Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αμετάκλητη η ποινή του Γκαγκάτση

Αν ο Β.Γκαγκάτσης εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα μπορεί βάσει νόμου να τελέσει τα καθήκοντά του, αφού ο Άρειος Πάγος δεν αναιρεί την ποινή του για φορολογικές ανακρίβειες.

Ο Βασίλη Γκαγκάτσης έχει καταδικαστεί από το 5μελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008. Όπως αποκάλυψε το iapopsi.gr με την υπ’ αριθμόν 1040/2012 απόφασή του ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση κατά της υπ’ αριθμόν 1998/2011 καταδικαστικής απόφασης του 5μελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Κάτι που καθιστά την ποινή αμετάκλητη.

Σύμφωνα με νομικούς, το ανακριβές περιεχόμενο φορολογικών δηλώσεων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της φορολογίας και κατά συνέπεια αποτελεί φορολογική παράβαση, που σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 2725/1999 και παράρτημα Δ’ του καταστατικού της ΕΠΟ αποτελεί κώλυμα συμμετοχής σε διοικητικό όργανο και εν προκειμένω στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Κι αυτό σημαίνει πως ο Βασίλης Γκαγκάτσης, εφόσον εκλεγεί την 6η Οκτωβρίου και πάλι πρόεδρος της ομοσπονδίας, δεν θα μπορεί -βάσει νόμου- να τελέσει τα καθήκοντά του.

gazzetta.gr


Γκαγκάτσης: "Αναληθή τα όσα λέγονται"

 
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης με γραπτή του δήλωσε χαρακτηρίζει ως αναληθή τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομα του.

"Είναι πλέον ορατός δια γυμνού οφθαλμού ο πανικός που προκλήθηκε στην αντίπαλη πλευρά από την συσπείρωση των ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας γύρω από την υποψηφιότητα μου για τις εκλογές της ΕΠΟ. 

Με ψέματα αναλήθειες και τόνους λάσπης προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα των Ενώσεων", αναφέρει αρχικά στη γραπτή δήλωση που μοιράστηκε προς τον Τύπο και συνεχίζει: 

"Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι ακριβώς το αντίθετο όπως εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν. Καθημερινά ο αριθμός των Ενώσεων που συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου αυξάνεται. Καλώ την αντίπαλη πλευρά να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά καταθέτοντας απόψεις, σχέδια και καινοτόμες ιδέες για την επόμενη μέρα. 

Επιλέγω το γόνιμο διάλογο και όχι τη στείρα αντιπαράθεση. Αν η πρόταση μου πέσει στο κενό είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω στο στίβο που θα επιλέξουν, όχι πετώντας λάσπη αλλά παρουσιάζοντας πραγματικά γεγονότα που αφορούν το παρελθόν τους και θα τους κάνουν να αισθανθούν πολύ άβολα. Κώλυμα στην εκλογή μου δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει! Βασίλης Γκαγκάτσης".

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...