Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο άνθρωπος των ρεκόρ και των πολλών γκολ Λιονέλ Μέσι [βίντεο]

Το 2012 αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι, ο όποιος κατέρριψε αρκετά ρεκόρ και σταμάτησε στα 91 γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε το 91ο τέρμα του στις 22 Δεκεμβρίου στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βαγιαδολίδ με 3-1, που ήταν η 16η σε 17 αγωνιστικές στην Primera Division. Αυτό ήταν και το 26ο γκολ του σε 17 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να ακολουθεί με 17. Χαρακτηριστικό της συχνότητας με την οποία σκοράρει ο «Λίο» στο πρωτάθλημα είναι το γεγονός πως έχει πετύχει περισσότερα γκολ από 15 ομάδες στην Ισπανία, ενώ έχει τον ίδιο αριθμό με την πέμπτη της βαθμολογίας Μπέτις. Οι μοναδικές ομάδες που έχουν πετύχει περισσότερα είναι οι τέσσερις πρωτοπόρες στη βαθμολογία (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα).

Ο Μέσι, ο οποίος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» μέσα στο 2012 (Primera Division, Copa del Rey, Ισπανικό Super Cup, Champions League) αλλά και 12 γκολ σε εννιά αγώνες με την Αργεντινή, ξεκίνησε να σπάει τα ρεκόρ με τα δύο γκολ που σημείωσε επί της Μαγιόρκα στις 11 Νοεμβρίου για το πρωτάθλημα. Ο Μέσι έφτασε εκείνη την ημέρα τα 76, ξεπερνώντας την επίδοση του Πελέ, που είχε σημειώσει 75 το 1958 με την Σάντος και την εθνική Βραζιλίας. Ο Μέσι δεν σταμάτησε εκεί, αφού κατάφερε να ξεπεράσει και το εκπληκτικό ρεκόρ τερμάτων (85) του Γκερντ Μίλερ με την Μπάγερν Μονάχου και την εθνική Δυτικής Γερμανίας, το οποίο κρατούσε από το 1972. Ο Μέσι στις 9 Δεκεμβρίου με τα δύο γκολ κόντρα στην Μπέτις έφτασε τα 86, ενώ την ίδια ημέρα έγινε και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα (192), επίδοση που βελτίωσε κατά τρία τέρματα με αυτά που πέτυχε κόντρα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...