Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Παναθηναϊκός- ΟΦΗ 3-1

Στις νίκες και μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.
Μια εβδομάδα μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (1-1), οι πράσινοι έδειξαν πως πέρα από τους ερυθρόλευκους, δύσκολα μπορεί άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα να τους ανταγωνιστεί, καθώς αν και δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα, δεν είχαν πρόβλημα στο να λυγίσουν τους Κρητικούς.

Ο Ζεκά στο 14', ο Κλέιτον Στο 47' και ο Λέτο στο 75' πέτυχαν τα γκολ για το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Κάλαϊτζιτς στο 59' είχε μειώσει προς στιγμήν για τον ΟΦΗ.



Η κορυφή του αρέσει, του πάει και δεν την αφήνει, περισσότερο από... 24 ώρες. Ο Παναθηναϊκός μετά από μία μέρα (τόσο κράτησε η πρωτοπορία της ΑΕΚ που έπαιξε το Σάββατο και νίκησε στο Αγρίνιο) επέστρεψε στην πρώτη θέση κερδίζοντας με 3-1 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ παρουσία 35.000 θεατών, αλλά και του Τζιμπρίλ Σισέ, που ήρθε στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Κορυφαίος για τους πράσινους ο Σιμάο, που... κατάπινε τους πάντες στην μεσαία γραμμή, σκόρερ οι Ζεκά, Κλέιτον και Λέτο, ενώ για τον ΟΦΗ, που έπαιζε μαζικά άμυνα, ακόμη κι όταν έχανε, είχε μειώσει προσωρινά ο Κάλαϊτζιτς με πέναλτι.

Με μια αλλαγή και αυτή αναγκαστική (τραυματίστηκε ο Μαρίνος και πήρε τη θέση του ο Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας), σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, παρατάχθηκε (4-4-1-1) ο Παναθηναϊκός από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Αναστόπουλος κατέβασε τον ΟΦΗ με διπλή ζώνη άμυνας και μοναδικό προωθημένο τον Καμπάνταη (4-5-1), με στόχο να κρατήσει μακριά από την εστία του Κάρολ τους πράσινους.

 


Το Τριφύλλι απείλησε στο 5ο λεπτό, ύστερα από κάθετη πάσα του Κλέιτον για τον Ζεκά, ο οποίος προσπάθησε να νικήσει -ανεπιτυχώς- τον Κάρολ με δεξί εξωτερικό φάλτσο, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ "απάντησε" στις ευκαιρίες με δυνατό σουτ του Σίσιτς που απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπίνο.

Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζεκά στο 14ο λεπτό. Ο Κατσουράνης έβγαλε τη σέντρα, ο Ζεκά έπιασε την κεφαλιά, με τον Κάρολ να αποκρούει, όμως ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ και από πλάγια θέση με πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Πορτογάλος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, αφού είχε πετύχει γκολ και στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κι ενώ όλοι θα περιμέναμε πως μετά το γκολ του Παναθηναϊκου, ο ΟΦΗ θα ανοιγόταν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τους Κρητικούς να συνεχίζουν να παίζουν μαζικά άμυνα και να βρίσκονται και οι 10 παίκτες, πλην του Καμπάνταη, πίσω από τη μεσαία γραμμή, δυσκολεύοντας το έργο των πρασίνων, που ναι μεν είχαν την κατοχή (63%-37%) και άλλαζαν πολλές φορές τη μπάλα στο κέντρο και έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις μέσα και να απειλήσουν.

Αμυντικά οι πράσινοι δεν είχαν πρόβλημα, με τον Σιμάο να έχει ηγετική παρουσία στα χαφ κόβοντας κάθε φιλόδοξη ενέργεια των Κρητικών. Μοναδική φορά που απείλησαν οι Κρητικοί ήταν στο 34', όταν μετά από λάθος διώξιμο του Βύντρα πάνω στον Καμπάνταη, ο τελευταίος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σαριέγκι, άλλαξε ελαφρώς πορεία, με τον Παπουλή να βάζει την προβολή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου που έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό. Στο 46' ο Λέτο εξαπέλυσε έναν κεραυνό από 35 μέτρα αναγκάζοντας τον Κάρολ σε εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Αργεντίνος, προήλθε το 2-0, το οποίο πέτυχε ο Κλέιτον από κοντά εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της κρητικής άμυνας.

 

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο ΟΦΗ μείωσε στο 58', με πέναλτι που κέρδισε ο Παπουλής σε ανατροπή του από τον Καπίνο, σε μια φάση που φάνηκε η απειρία του 17χρονου γκολκίπερ, και το εκτέλεσε εύστοχα ο Κάλαϊτζιτς κάνοντας το 2-1 και βάζοντας προσωρινά τους ασπρόμαυρους ξανά στο παιχνίδι.

Στο 64' οι πράσινοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Κλέιτον και τον Λέτο. Ο Βραζιλιάνος έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Κάρολ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούει και τον Αργεντίνο που πήρε το ριμπάουντ να σουτάρει ψηλά άουτ από τα τρία μέτρα! Τρία λεπτά αργότερα, ο Φερέιρα πέρασε στον αγώνα τον Μαυρία αντί του Κλέιτον, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να τον δικαιώνει στο 75', όταν κέρδισε πέναλτι (τον ανέτρεψε ο Γεωργίου) δίνοντας την ευκαιρία στον Λέτο από την... άσπρη βούλα να γράψει το 3-1.

Ακολούθησαν τραυματισμοί των Παπουλή και Σιμάο, με τους Αναστόπουλο και Φερέιρα να προχωρούν σε αναγκαστικές αλλαγές με τους Ζόρντι Λόπες και Βιτόλο να μπαίνουν στο γήπεδο, ενώ στο 88' ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Φουρλάνο να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα ρίχνοντάς τον στο παιχνίδι αντί του Ζεκά, με αμφότερους να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα.

Στα τελευταία λεπτά, οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Κουίνσι και τον Μαυρία, όμως ο Κάρολ αντέδρασε σωστά. Πάντως, στην φάση του Κουίνσι, ο Γκανέζος θα μπορούσε να δώσει δίπλα του στον αμαρκάριστο Λέτο, κάτι που δεν έκανε και προκάλεσε τις... φωνές του Φερέιρα και το... άγριο βλέμμα του Αργεντίνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...