Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Φιλική ισοπαλία με «νικητή» τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

UEFA Champions League - Werder vs. OlympiacosImage by n.macca via FlickrΑυτή την φορά στόχος δεν ήταν το «τρίποντο». Αλλά το SΜS! Αυτό που είναι ικανό να δώσει «ζωή» στον Eρασιτέχνη Ολυμπιακό! Γι' αυτό έπαιξαν οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδος με τον Ερυθρό Αστέρα (1-1).

Για τον Ερασιτέχνη, το θέαμα και διασκέδαση...

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο και να διασκεδάσουν αλλά και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο, παίζοντας για ένα ιερό σκοπό: την σωτηρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού. Επρόκειτο για ένα παιχνίδι από το οποίο βγήκε κερδισμένος ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και από την ανταπόκριση του κόσμου και από τα sms αλλά και όπου φάνηκε η στενή σχέση αλλά και η αδελφική φιλία των δύο ομάδων.

Ο φιλοξενούμενος Ερυθρός Αστέρας έπαιζε με γκολκίπερ τον Μπάικοβιτς και σύστημα 4-3-3. Δεξί μπακ ήταν ο Βίνιτς, αριστερό μπακ ο Μίκιτς και στόπερ οι Τόσιτς και Βίλοτιτς. Ο Μιχαιλοβιτς ήταν ο αμυντικό χαφ και μπροστά του στο κέντρο είχε τους Εβάντρο και Καντού. Δεξί χαφ ήταν ο Μπόρχα, αριστερό ο Γιέφτιτς και ο Καλουντέροβιτς ξεκίνησε στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός είχε ως βασικό γκολκίπερ τον Πάρντο και έπαιζε σύστημα 4-2-3-1. Δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης, αριστερό ο Χολέμπας και τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Ουρτάδο. Οι Ντουντού και Ιμπαγάσα ήταν τα αμυντικά χαφ. Δεξί χαφ ξεκίνησε ο Ζαϊρί, αριστερό ο Ριέρα, κρυφός κυνηγός ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος και φορ ο Φουστέρ.

Προηγήθηκε με Μέλμπεργκ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο φιλικό αυτό. Στο 8ο λεπτό έγινε το 1-0 μετά από σέντρα του Ζαϊρί και προβολή του Μέλμπεργκ. Οι Πειραιώτες αν και μπήκαν χαλαροί και απαλλαγμένοι από το άγχος στο ματς έκαναν και άλλες φάσεις για γκολ. Και από την μεριά τους όμως οι παίκτες του Προσινέτσκι προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι και να βγάλουν φάσεις. Γενικά αν και ήταν ένα φιλικό παιχνίδι οι δύο αντίπαλοι το πήραν αρκετά σοβαρά.

Γρήγορη ισοφάριση από τους Σέρβους

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ το υπέρ του προβάδισμα. Στο 23ο λεπτό έμελλε να ισοφαριστεί. Ο Τόσιτς έκανε την σέντρα, ο Ουρτάδο έδιωξε άτσαλα και ο επερχόμενος Βίλοτιτς με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Μετά την ισοφάριση πάντως καμία εκ των δύο ομάδων δεν σταμάτησε την προσπάθεια και για άλλο γκολ.

Έριξαν ρυθμούς και έκαναν αλλαγές...

Στην επανάληψη οι δύο αντίπαλοι κατέβασαν ρυθμούς αλλά και πάλι προσπάθησαν να ευχαριστήσουν τις περίπου 15 χιλ. κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Χαρακτηριστικό του Β' μέρους ήταν οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές με σκοπό να δουν νέα πρόσωπα στις ενδεκάδες τους.

Μάλιστα ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τους νεαρούς Διαμαντάκο, Ρουγκάλα, Λυκογιάννη και Βάντερσον ενώ άλλαξε αρκετές φορές θέσεις σε παίκτες, κάτι που έκανε και ο ομόλογός του στον Ερυθρό Αστέρα. Γενικά το δεύτερο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Παιχνίδι που δεν θα ξεχαστεί

Εν τέλει οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις με το τελικό 1-1 σε ένα φιλικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των δύο ομάδων καθώς και όλων των εμπλεκόμενων. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να ξεχάσει την συνδρομή του Ερυθρού Αστέρα σε μία δύσκολη εποχή για τον Ερασιτέχνη ενώ οι Σέρβοι από την μεριά τους θεώρησαν υποχρεώσή τους αλλά και τιμή τους να βοηθήσουν τους Πειραιώτες. ’λλωστε δεν είναι μυστικό το πόσο δεμένες είναι οι δύο ομάδες. Παράλληλα αποτέλεσε ένα καλό τεστ και για τους δύο αντιπάλους.

MVP του αγώνα ο Ιμπαγάσα

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Ο άσος του Ολυμπιακού έκανε και πάλι ένα πολύ καλό παιχνίδι και οργανωτικά και επιθετικά και δικαίως πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Υπέροχος κόσμος!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Ενίσχυσε με τον τρόπο του και τις δύο ομάδες, καταχειροκρότησε τους παίκτες ενώ φώναξε συνθήματα υπέρ των Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα. Δημιούργησε ένα πολύ καλό και πανηγυρικό κλίμα το οποίο το ευχαριστήθηκαν όλοι.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ (57' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (57' Διαμαντάκος), Ντουντού (78' Κοτσαρίδης), Ζαϊρί (78' Λεάντρο), Φουστέρ (73' Ρουγκάλας), Χολέμπας (72' Λυκογιάννης), Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ριέρα (57' Βάντερσον).

Ερυθρός Αστέρας: Μπάικοβιτς, Τόσιτς, Γκοέμπελ, Μίκιτς, Βίλοτιτς, Βίνιτς, Μπόρχα, Καντού, Γιέφτιτς, Μιχαιλοβιτς, Καλουντέροβιτς.

Έπαιξαν και οι: Σταμένκοβιτς, Ισά, Γέρεμιτς, Στοϊκοβιτς, Κάουσιτς, Σρνιτς, Ρέλγιτς και Πέροβιτς.
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...