Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Πέμπτη σερί νίκη ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε και από το Μαρούσι, ενώ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ικαρος Καλλιθέας επί του ΚΑΟΔ.

Μετά από 5 διαδοχικές ήττες, ο Ικαρος Καλλιθέας πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Με πρωταγωνιστή τον Ααρον Μπέινς, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του (βαρύ διάστρεμμα) επανήλθε «καυτός» στο παρκέ (20 πόντους), η αθηναϊκή ομάδα επικράτησε 79-68 του ΚΑΟΔ. Αξιος συμπαραστάτης του Μπέινς ήταν ο συμπατριώτης του, Ράβερν Τζόνσον με 18 πόντους.

Το 3Χ3 στην έδρα του έκανε ο Ηλυσιακός, αυτή την φορά επί του Περιστερίου με 70-59. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, μετά τις επιτυχίες της στα Ιλίσια επί των Καβάλας και Αμαρουσίου δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία ούτε από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα αναγκάζοντας τους παίκτες του Περιστερίου να υποπέσουν σε 23 λάθη, εκ των οποίων τα 12 προήλθαν από κλεψίματα των παικτών του Ηλυσιακού.

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε το Μαρούσι απέναντι στον Πανιώνιο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε στο φινάλε με 69-67 κι έφτασε στην 5η διαδοχική νίκη της (έχει ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον Κολοσσό Ρόδου) σε 6 αγώνες, ενώ αντίθετα το συγκρότημα του Λινάρδου γνώρισε την 5η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια (έχει κι ένα ρεπό), όντας η μοναδική ομάδα στην Α1 που ακόμη δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης.

Το ματς ήταν θρίλερ, ιδιαίτερα στο τέλος. Ο Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς στη μία από τις δύο βολές που κέρδισε (67-69), αλλά στο ριμπάουντ ο Μπιλ Κις ήταν νικητής, «σφραγίζοντας» με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη νίκη των «κυανέρυθρων».

Με τον Καλαμπόκη να κάνει «πράγματα και θαύματα» στο κλειστό της Πυλαίας (22π.), ο ΠΑΟΚ κατάφερε με καλή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο, να καλύψει τη διαφορά που είχε πάρει το Ρέθυμνο στις δύο πρώτες περιόδους και να φτάσει στη νίκη με 76-71. Οι Κρίστμας και Ράιτ «φόρτωσαν» με 41 πόντους το καλάθι του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά τελικά η ομάδα τους έφυγε ηττημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...