Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο καπνιστός… αστακός του Μάκη, τα πιστόλια και οι μπράβοι

Το φως της δημοσιότητας είδε η ένορκη εξέταση του Αλέξη Κούγια από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου στις 16 Νοεμβρίου 2010 για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ανάμεσα σε όλα τα όλα, ο γνωστός και διακεκριμένος ποινικολόγος αναφέρει: «Κατά την προσωπική μου κρίση, στημένο ήταν και το παιχνίδι Καβάλα – ΠΑΣ Γιάννινα… κατά την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν χρησιμοποίησε την κανονική του ενδεκάδα, αλλά την άλλαξε κατά τα 7/11, εάν θυμάμαι καλά, και για το παιχνίδι αυτό σε μια συζήτησή μου με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, μου διηγήθηκε μία ιστορία με αστακούς και πιστόλια την οποία αν προκληθώ θα δημοσιοποιήσω».

Μέσα σε όλα τα άλλα, δηλαδή, στα στημένα εμπλέκονται και… αστακοί. Έχει απόλυτο δίκιο ο Κούγιας, αφού η συγκεκριμένη ιστορία κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Το ουσιαστικό αφεντικό της Καβάλας έχει καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣ σε γεύμα, παραμονές του συγκεκριμένου αγώνα. Όταν κάθονται στο τραπέζι, ο Χριστοβασίλης αντιλαμβάνεται ότι στην τζαμαρία του μαγαζιού στέκονται 6-7 εύσωμα και καλογυμνασμένα παλικάρια.
Απορεί για την παρουσία του και ανήσυχος ρωτάει τον Ψωμιάδη: Τους γνωρίζεις αυτούς Μάκη; Η απάντηση του Ψωμιάδη είναι αφοπλιστική.
«Μην ανησυχείς πρόεδρέ μου. Μαζί μου είναι τα παιδιά». Ο Χριστοβασίλης εξακολουθεί να αγχώνεται από την παρουσία τους. Συνεχίζει, λοιπόν, τις ερωτήσεις. «Γιατί έχουν κολλήσει πάνω στο τζάμι;».
Ο Big Mac δίνει ρεσιτάλ χιούμορ με την απάντησή του! «Τους είπα να καθαρίσουν την τζαμαρία με τα χνώτα τους». Τα γέλια διαδέχεται η αμηχανία του Χριστοβασίλη. Τη σιωπή σπάει ο σερβιτόρος, ο οποίος φέρνει τον αστακό και τους άλλους μεζέδες.
Αμέσως εμφανίζεται ένα πιστόλι στο τραπέζι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ αρχίζει να ιδρώνει. Αλλά ο Ψωμιάδης συνεχίζει απτόητος. Πιάνει το όπλο και το στρέφει προς τον αστακό. «Πώς τον τρως αγάπη μου; Βραστό ή τον προτιμάς καπνιστό;», ρωτάει τον Χριστοβασίλη, ο οποίος απλά ψελλίζει: «είσαι θεοπάλαβος. Τρελός»…
Μία συγκλονιστική αποκάλυψη, την οποία περιμένουμε να επιβεβαιώσει ο Αλέξης Κούγιας. Άλλωστε γνωρίζει καλά την ιστορία, όπως ενόρκως κατέθεσε στην κ. Πόπη Παπανδρέου.
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...