Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Ολυμπιακός: Νίκησε τον ΟΦΗ, έχασε τον Σαβιόλα

Με χατ-τρικ του Σέποβιτς και ένα γκολ του Μασάντο ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 4-0 τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 26η αγωνιστική 

 
Να χαρεί ή όχι ο Ολυμπιακός; Η ομάδα του Μίτσελ κέρδισε εύκολα με το επιβλητικό 4-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί, πετυχαίνοντας ένα ακόμα ρεκόρ. 


Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τις 24 νίκες και 2 ισοπαλίες, καταρρίπτοντας την επίδοση του Παναθηναϊκού, που κρατούσε από το 1961-62 (είχε 23 νίκες και 3 ισοπαλίες). Την ίδια ώρα ωστόσο έχασε τον Σαβιόλα για το σπουδαίο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους "16" του Champions League, ενώ ο αργεντίνος πιθανότατα χάνει και το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Ο Σέποβιτς, που τον αντικατέστησε πάντως, πέτυχε χατ-τρικ με τρεις τελικές, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, το δρόμο για την οποία είχε ανοίξει αρχικά ο Μασάντο. Οι πειραιώτες πλέον πηγαίνουν στο ματς με τους άγγλους με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ αντίθετα η ομάδα του Σα Πίντο θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα την μεγαλύτερη φετινή εντός έδρας ήττα της.

Μπορεί ο Μίτσελ να προχώρησε πολλές αλλαγές, ώστε να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του ενόψει Γιουνάιτεντ, ωστόσο η τακτική φιλοσοφία δεν άλλαξε και το α' μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή από την αρχή, αλλά ο ΟΦΗ για 39 λεπτά είχε φροντίσει να κλείσει σωστά τους διαδρόμους με πολλά τρεξίματα και διπλή ζώνη άμυνας. Εξαίρεση η φάση του 28' όταν ο Σαβιόλα αστόχησε από τετ α τετ μετά από άψογη συνεργασία Ιμπαγάσα-Φουστέρ.

Ο αργεντίνος πάντως στάθηκε άτυχος, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε, προκαλώντας αγωνία στον Μίτσελ ενόψει Γιουνάιτεντ. Σε τρία λεπτά ωστόσο οι πειραιώτες πέτυχαν δύο γκολ με τις δύο τελικές, που είχαν εντός εστίας στο 45λεπτο. Αρχικά μετά από γρήγορη αντεπίθεση και κάθετη του Χολέμπας, ο Μασάντο άνοιξε το σκορ μέσα από την περιοχή στο 39' και στο 42' μετά από ασίστ του Κάμπελ ο Σέποβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με την έναρξη της επανάληψης γνωστοποιήθηκαν τα κακά μαντάτα για τον Σαβιόλα, καθώς ο αργεντίνος θα χάσει το ματς με την Μάντσεστερ εξαιτίας προβλήματος στον ορθό μηριαίο (χάνει μάλλον και ΠΑΟ). Στον αγωνιστικό χώρο πάντως τα πράγματα εξελισσόταν με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Μίτσελ, αφού στο 52' ο Σέποβιτς με το δεύτερο γκολ του έγραψε το 3-0 σαν σε προπόνηση μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χολέμπας.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει Μανωλά και Φουστέρ, ρίχνοντας στο ματς Μπονγκ και Πελέ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ωστόσο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε προς το τέλος και ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 78', αλλά ο Ρομπέρτο κράτησε το μηδέν. Το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ μετά από λάθος του Φερνάντες ο Σέποβιτς, που με τρεις τελικές πέτυχε χατ-τρικ γράφοντας το 4-0 λίγο πριν το τέλος.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (75’ Μπανούσης), Παπάζογλου, Ντουντού (57’ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Σίσιτς (46’ Περογαμβράκης), Μακρής, Στάθης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς (57’ Μπονγκ), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Σαλίνο, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Ιμπαγάσα, Σαβιόλα (33’ Σέποβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...