Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ της Μαρίτιμο

Διαβάστε το προφίλ της πορτογαλικής Μαρίτιμο των εννιά Βραζιλιάνων την οποία θα αντιμετωπίσει ο νικητής της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Ίντερ Μπακού

 

Στην πέμπτη θέση του περυσινού πρωταθλήματος Πορτογαλίας τερμάτισε η Μαρίτιμο με απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ του συλλόγου από τη νήσο Μαδέιρα ήταν ο Σενεγαλέζος Ντιαβαρά (10 γκολ), ο οποίος όμως μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου μεταπήδησε στη Σεβίλλη.


Στον πάγκο της κάθεται από τα μέσα της σεζόν 2010/11, ο 42χρονος τεχνικός, Πέδρο Μάρτινς. Πρώην παίκτης της  Σπόρτινγκ και της Μποαβίστα, λάτρης του αμυντικού δόγματος με σύστημα 4-2-3-1.
Παραμένει η λαοφιλέστερη ομάδα στο νησί της Μαδέιρα με την Νασιονάλ να αποτελεί την μεγάλη αντίπαλο. Σημειώνεται ότι πέρυσι έκοβε κατά μέσο όρο στα εντός έδρας ματς μόλις 3.827 εισιτήρια.
Το ρόστερ της περιλαμβάνει 9 Βραζιλιάνους ανάμεσα τους και ο πρώην γκολκίπερ του Θρασύβουλου, Πεκάνια που αγωνίζεται βασικός από το 2009. Επίσης ο Γάλλος Ρομπέρζ πέρασε (2008-2010) από τον Άρη.
Επίσης αγωνίζονται δύο ποδοσφαιριστές από το Πράσινο Ακρωτήρι (Ελντον, Εντιβάντιο), ένας Νιγηριανός (Ομπαγιόμι), δύο Γάλλοι (Ρομπέρζ, Σαλέν), ένας Καμερουνέζος (Πουγκά), ενώ υπάρχει εκπροσώπηση και από τη Γουινέα-Μπισάου (Σαμί).
Στην τελευταία ευρωπαϊκή παρουσία της στο Europa League (2010/11) ξεπέρασε τα εμπόδια των Σπόρτινγκ Φινγκάλ (3-2, 3-2) και Μπάνγκορ Σίτι (8-2, 2-1) για να αποκλειστεί στα Play-Off από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με δύο ήττες (1-2, 0-3).
Από την Μαρίτιμο πέρασαν δίχως ιδιαίτερη επιτυχία οι Βαγγέλης Μάντζιος και Χρήστος Μελίσσης. Τούτη είναι η όγδοη φορά που μετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Πλήρες όνομα: Club Sport Marítimo
Έτος ίδρυσης:  1910
Προσωνύμια: Os Verde-Rubros, Os Leões do Almirante Reis, O Maior das Ilhas
Γήπεδο: Ντος Μπαρέιρος (9.177 θέσεων)
Πρόεδρος:  Κάρλος Περέιρα
Προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς
Tίτλοι: 1 Πρωτάθλημα (1925/26)
Ιστοσελίδα: www.csmaritimo.pt
Το Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Πεκάνια (Βραζιλία), Ρικάρντο Φερέιρα, Ρομέν Σαλέν (Γαλλία)
Αμυντικοί: Ιγκόρ (Βραζιλία), Ρόμπσον (Βραζιλία), Βαλεντίν Ρομπέρζ (Γαλλία), Μπρίζελ, Ζοάο Ντιόγο, Ρούμπεν Φερέιρα, Ζοάο Γκιγιέρμε (Βραζιλία)
Μέσοι: Σέρχιο Μαράκις, Όλμπερνταμ (Βραζιλία), Λουίς Ολίμ, Χέλντον (Πράσινο Ακρωτήριο), Ράφαελ Μιράντα (Βραζιλία), Ζοάο Λουίζ (Βραζιλία), Ντανίλο (Βραζιλία), Φάμπιο Φελίσιο
Επιθετικοί: Κριστιάν Πούγκα (Καμερούν), Ιμπραΐμ Ομπαγιόμι (Νιγηρία), Εντιβάντιο (Πράσινο Ακρωτήριο), Σαμί (Γουινέα-Μπισσάου), Φιδέλις (Βραζιλία), Ζοάο Βιέιρα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...