Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η Football League αποζημιώνει με 400.000 τον Ξηροκώστα


Το ποσό των 400.000 ευρώ σε δόσεις καλείται να δώσει η Football League στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα ο οποίος το 1995 τραυματίστηκε σοβαρά (έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι) στον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (10/9/195) πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ στριμώχτηκαν σε χώρο που δεν χώραγε ούτε τους μισούς και το μοιραίο δεν άργησε να γίνει με το κιγκλίδωμα να υποχωρεί και ο Νίκος Ξηροκώστας υπέστη συντριπτικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο το γήπεδο του Άρη είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή, και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι.

Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ, ο Νίκος Ξηροκώστας προσέφυγε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε και πρέπει να του καταβληθούν 400.000 ευρώ, ως αποζημίωση.

Πληρώνει η Football League

Το συγκεκριμένο ποσό στον Νίκο Ξηροκώστα (συζητήθηκε και στο συμβούλιο της Παρασκευής, 28/12) καλείται να το καταβάλει η Football League.

Ο λόγος είναι πως το 1995 όλα τα Επαγγελματικά πρωτάθλημα άνηκαν στην τότε ΕΠΑΕ, η οποία τώρα είναι η Ένωση Football League- Football League 2 και με την δημιουργία της Super League, όλα τα χρέη της τότε ΕΠΑΕ μεταφέρθηκαν στην Football League.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό η Super League δίνει ένα πόσο το χρόνο στην Football League για να εξοφλούνται τα παλιά χρέη της ΕΠΑΕ.

Στο μεταξύ, η Football League ζήτησε από τον Άρη και την ΑΕΚ να πληρώσουν το πόσο ή να ένα μέρος του, ωστόσο αρνήθηκαν καθώς δεν έχουν χρήματα και όλο το ποσό θα καταβληθεί από Football League.


Πηγή:Sport24

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...