Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

Το εκτός έδρας γκολ-πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στον αξιόμαχο Ατρόμητο (1-1). Η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος: οφσάιντ το γκολ του Ατρομήτου, διόλου ξεκάθαρο το πέναλτι του Ολυμπιακού.


Το ματς μέχρι το 42' ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ρυθμός, ένταση, ευκαιρίες και μία "καυτή" ατμόσφαιρα. Ιδανικό κλίμα για ένα ματς με τέτοια σπουδαιότητα.


Αυτό φαίνεται πως δεν... άρεσε στον Μάνταλο, ο οποίος σε μία άλλη παραλλαγή του ονόματός του, τα έκανε μπάχαλο. Ο Ατρόμητος παίρνει κεφάλι στο σκορ με το κεφάλι του Ταυλαρίδη, ο οποίος στο ξεκίνημα της φάσης (της εκτέλεσης φάουλ του Ούμπιδες από τα αριστερά), είναι οφσάιντ. Σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρου, σε διεκδίκηση στην περιοχή του Ατρομήτου, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Γιαννούλη, αλλά ο Μάνταλος και βοηθός χάνουν και αυτή τη φάση (το πέναλτι, δηλαδή). Και πριν αρχίσετε τα "μόνο όταν αδικούν τον Ολυμπιακό τα λέτε και τα γράφετε", στο β' μέρος ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι του Ντομίνγκες, μετά από χέρι του Μπάλλα (όσα ριπλέι και να είδαμε, συμπέρασμα δεν βγάλαμε). Ωραία, με τα διαιτητικά; Ας πάμε στα ποδοσφαιρικά.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε τις διπλάσιες τελικές από τον Ατρόμητο, στον οποίο φάνηκαν οι απουσίες των Ιγκλέσιας και Παπαδόπουλου. Οι Πειραιώτες έπαιξαν από τα πλάγια, έβγαλαν φάσεις με Κάμπελ και Πέρες και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία του 15ου λεπτού στο δοκάρι του Ολαϊτάν.

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Ναπολεόνι στην ενδεκάδα, δείγμα της θέλησης να κυνηγήσει το γκολ (και φυσιολογικά), χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έδινε προσοχή και στα μετόπισθεν αφού είχε να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο Ολυμπιακό με δεδομένη ποιότητα μπροστά.

Το γκολ του Ταυλαρίδη και το χρονικό σημείο που ήρθε, δεν μας έδωσε πολλά για τη συνέχεια και την εικόνα του Ατρομήτου, αφού η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 55' έγινε το 1-1 (που έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό) και ουσιαστικά οι Πειραιώτες πήραν τον απόλυτο έλεγχο, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, είχαν και τις ευκαιρίες, αλλά ο Ατρόμητος είχε -όποτε χρειάστηκε- Σηφάκη.

Με αυτά και με αυτά και με τη σωστή διαχείριση χρόνου από τους φιλοξενούμενους, το σκορ δεν άλλαξε παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι περισσότερες εξ αυτών, ανορθόδοξες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...