Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Η ώρα του «el clasico» είναι γεγονός

Η ώρα του «el clasico» είναι γεγονός. Στις 21.00 το βράδυ στο κατάμεστο Νου Καμπ θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του πλανήτη αυτή την περίοδο.

Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο δεν έχουν να κρύψουν πολλά, παρά τα mind games που επιχείρησαν κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Η Μπαρτσελόνα μετά από πολύ καιρό έχει βρεθεί σε ένα clasico με την πλάτη στον τοίχο αφού κυνηγά την Ρεάλ στην κούρσα του τίτλου. Η νίκη είναι μονόδρομος. Από την άλλη ο Μουρίνιο, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλωθεί στην βαθμοθηρική αναζήτηση του βαθμού της ισοπαλίας που δεν ταιριάζει στην αγωνιστική κουλτούρα/εγωισμό της βασίλισσας αλλά και τα χαρακτηριστικά του ρόστερ της ομάδας. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και με ήττα η Ρεάλ θα βρίσκεται μπροστά στην βαθμολογία, κάτι που στα μάτια των ειδικών ευνοεί στην τακτική απελευθέρωση του Μουρίνιο.

Ο Πεπ δεν φαίνεται να έχει κατασταλάξει ακόμα στο σχήμα που θα ακολουθήσει. Το πιο συμβατικό 4-3-3 ευνοεί την δημιουργία απειλών (και) από τα πλάγια, γεγονός που φαντάζει πολύ σημαντικό για τους Καταλανούς απέναντι σε ομάδες που γεμίζουν τον άξονα με σκοπό την αναχαίτιση του Μέσι.

Η απουσία του Βίγια έχει αποδυναμώσει την Μπάρτσα σε αυτό το κομμάτι, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο παιχνίδι με την Τσέλσι μεσοβδόμαδα. Από την άλλη, η απουσία του Αμπιντάλ και η ανασταλτική ανεπάρκεια των Άλβες/Αντριάνο δημιουργεί σημαντικά αμυντικά προβλήματα για την Μπαρτσα απέναντι σε ομάδες που απειλούν από τα πλάγια, όπως η Ρεάλ.

Το ιδιότυπο 3-4-3 ενισχύει την ανασταλτική λειτουργία της Μπάρτσα αφού ευνοεί το pressing στον άξονα και την διατήρηση της κατοχής της μπάλας, με τον Πουγιόλ να κινείται σε ρόλους αριστερού μπακ. Στα αρνητικά το γεγονός πως η επιθετικότητα αποδυναμώνεται και το παιχνίδι της ομάδας γίνεται πιο προβλέψιμο με την απουσία πλάγιων παικτών στα αριστερά και την υπερφόρτωση του άξονα.

Η επιλογή του Γκουαρντιόλα αναμένεται να επηρεάσει τα αγωνιστικά δεδομένα της αναμέτρησης, αν και η Ρεάλ έχει παίκτες που διαθέτουν ικανότητες προσαρμογής σε σύνθετα τακτικά ζητούμενα αλλά και προπονητή που μπορεί να... ταράξει τις αγωνιστικές ισορροπίες από τον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...