Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σαλπιγγίδης: "Με Σαββίδη δεν θα αργήσουν οι τίτλοι"


Ενδιαφέρουσα, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών" έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο διεθνής επιθετικός αναφέρθηκε στις μεγάλες φιλοδοξίες που υπάρχουν πλέον για τον ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του, τις σκέψεις του για την καριέρα του, την Εθνική ομάδα και την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης προτίμησε ο Γιώργος Δώνης στην προπόνηση του Σαββάτου. Κανονικά και σήμε...


Ο υποψήφιος στόχος του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, συγκεντρώνει το 1/3 των ψήφων στο γκάλοπ που γίνεται μέσω...



Φέρε το παιχνίδι στην έδρα σου με τις υψηλότερες αποδόσεις!
Αναλυτικά:

Για το αν το 2012 ήταν μεταβατική χρονιά για τον ΠΑΟΚ: “Τα δεδομένα μετά το καλοκαίρι ήταν διαφορετικά σε σχέση με σήμερα, παρότι το υλικό παραμένει ίδιο. Έφυγαν ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα και εμπειρία και ήρθαν πολλά παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Υπήρχε κλίμα προσμονής και υπομονής για όλους και θέλαμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα σε βάθος χρόνου. Τα οικονομικά παρέμεναν πολύ άσχημα. Αφού έληξε η μεταγραφική περίοδος,, ήρθε ο κ. Σαββίδης που βελτιώνει σιγά-σιγά πολλά πράγματα και ανεβάζει, και το ηθικό του κόσμου και τις φιλοδοξίες. Ήταν πολύ καλό το τελευταίο εξάμηνο. Είμαστε στη δεύτερη θέση, θέλουμε, και μπορούμε, να παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, να πλησιάσουμε όσο γίνεται τον πρωτοπόρο και να απομακρυνθούμε από τον τρίτο”.

Για το αν δημιουργούν άγχος στους παίκτες οι επιπλέον ευθύνες που δημιουργεί η παρουσία Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: “Δεν μας αγχώνει, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος διψά να πανηγυρίσει ένα τίτλο, Πρωτάθλημα ή Κύπελλο. Χρειάζεται, όμως, υπομονή, εμπιστοσύνη στην ομάδα και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να έρθουν  και οι τίτλοι. Δεν μπορώ να το ορίσω χρονικά, αλλά εφόσον πάνε τα πράγματα καλά και έχουμε τον κ. Σαββίδη, δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή”.

Για τη μεταγραφή Κατσουράνη: “Ο Κατσουράνης είναι έμπειρος, έχει προσφέρει πολλά, περιττό να μιλήσω εγώ για την ποιότητά του. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει”.

Για το αν αισθάνονται ως αποτυχία τη μη κατάκτηση της δεύτερης θέσης: “Δεν διανύω μία χρονιά, σκεπτόμενος την αποτυχία.  Αυτό το συναίσθημα, σε οδηγεί τελικά στην αποτυχία. Θέλουμε πάρα πολύ να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς  Λιγκ, να πάμε στους ομίλους γιατί δεν το έχουμε καταφέρει ως τώρα. Δουλεύουμε με στόχο τη νίκη σε κάθε ματς, αλλά, ποδόσφαιρο είναι, δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί μία σεζόν”..

Για το αν ο Σαββίδης αποτελεί ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Είναι δεδομένο αυτό. Είναι πετυχημένος κι από τις λίγες επαφές που είχαμε μαζί του ως ομάδα, δείχνει ότι δεν θέλει να χάνει. Η φιλοδοξία του είναι ο ΠΑΟΚ να πάρει τίτλους και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στον αθλητισμό της χώρας”.

Για το αν κάνει καλό στον ΠΑΟΚ να ασχολείται με τη διαιτησία: “Δεν κάνει κακό, σε καμία ομάδα. Σίγουρα υπάρχει και το ανθρώπινο λάθος,, αλλά οι άνθρωποι μίας ομάδας πρέπει να ασχολούνται με τη διαιτησία για να αδικείται όσο το δυνατό λιγότερο. Όχι, όμως, οι αθλητές, δεν είναι η δουλειά τους”.

Για τον Αθανασιάδη και τη σχέση που έχουν στο γήπεδο: “Με το Στέφανο έχουμε πολύ καλή σχέση, είναι πολύ καλός χαρακτήρας και δεν είναι τυχαίο ότι πετυχαίνει πράγματα στη ζωή και την καριέρα του. Γνωρίζει ότι χρειάζεται δουλειά για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όπως όλοι μας, εξάλλου. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ καλή πορεία”.

Για το αν έχει ακόμη σκέψεις για το εξωτερικό: “Καταρχήν, να μιλήσω γενικά για το ποδόσφαιρό μας. Να δούμε τι πραγματικά θέλουμε. Τόσα χρόνια υπήρχαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και το επίπεδο ίσως ήταν ανώτερο. Πολλά νέα παιδιά, Έλληνες, δεν έπαιρναν ευκαιρίες και εμάς ως Έλληνες μας ενοχλούσε αυτό. Η κατάσταση αντιστράφηκε. Θα θέλαμε να έχει καλύτερο επίπεδο το πρωτάθλημα, αλλά να δούμε και το θετικό. Πολλά νέα παιδιά έχουν ευκαιρία να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα πρέπει με θετικό τρόπο να απορροφήσουμε αυτό που συμβαίνει. Όσο για μένα, υπήρχε το καλοκαίρι έντονη σκέψη να πάω στο εξωτερικό γιατί αισθανόμουν ότι οικονομικά ήμουν μεγάλο “βάρος” για την ομάδα. Ψάχναμε λύση είτε για μείωση συμβολαίου, είτε για φυγή. Χαίρομαι που πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα δεν κάνω κάποια συγκεκριμένη σκέψη. Πολλές φορές έχεις όνειρα, φιλοδοξίες, περιμένεις κάτι και δεν έρχεται και αυτό σε βάθος χρόνου σε φθείρει, σε απογοητεύει. Είμαι ευτυχισμένος εδώ. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Ζω το σήμερα και νιώθω όμορφα”.

Για το αν θα μπορούσε να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: “Ναι, ποτέ δεν ξέρεις. Πέρασε από το μυαλό μου. Αλλά, όπως είπα πριν, πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις. Επομένως, ζω το σήμερα...”

Για το αν αισθάνεται αλλαγή στην αντιμετώπιση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ κι αν ο ίδιος νιώθει πλέον πιο άνετος: “Μέχρι σήμερα πολλές φορές έχω λειτουργήσει όπως αισθάνομαι. Άλλοτε μου έκανε καλό, άλλοτε όχι. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να κάνει αυτό που αισθάνεται, αρκεί να μην ξεφεύγει από τα όρια. Ακόμη και τις φορές που, λειτουργώντας έτσι, έκανα κακό στον εαυτό μου δεν μετάνιωσα. Αν, όμως, με ρωτούσες σήμερα “θα το ξανάκανες;”, όχι δεν θα το ξανάκανα. Προτιμώ να είμαι ήρεμος. Γενικά φέτος νιώθω πιο ήρεμος, εντός και εκτός ομάδας. Ίσως, γιατί σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαι με πράγματα που δεν μου κάνουν καλό. Από 'κει και πέρα, αυτό που κρατάω, επειδή το θέμα υπάρχει χρόνια και κουράζει τον κόσμο που το συζητάμε, είναι η στήριξη όσων μ' αγαπάνε που είναι το συντριπτικό ποσοστό”.

Για το αν είναι κάτι ξεχωριστό το Μουντιάλ στη Βραζιλία: “Φυσικά. Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, γιορτή, και λόγω του ότι γίνεται στη Βραζιλία αποκτά ξεχωριστή σημασία. Η Βραζιλία είναι μία παραδοσιακή δύναμη, για μένα η μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα στον κόσμο. Νιώθω ότι αν πάμε εκεί θα δούμε κάτι ξεχωριστό”.

Για το τι θα ζητούσε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ να αλλάξει τα πάντα με ένα ραβδάκι. Θα 'θελα να είναι καλύτερα πολλά πράγματα. Η ποδοσφαιρική παιδεία, είμαστε πολύ πίσω σ' αυτό. Να έρχεται ο κόσμος, να χειροκροτεί και να στηρίζει την ομάδα , να έρχονται γυναίκες και παιδιά στα γήπεδα και να μη φοβούνται έκτροπα. Ασχήμιες βλέπεις και σε αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, αλλά στην Ελλάδα παράγινε το κακό. Ακόμη, να υπάρχουν καλύτερα γήπεδα”

Για το τι θα ευχόταν να συμβεί το 2013: “Καταρχήν, να πω ότι κάποιοι από εμάς τους ποδοσφαιριστές, όχι όλοι γιατί υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονα. Έχουμε τους προβληματισμούς μας, τις δυσκολίες μας, αλλά υπάρχει κόσμος που πραγματικά τυραννιέται και βλέπει την άλλη όψη του νομίσματος , την πολύ άγρια. Αν ανοίξεις τηλεόραση και δεις ειδήσεις, θα το νιώσεις στο πετσί σου. Θα ήθελα το 2013 να ανοίγεις την τηλεόρασή σου και να βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα, να βλέπεις περισσότερες ευχάριστες ειδήσεις. Θα γίνει κάποια στιγμή, είμαστε σίγουροι. Εμείς φέραμε τη χώρα εδώ, εμείς πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Τα σπασμένα, όμως, τα πληρώνει ο μέσος Έλληνας  που δε φταίει σε τίποτα”.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...