Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η χρονιά των νεοφώτιστων!



Εντυπωσιακή είναι η πορεία που διαγράφουν στην σεζόν οι νεοφώτιστες ομάδες σε όλες της κατηγορίες του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, γεγονός που καταδεικνύει την κρίση που περνάει ο χώρος.

Η ποδοσφαιρική σεζόν που διανύουμε στην Ελλάδα είναι σίγουρα μία από τις πιο ιδιαίτερες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς βλέπουμε τον χάρτη του αθλήματος να αλλάζει, με βασικό αίτιο την κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα μας, η οποία έβγαλε στον αφρό τα πολλά προβλήματα του χώρου.

Δεν είναι τυχαίο πως η ΑΕΚ, ένα τεράστιο μέγεθος στον Ελληνικό αθλητισμό, έχει βρεθεί πλέων να παλεύει για την παραμονή της. Την ίδια ώρα που ο έτερος μεγάλος σύλλογος της Αθήνας, ο Παναθηναϊκός, έχει συγκεντρώσει μόλις 20 βαθμούς σε 15 αγώνες και βρίσκεται στην 9η θέση.

Ένα από στοιχεία που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο και δεν αφορά μόνο την πρώτη, αλλά όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, είναι η πορεία των νεοφώτιστων ομάδων.

Στην Super League, ο Πανθρακικός έχει πιάσει τρελή φόρμα και βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς, αφήνοντας από κάτω του πολλές ομάδες με παράδοση στην κατηγορία. Ο Πλατανιάς, στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία ξεκίνησε... φουριόζος και παρά την κοιλιά που παρουσίασε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 16 βαθμούς, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Τέλος, η Βέροια μπορεί να μην έχει και την καλύτερη πορεία μέχρι στιγμής, τουλάχιστον όχι αυτή που θα μπορούσε να έχει αναλογικά με το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που έχει παίξει μέχρι σήμερα, με παίκτες όπως ο Μπαργκάν και ο Ολαϊτάν να κλέβουν την παράσταση και να βρίσκονται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Κοινός παρανομαστής των τριών ομάδων η νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, γεγονός τουλάχιστον σπάνιο, που άλλες χρονιές δεν θα μπορούμε ούτε να φανταστούμε.

Στην FootballLeague τώρα, εκεί το παράδειγμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Μετά από 14 αγωνιστικές, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, που με 27 βαθμούς πάει... τρένο για την άνοδο. Από κάτω του βρίσκεται ο Εργοτέλης με 25 και ακολουθούν οι επίσης νεοφώτιστοι Νίκη Βόλου και Εθνικός Γαζώρου με 24 και 23 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην 6 θέση με 22 βρίσκεται ο Ηρακλής.

Στην Γ' Εθνική τώρα, Παναιγιάλειος, Επισκοπή, Αχαρανϊκός και φωστήρας καταλαμβάνουν τις 4 πρώτες θέσεις του Νοτίου ομίλου, ως άξιοι εκπρόσωποι των φετινών νεοφώτιστων στην κατηγορία. Στο Βόρειο χαλάει λίγο το... γλυκό, καθώς ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει καταφέρει να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό και να είναι με μεγάλη διαφορά πρώτος. Παρόλα αυτά και εκεί οι νεοφώτιστοι δεν τα έχουν πάει άσχημα, αφού Κασσιόπη, Καρδίτσα και Αιγινιακός καλύπτουν τις θέσεις 3, 4 και 5, επίδοση που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αξιοσημείωτη.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα περνάει μεγάλη κρίση, ίσως πολύ μεγαλύτερη από αυτήν στην χώρα και η πορεία τον νεοφώτιστων είναι ένα από τα σημαντικότερα... αποδεικτικά στοιχεία . Η έλλειψη οργάνωσης έχει ξεγυμνώσει αρκετές ομάδες της χώρας η οποίες αποτελούσαν παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο και σε περίπτωση που οι άνθρωποι του χώρου δεν το καταλάβουν έγκαιρα, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...