Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Γερουλάνος: "Στο φως οι φάκελοι αδειοδότησης των ΠΑΕ Β' Εθνικής"

Παύλος Γερουλάνος @opentourism IIIImage by karpidis via Flickr
Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αρχίζει να παίρνει το μήνυμα τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, για την υπόθεση των στημένων αγώνων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρει το ρίσκο και να παραμείνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Σαφέστατες εντολές για ολική εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στις 5 Μαΐου, και από στελέχη του ΣΔΟΕ, για τους φακέλους με τα στημένα παιχνίδια.
Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τη μη αδειοδότηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΦΗ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Γερουλάνος προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση όλων των φακέλων αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ της Β’ Εθνικής, πλην των στοιχείων που αφορούν προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι συναινεί σε αυτό και η ΟΥΕΦΑ.
"Αυτό που βλέπετε από χθες να εξελίσσεται, με την παρέμβαση διωκτικών και δικαστικών αρχών, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής και σοβαρής προσπάθειας και είναι απόδειξη ότι εννοούμε όλα όσα λέμε και τα κάνουμε", τόνισε ο κ, Γερουλάνος συνδέοντας το θέμα των στημένων αγώνων με το αίτημα της κοινωνίας για διαφάνεια παντού και πρόσθεσε:
"Υπάρχει απόλυτη σύνδεση. Να πού πήγαν τα λεφτά: στη διαφθορά, στην ανομία στα χέρια κάποιων επιτήδειων".
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου αρχίζει να παίρνει το μήνυμα και "ελπίζουμε να το καταλάβει" και τόνισε πως αυτά που έγιναν χθες με τις πρώτες συλλήψεις παραγόντων είναι το πρώτο βήμα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
"Χρειαζόμαστε πολλά ακόμα βήματα", συμπλήρωσε.
Ακόμα, ανέφερε ότι στο δίλημμα αν θα πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να παραμείνει εντός ή εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, η δική του εισήγηση προς τον πρωθυπουργό είναι "έστω και με ρίσκο να μείνουμε μέσα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".
Πάντως ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίνγκ ο κ. Γερουλάνος είπε ότι "εμείς δεν θέλουμε να καθυστερήσει, ίσα - ίσα θέλουμε να ξεκινήσει κανονικά αλλά η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ".
Από την πλευρά του, ο κ Κεφαλογιάννης έκανε λόγο "για ανθρώπους με υπόγειες διαδρομές που έχουν δημιουργήσει ένα σάπιο σύστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου", ζήτησε να επανέλθει ο ΟΦΗ στην Α’ Εθνική, γιατί αδικήθηκε επειδή δεν συμμετείχε στα στημένα παιχνίδια, ενώ ένα καλό βήμα για την εξυγίανσή του, είναι να συμμετέχουν όλα τα σωματεία στις εκλογές της ΕΠΟ.
news247.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...