Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πολο: Δύσκολες ευρωπαϊκές αποστολές για τρεις

Συνεχίζεται το Σάββατο η ευρωπαϊκή περιπέτεια των εκπροσώπων του ελληνικού πόλο στα ευρωπαϊκά κύπελλα ανδρών. Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη δίνουν κρίσιμους αγώνες για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο Πανιώνιος δίνει τον πρώτο αγώνα του στην προημιτελική φάση του Γιούροκαπ.

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται στις 19.30 (Novasports 4) στο κολυμβητήριο Πειραιά το μεγάλο φαβορί και πρωτοπόρο του ομίλου κροατική Πριμόριε Ριέκα. Οι Ερυθρόλευκοι που μετρούν μία νίκη (επί της Βουλιαγμένης) και μία ήττα (από την Μπούντβα στο Μαυροβούνιο) έχουν ως στόχο να πετύχουν τρεις νίκες στην έδρα τους και καλούνται σήμερα να εκπληρώσουν την πλέον δύσκολή αποστολή τους. «Η Ριέκα είναι καλή ομάδα, διαθέτει δυνατό ρόστερ, θα κάνουμε όμως τα πάντα για να κερδίσουμε. Άλλωστε δεν είναι από τις ομάδες που δεν είναι αντιμετωπίσιμες.» επισημαίνει ο προπονητής τους κ. Θόδωρος Βλάχος και προσθέτει: «Ότι καταφέρουμε να αποσπάσουμε βαθμολογικά απέναντι στη Ριέκα θα είναι καλό για μας. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί θα είναι σημαντικοί, αλλά δεν θα μας δώσουν την πρόκριση, ενώ η ήττα δεν θα μας αποκλείσει. Ότι και να γίνει τις δύο επόμενες αγωνιστικές, η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει τον Φλεβάρη. Τα 'κλειδιά' της αναμέτρησης με τη Ριέκα θα είναι ο ρυθμός και η άμυνα. Ακόμη θα πρέπει να είμαστε δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες».

Εκεί όπου απέτυχε ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να κάνει την υπέρβαση η Βουλιαγμένη που αντιμετωπίζει την Μπούντβα στο Μαυροβούνιο. Η ομάδα των νοτίων προαστίων μετρά δύο ήττες (από Ολυμπιακό εκτός και Ριέκα εντός) αλλά το μομέντουμ φαίνεται να είναι ευνοϊκό για αυτήν. «Πάμε στο Μαυροβούνιο με καλή ψυχολογία, έχοντας παίξει καλά στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είμαστε και στην 1η θέση στην Α1 πόλο.» εξηγεί ο διεθνής τερματοφύλακας Κώστας Τσαλκάνης και προσθέτει: «Στόχος μας με αντίπαλο την Μπούντβα είναι να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τη νίκη ή την ισοπαλία. Μπορεί να έχουμε δύο ήττες μέχρι στιγμής στον όμιλο, η υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ όμως δεν έχει τελειώσει για μας. Η 2η θέση είναι ανοικτή. Με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μαυροβούνιο μπαίνουμε σε τροχιά πρόκρισης.» Η Μπούντβα έφτασε πέρυσι στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, είναι εφέτος λίγο αποδυναμωμένη, αλλά παραμένει δυνατή στην έδρα της ενώ όπως εκτιμά ο Τσαλκάνης «το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα».

Μια ξεχωριστή πρόκληση αντιμετωπίζει η νεανική ομάδα του Πανιωνίου η οποία το Σάββατο (19.00, Νέα Σμύρνη) υποδέχεται την ιταλική Σαβόνα στον πρώτο προημιτελικό του Γιούροκαπ. Η Σαβόνα είναι η κάτοχος του τίτλου και το μεγάλο φαβορί για την (επανα)κατάκτησή του. « Το παιχνίδι είναι δύσκολο για μας. Εμείς προερχόμαστε από ένα κακό ματς στο πρωτάθλημα (σ.σ. ήττα με 12-1 από τη Βουλιαγμένη), όπου θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το σκορ. Τέτοια αποτελέσματα μπορεί, ή να διαλύσουν μια ομάδα ή να την δέσουν. Ελπίζω σε μας να γίνει το δεύτερο. Αυτό το παιχνίδι θα είναι οδηγός για το μέλλον. Ηταν ένα μάθημα και μια εμπειρία για την ομάδα και τα νεότερα παιδιά» εξηγεί ο προπονητής των Κυανέρυθρων κ. Δημήτρης Σελετόπουλος και προσθέτει ακτινογραφώντας την αντίπαλό τους «Η Σαβόνα, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι στην 1η θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα, διαθέτει 4-5 εξαιρετικούς παίκτες και προσωπικά, πιστεύω πως είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την πλήρη Ρέκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...