Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφους - Ελεύθεροι Ψωμιάδης και άλλοι 4 - Στη φυλακή ένας

Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη(φωτο), που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι Νίκος Παντέλης, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας και Θανάσης Ντότσης. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Καρακούλιας. Επίθεση Μπέου σε δημοσιογράφους, ο οποίος απαλογείται στις 21.00. Συμπληρωματική έρευνα σε πέντε σπίτια.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης ήταν ο πρώτος που απολογήθηκε και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατέθεσε εγγύηση 250.000 ευρώ. Στον πρόεδρο της Καβάλας απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ υποθήκευσε και περιουσιακά στοιχεία ύψους 550.000 ευρώ.

Το απολογητικό υπόμνημα του Σταύρου Ψωμιάδη:

"Σε ουδεμία εγκληματική οργάνωση συμμετείχα, ούτε είχα την πρόθεση ή τη δυνατότητα να συμμετέχω. Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου. Πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε είχα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία προελθόντα από εγκληματική δραστηριότητα και ούτε ποτέ μετέτρεψα ή αξιοποίησα τέτοια περιουσία.

Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι άκρως διαφανής και υποβάλλω φορολογική δήλωση από το έτος 2003, άπαντα δε τα φορολογικά μου στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Στην ΠΑΕ Καβάλα μετέχω μόνον τυπικά ως πρόεδρος, όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται στη σελίδα 97 ότι ο πατέρας μου: «Μάκης Ψωμιάδης, βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα, πρόεδρος της οποίας είναι επίσημα ο υιός του Σταύρος», εξήγησε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης πρότεινε ως μάρτυρες τους: Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος της Super League).
 
Πλέον αναμένεται η παράδοση στις Αρχές του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος είχε θέσει ως προϋπόθεση την ελευθερία του γιου του. "Με μπλέξανε χωρίς να φταίω" ήταν η μοναδική ατάκα του Σταύρου Ψωμιάδη κατά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο προπονητής Νίκος Παντέλης, ο μπουκ Ανδρέας Δημόπουλος, ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας και ο μάνατζερ, Θανάσης Ντότσης.

Ο Δημήτρης Ζαβαντίας εξερχόμενος απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και τους είπε: "Τώρα δεν έχουμε χειροπέδες και δεν τραβάτε πλάνα ε;"

Η εγγύηση για τους Ντότση και Ζαβαντία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ για τον καθένα, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήμα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ο Ανδρέας Δημόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο μόνος μέχρι τώρα που κρίθηκε προφυλακιστέος είναι ο μπουκ Βασίλης Καρακούλιας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες μετά την απολογία του στον ένατο τακτικό ανακριτή.

Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη καταζητούνται ακόμα οι Γιάννης Παπακώστας, Γιάννης Παπαδόπουλος και Μιχάλης Νικολόπουλος. Οι δύο πρώτοι, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν μέχρι την Τετάρτη.

Η άφιξη των κατηγορούμενων και τα "γαλλικά" του Μπέου

Από το πρωί της Δευτέρας οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος απολογούνται για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε τις εξής  βρισιές... «Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε, ενώ παρόμοια ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Τσακογιάννη.

Τα ευρήματα από τα σπίτια των πέντε κατηγορουμένων

Την ίδια ώρα το εισαγγελικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από την συμπληρωματική έρευνα που έγινε σε σπίτια πέντε εκ των κατηγορουμένων.Η έρευνα έγινε στους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Ζαβαντία, Γιώργο Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια και Θανάση Ντότση.

Στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν επιταγές και μια χειρόγραφη κατάσταση με τηλεφωνικά νούμερα, ποσά και ονόματα.

Σε αυτή του μπουκ, Καρακούλια πολλά φύλλα Α4 με πίνακες και ονόματα, πληρωμές, τηλέφωνα, χρηματικά ποσά, έντυπα μεταφοράς χρημάτων μεγάλων ποσών (40.000 ευρώ και άνω), φωτοαντίγραφα δελτίων στοιχήματος ΟΠΑΠ, εκκαθαριστικά, 44 δελτία ΟΠΑΠ με κέρδη από 60 έως 6.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, επιταγές, λαϊκά λαχεία, πάρα πολλά βιβλιάρια σε τράπεζες κ.α.

Στου Τσακογιάννη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει για μεταφορά ενός αυτοκινήτου, πάρα πολλές κάρτες τράπεζας, 40 πινακίδες αυτοκινήτων, λίστες με νούμερα επιταγών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...