Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών στο μπάσκετ...

Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 74-70, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1.

Οι «πράσινοι», μετά από δύο διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα επέστρεψαν στις νίκες, έκαναν το 4Χ4 (έχουν ένα ρεπό) και πήραν το προβάδισμα για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε τραγικά ποσοστά από τη γραμμή του τρίποντου (1/13), ενώ καλύτερα ήταν στα δίποντα με 50%.

Με τον Ιαν Βουγιούκα να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα (10π.) και τον Γιασικεβίτσιους να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του Ομπράντοβιτς (8π.), ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και με 12 πόντους, κλείνοντας το ημίχρονο στο +11 (41-30).

Μετά το 12-6 υπέρ των «πρασίνων» ο Ολυμπιακός είχε ένα σερί 7-0 και μείωσε στον πόντο (18-17), αλλά τα τραγικά ποσοστά αστοχίας έξω από τα 6.75 (1/13) δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρίποντο του Διαμαντίδη και ξέφυγε 14 πόντους, αλλά με σερί 8-0, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν τη διαφορά στο -6 (44-38). Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου, έριξε τη διαφορά και στο -5 (45-40), αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες λύσεις ξέφυγε και πάλι με 8 για να κλείσει η περίοδος στο +7 για το «τριφύλλι» (57-50).

Τα εύκολα δύσκολα πήγε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο. Δυο λεπτά πριν το τέλος ενώ είχε το προβάδισμα με 10 πόντους, διαδοχικά λάθη στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πλησιάσει στους 4 (74-70), 3.3 δεύτερα πριν το τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι», βάσει της εξέλιξης του ματς πέτυχαν αυτό που ήθελαν, να ηττηθούν με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, έτσι ώστε στο ματς του δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...