Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με χειροπέδες και μπινελίκια η συμμορία!

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των στημένων. «Αυτή είναι η φούσκα του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Μπέος, ενώ Τσακογιάννης φώναξε: «η μαλ.... του Κούγια»!



Συνολικά οι συλλήψεις είναι δέκα και ένας εξ αυτών είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Α' Εθνικής!

Αναλυτικά, πρόκειται για τους: Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλοπαράγοντας Ηλιούπολης), Νίκο Χάλκο (πρόεδρος Ηλιούπολης), Δημήτρη Ζαβαντία (ποδοσφαιριστής με θητεία και στον ΠΑΟΚ), Νίκο Παντέλη (προπονητής) Θανάση Ντότσα (μάνατζερ) και οι Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος που φέρονται ως bookmakers, αλλά και του Νίκου Ζαμάνη επιχειρηματία στη Νέα Σμύρνη!

Οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης πάνε κατηγορούμενοι για τα τρία κακουργήματα, ενώ υπόλοιποι για το ξέπλυμα χρήματος και την στοιχηματική απάτη.

«Αυτή είναι η φούσκα του ΠΑΣΟΚ»

Με αυτή την ατάκα απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ενώ ο Τσακογιάννης είπε: ««Είναι μια μαλ…του Κούγια. Συγχαρητήρια σε όσους ακούτε τον Κούγια, θα πάτε μπροστά». Οι υπόλοιποι δεν μίλησαν...
http://www.gazzetta.gr/
 Από νωρίς στα δικαστήρια

 Από νωρίς κατέφθασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή συνέχεια, με τις αρχές να κάνουν λόγο για νέες συλλήψεις.

Κατά την είσοδο του στον χώρο, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το λόγο της σύλληψης του, επαναλάμβανε τη φράση "η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ".

Την ίδια ώρα, ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, επιτίθετο φραστικώς στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας "για τον Κούγια είμαστε εδώ...".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κοκκαλάκης σημείωσε ότι στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια εμπλέκονται περίπου 70 άτομα, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να γίνουν κι νέες συλλήψεις.

Η μεγάλη επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος με τη συνεργασία πολλών αρχών και με καθοριστική συμβολή της ΕΥΠ, η οποία ξεκίνησε να καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων που είχαν στοχοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας, από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη οι επίμαχες καταγραφείσες συνομιλίες περιλαμβάνονται σε 85 CD, ενώ όπως λέγεται η δικογραφία για την υπόθεση φθάνει τις 10 χιλιάδες σελίδες.


Η έρευνα των στημένων παιχνιδιών ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο και αφορά συνολικά 41 ύποπτα παιχνίδια, στην πλειοψηφία τους της Β' Εθνικής, βασιζόμενη σε λίστα που είχε καταρτιστεί από την OYEΦΑ.

Το οικονομικό τμήμα χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ , διοργανωτές "στημένων" αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος.

Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι 8 παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις.

Επίσης αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιριών στοιχήματος του εξωτερικού για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.

Οι συλλήψεις αφορούν τη λεγόμενη "ουσία της υπόθεσης", δηλαδή την διοργάνωση των στημένων παιχνιδιών από πρόσωπα που είναι εντός του ποδοσφαίρου, παράγοντες, παίκτες, μανάτζερς αλλά και τους "μπούκερς" και που θεωρούνται -ανά περίπτωση- ως συγκροτημένη "εγκληματική οργάνωση" που λυμαίνονταν το ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες για το στημένο ντέρμπι που αποκάλυψε η ιστοσελίδα tovima.gr, τον πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ και τον διεθνή αμυντικό.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων το όνομα ενός πολύ γνωστού ποδοσφαιριστή και σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του θα είναι μία νέα βόμβα.

Τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Ελλάδα φαίνεται πως δεν αφορούν μόνο στημένα παιχνίδια, καθώς φήμες θέλουν διάσημο διεθνή μπασκετμπολίστα να μιλάει με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων για αναβολικά.

Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, σε περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από πέντε χρόνια έως ισόβια.

 Σε ό,τι αφορά της ομάδες τους, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν κατηγορία, ενώ φυσικά και θα αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε περίπτωση που έχουν κερδίσει το εισιτήριο για να αγωνιστούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...