρα. Η προσπάθεια ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από δυο χρόνια. Το πανό αποτελείται από τρία κομμάτια, τα οποία θα έπρεπε πρώτα να τα «τελειώσουμε» και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε την προσπάθεια να τα ενώσουμε. Δεν ξέρω αν ακούγεται εύκολο, αλλά αν σκεφτείτε ότι αυτά θα ενωθούν με ραπτομηχανή, καταλαβαίνετε τι δουλειά χρειάζεται. Το πανό δεν είναι ακόμα έτοιμο, δεν έχει πάρει την τελική του μορφή».

Για να μπορέσουν τα μέλη του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνας να δουλέψουν τα κομμάτια του πανό, πριν ακόμα τα ενώσουν, χρειάστηκε να κλείσουν δρόμους στη Μηχανιώνια, κάτι που το πιστοποιούν και οι φωτογραφίες, καθώς μιλάμε για κομμάτια πανό που καλύπτουν το πλάνος ενός μονόδρομου, από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Η αρχή έγινε όταν στη συμβολή των θυρών 5 και 6 υπήρχε το πανό με την «υπογραφή» της Μηχανιώνιας, στα μέσα το 1990. Αργότερα στο πανό αυτό προστέθηκαν κομμάτια, με αποτέλεσμα αυτό να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των δυο θυρών.

«Το πανό αυτό άντεξε για πολλά χρόνια, αλλά από κάποια στιγμή και μετά οι φθορές που είχε υποστεί ήταν τέτοιες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι» αναφέρουν τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνιας για το πρώτο μεγάλο πανό του συνδέσμου. Πριν από δέκα χρόνια είχε γίνει το δεύτερο μεγάλο πανό, μια ριγέ φανέλα του ΠΑΟΚ, η οποία το τελευταίο διάστημα κάνει την εμφάνισή της είτε στη θύρα 4 είτε στη θύρα 7. Οσο για το πότε θα κάνει την εμφάνισή του το νέο πανό; «Ελπίζουμε σύντομα. Μακάρι να το έχουμε στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος», αναφέρουν τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας.



Πηγή: gazzetta.gr

Το μήνυμα του Κάλα για την ΑΕΚ


Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για έξι μήνες στην ΑΕΚ, πριν από 1,5 χρόνο, όμως το «δέσιμό» του με την Ένωση φαίνεται πως είναι αρκετά ισχυρό. 

Με μήνυμά του στο twitter ο Χουάν Κάλα τόνισε πως ο «δικέφαλος» παραμένει μεγάλη ομάδα, παρά το γεγονός ότι φέτος θα αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία, ενώ έστειλε και τις ευχές του στον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.


«Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα ανεξαρτήτως από την κατηγορία που θα αγωνίζεται. Καλή τύχη στον φίλο μου Κορδέρο για το νέο καινούργιο ξεκίνημα», έγραψε ο Κάλα.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ενίσχυση με τη μέθοδο... Μάνταλου στην ΑΕΚ


Η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, κοιτάζει και ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των 33 ετών, αλλά και κάποιον ή κάποιους που θα τους πάρει με τη μέθοδο…Μάνταλου.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς βρίσκεται στη Βοσνία, αλλά έχει καθημερινή επαφή με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο για να συνεχιστεί η ενίσχυση της ομάδας. Κατά βάση η ΑΕΚ θα στηριχθεί σε νέους παίκτες, στα νιάτα και τον ενθουσιασμό τους, αλλά αυτά τα παιδιά χρειάζονται και τη βοήθεια κάποιων έμπειρων για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των αγώνων.

Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν στρέψει την προσοχή τους και σε κάποιους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας από τα 33 χρόνια. Άλλωστε μέχρι τις 11 Αυγούστου που θα φύγει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Πήλιο, υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες.

Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Στην προσπάθεια όμως για ενίσχυσή της με στόχο την επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ κινείται με ανάλογο τρόπο, όπως στην περίπτωση Μάνταλου, αυτή τη φορά όμως για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις μέχρι τώρα, ενώ ήταν βασικός στην εθνική ομάδα νέων στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουν ήδη γίνει κάποιος συζητήσεις με τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης και υπάρχει θετική άποψη για τη μεταγραφή του παίκτη, αφού άλλωστε η ΑΕΚ προτίθεται να τον αφήσει δανεικό για ένα χρόνο στην νυν ομάδα του και μετά να τον εντάξει στη δύναμή της.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο παίκτης να αποκτηθεί, αλλά να μην ανακοινωθεί επίσημα αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά αργότερα, ίσως και το επόμενο καλοκαίρι σε έσχατη περίπτωση.

Χρυσό μετάλλιο η Νικολαΐδου


Μετά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στη Σεβίλλη, ήρθε και η παγκόσμια νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 23 ετών για την Κατερίνα Νικολαΐδου.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε πρώτη στο σκιφ ελαφρών βαρών, συνεχίζοντας τις απίστευτες επιτυχίες της ίδιας και της ελληνικής κωπηλασίας αυτό το καλοκαίρι

Η Νικολαΐδου πέτυχε χρόνο επτά λεπτά και 58.12 δευτερόλεπτα στο Λιντζ, δίχως να χάσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο του τελικού. Στο βάθρο την πλαισίωσαν η Λευκορωσίδα Αλένα Κριβασεγιένκα και η Γιαπωνέζα Αγιάμι Όλσι.


Στη Λάτσιο ο 18χρονος Οικονομίδης

Ελληνικό στοιχείο θα περιλαμβάνει τη νέα σεζόν η Λάτσιο. Ο 18χρονος Κρις Οικονομίδης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 ετών με τον ιταλικό σύλλογο και θα αγωνίζεται στις ακαδημίες.

Ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής, με αυστραλιανή υπηκοότητα, γεννήθηκε το 1985 και έχει περάσει από τις ακαδημίες της Αταλάντα, όπου έδειξε καλά στοιχεία.

Εκεί τον εντόπισαν οι άνθρωποι των "λατσιάλι", που πείστηκαν για τις ικανότητές τους και τον ενέταξαν στο δυναμικό του συλλόγου.


Βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τη Χοφενχάιμ

Την ήττα με 4-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Χοφενχάιμ, στο δεύτερο φιλικό αγώνα του επί γερμανικού εδάφους κι ενώ είχε προηγηθεί πριν από δύο ημέρες το 0-0 με τη Στουτγκάρδη, που συνοδεύτηκε από αρκετά καλή εμφάνιση.

Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν προβληματική εικόνα και είχαν πολλά κενά στην άμυνα, κάτι που ως ένα βαθμό λογικό από τη στιγμή κατά την οποία έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας οι Μεντζανί και Σιόβας, ενώ ο Τζόελ Κάμπελ έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος στο πρώτο ημίχρονο

Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Αμπραχαμ, που πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ στο 33΄ ο Βόλαντ, μετά από λάθος του Σάμαρη, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Χοφενχάιμ δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά σκόραρε άλλα δύο γκολ στην επανάληψη, με τον Σίπλοκ στο 72΄ και τον Φιρμίνο στο 76΄ πριν μειώσει για τον πρωταθλητή Ελλάδα ο Διαμαντάκος στο 90΄.

«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν μπήκαμε αποφασισμένοι να παίξουμε ομαδικά. Κάναμε πολλά λάθη που σε αυτό το επίπεδο τα πληρώνεις ακριβά. Σήμερα δεχτήκαμε τα τρία από τα τέσσερα γκολ μετά από χάσιμο της μπάλας στο κέντρο. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό», σχολίασε για τον αγώνα ο Μίτσελ.

«Η σημερινή εμφάνιση βγάζει μία απογοήτευση αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Μας επηρέασε η ζέστη και τα πολλά νέα πρόσωπα αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να δουλέψουμε», συμπλήρωσε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...