Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΑΟ: Τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα...

Η τρίωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έφερε ουσιαστικό και άμεσο αποτέλεσμα στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και εκκρεμών υποθέσεων του συλλόγου. 

Απόντος του Παύλου Γιαννακόπουλου που εισήχθη με αδιαθεσία σε κλινική, δεν πάρθηκε καμία απόφαση και οι εξελίξεις μετατέθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση σε περίπου 15 μέρες. Εκεί αναμένεται (εκτός απροόπτου) να αποφασιστεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 10-15 εκατομμύρια ευρώ. 


Τα θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε σε δηλώσεις του ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας. Μεταξύ άλλων είπε: “Αποφασίσαμε να επανασυγκληθεί το Δ.Σ. σε 15 μέρες και η διοίκηση να κάνει προτάσεις για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς με μια υπόθεση εργασίας ότι θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10-15 εκατομμύρια ευρώ. Τα σχετικά για την αύξηση θα αποφασιστούν στο επόμενο Δ.Σ. Είπαμε θα πάμε σε νέο ΔΣ και θα συζητηθεί η διενέργεια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός των εξόδων λειτουργίας για τη νέα σεζόν. Ανταλλάχτηκαν πολλές απόψεις”

Ο Νικόλας Πατέρας που κατά την προσέλευσή του στο ΔΣ έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από δυο οπαδούς (“φύγε Πατέρα” και “φέρε τα λεφτά πίσω”) ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του: “Ο κ. Γόντικας θα μας κάνει τις προτάσεις για τα χρηματοοικονομικά τις επόμενες 15 μέρες. Δεν υπήρχαν διαφωνίες, αν και δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. ήρθα για να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματα που θα γίνονταν. Υπήρχε καλή ατμόσφαιρα, η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα.” Ο κ.Πατέρας, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, διέψευσε τις φήμες ότι επίκειται αποχώρησή του από το μετοχικό σχήμα   (“δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”)

Ιδιαίτερα προβληματισμένος αποχώρησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που είπε ότι ζήτησε να γίνει γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: “Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Είμαστε 3 ώρες μέσα και τις 2,5 ώρες σπαταλήσαμε για το τι έγινε στο παρελθόν. Εγώ πιστεύω ότι ό γέγονε, γέγονε. Πρέπει να δούμε το μέλλον. Σε προσωπική βάση θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ο καθένας σκέφτεται το μακρύ του και το κοντό του και δεν σκεφτόμαστε τον κόσμο. Έκανα πρόταση να γίνει γενναία αύξηση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει Παναθηναϊκάκι, πρέπει να γίνει μεγάλος και τρανός. Το λέω γιατί ο καθένας σκέπτεται να βάλω χρήματα αν θα βάλει ο άλλος. Δεν πάει έτσι. Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό βάζεις τα χρήματα. Δεν κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Συζητήθηκαν τρία πράγμα, αν θα μπούν χρήματα, πόσα θα μπουν και αν θα πουληθούν παίκτες. Εγώ ως Θανάσης δεν δέχομαι με τίποτα να πουληθεί παίκτης του Παναθηναϊκού. Βέβαια τις αποφάσεις τις παίρνει το Δ.Σ..”

Ο κ.Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις κασέτες: “Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα οι κασέτες. Εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πρώτα 5 χρόνια στο μπάσκετ είχαμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αλλά μας κέρδιζαν τα πρωταθλήματα άλλοι με κατώτερους αθλητές. Ποτέ δεν μπήκαμε σε κανένα άλλο δρόμο και δεν θέλαμε να πάρουμε πρωτάθλημα με άδικο τρόπο”.

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Αδαμάντιος Πολέμης για το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στα θέματα του Παναθηναϊκού: “Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την πρόοδο που υπήρξε. Επειδή είμαι κι εγώ στην Επιτροπή ήθελα η συνεδρίαση αυτή να έχει γίνει νωρίτερα και με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις, και όχι να υπάρξει αναβολή αποφάσεων. Ουσιαστικά σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Η πρότασή μου ήταν να μπουν στα ταμεία τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ. Και ο καθένας να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν. Η γνώμη μου είναι πως τα χρήματα αυτά έπρεπε να μπουν τώρα στην ομάδα, άμεσα. Έτσι ώστε, στη συνέχεια η Διοικούσα Επιτροπή, η τεχνική επιτροπή να έρθουν σε συνεννόηση για τον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Πιστεύω ότι είναι ήδη αργά. Έχουμε καθυστερήσει. Ακούσατε από τον κ.Γόντικα ότι τα οικονομικά θα είναι σφιχτά. Έπρεπε να έχουν γίνουν κινήσεις. Εγώ δήλωσα ότι θα συμμετάσχω στην αύξηση. Κατά τη γνώμη μου το ποσό της ΑΜΚ έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Περίπου 25 εκατομμύρια. Αλλά επειδή τα 25 εκατομμύρια είναι πολλά αποφασίσαμε να καταλήξουμε στα 15. Έτσι με σωστή διαχείριση υλικού μπορούμε να πετύχουμε. Το κακό είναι ότι δεν τρέχει κανείς να βάλει λεφτά στην ομάδα.”

Ερωτηθείς ο κ.Πολέμης για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, είπε: “Εγώ άφαντος πρόεδρος δεν γίνομαι”
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...