Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

BINTEO: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, που είχε ως αποκάλυψη τους δύο νεαρούς τερματοφύλακες. Οι γηπεδούχοι είχαν 22 τελικές προσπάθειες για γκολ, οι φιλοξενούμενοι ήταν... φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, αλλά και οι δύο... βολεύτηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, που διατηρεί το τριφύλλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ταχύτητα σε σκέψη, κίνηση και 0-1
Οι 7-3 υπέρ του Ολυμπιακού τελικές προσπάθειες μέχρι το 30', λένε τη μισή αλήθεια... Κι αυτό γιατί, από τις τρεις του Παναθηναϊκού, η μία ήταν γκολ και η άλλη δοκάρι.

Ενα γκολ που προήλθε από την ευφυΐα του Κατσουράνη και την ταχύτητα του Κουίνσι (σκόρερ ο Ζέκα), κι ένα δοκάρι που στέρησε στον Λέτο την δυνατότητα να σκοράρει για 2η σερί χρονιά στο Καραϊσκάκη και για 8η διαδοχική στο φετινό πρωτάθλημα.

Ολα αυτά ήταν απόρροια της... βεντάλιας του τριφυλλιού στην επίθεση (Λέτο - Κουίνσι - Κλέιτον), οι οποίοι δημιούργησαν αναστάτωση στην ερυθρόλευκη άμυνα, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία.

Καταιγιστικός Ολυμπιακός
Στο τελευταίο τέταρτο, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, γεγονός που μαρτυρούν τα 8 κόρνερ που κέρδισε στο διάστημα αυτό. Τζιμπούρ, Μοντέστο, Μιραλάς άγγιξαν την ισοφάριση, όχι όμως τόσο όσο ο Φουστέρ, ο οποίος απάντησε στο δοκάρι του Λέτο.

Το γκολ δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος... θορυβήθηκε από την έντονη πίεση που ένιωσε στην περιοχή του κράτησε το μηδέν στο ημίχρονο για 8η φορά φέτος!

Το καλύτερο ημίχρονο
Κοινός παρανομαστής της προσπάθειας των παικτών και των δύο ομάδων, ένα εξαιρετικού ρυθμού και γεμάτο πρώτο ημίχρονο, με τον Μακούν να καλύπτει επιτυχώς το κενό του Ιμπαγάσα στο χώρο του κέντρου, τα μπακ του Ολυμπιακού να ανεβαίνουν ψηλά και να συμβάλουν στο ασφυκτικό πρέσινγκ και από την άλλη τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν -εκτός από το γκολ και το δοκάρι- καλό passing game και καίριες επεμβάσεις στην πίεση των αντιπάλων τους.

Ισοφάριση και ευκαιρίες για ανατροπή
Ο,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το έκανε με το "καλησπέρα" ο Τζιμπούρ, πριν καλά καλά καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι ότι ο Βαλβέρδε είχε ρίξει στον αγώνα τον Γέστε (αντί του Ορμπάιθ).

Ο Αλγερινός -εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο έναν... μαγικό συνδυασμό των Μακούν και Μιραλάς- και σκόραρε για 7ο σερί ματς στο Καραϊσκάκη και για 8η φορά στην καριέρα του σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Το momentum ευνοούσε τους Πρωταθλητές Ελλάδας και με τη δύναμη της έδρας έφτασαν κοντά στην πλήρη ανατροπή, τρεις φορές μέσα σε 15 λεπτά, με τον Κέβιν Μιραλάς να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ για 3ο διαδοχικό ντέρμπι αιωνίων.

Αντεπιθέσεις - φωτιά ο ΠΑΟ
Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού ήταν φωτιά. Σε δύο από αυτές, Λέτο και Κουϊνσι, βρέθηκαν απέναντι στον Μέγερι με τον ούγγρο να βάζει σωστά το σώμα του και να σώζει τον Ολυμπιακό. Μετά το 75' οι φιλοξενούμενοι ισορροπησαν το παιχνίδι κι αν οι προσπάθειες για γκολ ήταν 19-5 υπέρ των γηπεδούχων, ο Λέτο έχασε την ευκαιρία να μετατρέψει σε γκολ την 6η του τριφιλλιού.

Η απόκρουση του αγώνα από Καπίνο
Στο 83' ο Καπίνο πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, όταν έπειτα από σέντρα του Φουστέρ και κοντρα στον Μαρίνο, η μπάλα είχε διαφορετική κατεύθυνση με αυτή του σώματός του, αλλά με εξαιρετικά αντανακλαστικά οριζοντιώθηκε διώχνοντας την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

                                    



sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...