Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τελευταία... παρέλαση για Φερέρο

Ο Ισπανός πρώην Νο1 τενίστας Χουάν Κάρλος Φερέρο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση μετά τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Βαλένθια τον Οκτώβριο.

 Πολύ πριν τον Ράφα Ναδάλ, οι Ισπανοί είχαν τον Χουάν Κάρλος Φερέρο. Ο τενίστας από τη Βαλένθια, Νο1 στον κόσμο το 2003, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.
Ο 32χρονος παίκτης με το φινετσάτο τρόπο παιχνιδιού ειδικά στο χώμα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στο τουρνουά της Βαλένθια τον ερχόμενο μήνα (20-28/10).

"Είμαι 32 χρονών και νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία για να αφήσω το τένις μετά από 14 χρόνια. Απόλαυσαπολλά και εισέπραξα μεγάλη αγάπη από τους φιλάθλους. Δεν θα φύγω από τένις γιατί θα συνεχίσω να εργάζομαι για το Όπεν της Βαλένθια (σ.σ. είναι μέτοχος μαζί με τον Νταβίδ Φερέρ), στην ακαδημία μου στη Βιγιένα και στο ίδρυμα μου, ενώ θα βοηθήσω τους συλλόγους, την ομοσπονδία και τους οργανισμούς", είπε ο επονομαζόμενος και "κουνούπι" στο πλαίσιο της παρουσίασης του φετινού τουρνουά.

Οι καλές μέρες έχουν περάσει προ πολλού για τον Φερέρο που έγινε επαγγελματίας το 1998 και από το 1999 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί σε μικρά και μεγάλα τουρνουά.

Το 2002 αγωνίστηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ωστόσο ηττήθηκε από τον Κάρλος Μογιά. Πήρε τον τίτλο το 2003 στο Παρίσι, νικώντας τον Ολλανδό Μάρτιν Φερκέρκ, ο οποίος αποδείχθηκε "πυροτέχνημα". Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς γνώρισε την ήττα στο US Open από τον Άντι Ρόντικ που αποχώρησε και εκείνος από το σπορ πριν από λίγες μέρες.

Το 2000 οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Davis Cup για πρώτη φορά στον τελικό απέναντι στην Αυστραλία, ενώ ακολούθησε και μια ακόμα "σαλατιέρα" το 2004 στα αποκαλυπτήρια του Ναδάλ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...