Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Στέφανο Μποργκονόβο

Σε ηλικία 49 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην ποδοσφαιριστής των Μίλαν και Φιορεντίνα

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής Στέφανο Μποργκονόβο, μετά από πολύχρονη μάχη με την Αμυοατροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).

Ο Μποργκονόβο έπαιξε στη Μίλαν από το 1986 έως το 1990 και ήταν αναπληρωματικός του Μάρκο Φαν Μπάστεν τη σεζόν 1989-1990, όταν οι «ροσονέρι» κατάκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ωστόσο, ήταν ένας εξαίρετος επιθετικός κι έτσι αναζήτησε την καταξίωση στη Φιορεντίνα αμέσως μετά. Πράγματι, στην παραμονή του στη Φλορεντίνα ο Μποργκονόβο αποτέλεσε σπουδαίο δίδυμο με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Έπαιξε ακόμα στην Πεσκάρα, την Ουντινέζε και τη Μπρέσια, πριν «κρεμάσει τα παπούτσια του» το 1995, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Είχε αποκαλύψει το 2008 ότι έπασχε από την εκφυλιστική νόσο Λου Γκέρινγκ, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή και στον Τζιανλούκα Σινιορίνι το 2002.

«Σε ευχαριστώ για όσα δίδαξες σε όλους μας. Αντίο Στέφανο» έγραψε στο Twitter ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, συμπαίκτης του Μπόργκονόβο στη Μίλαν πριν από περίπου 25 χρόνια.

Ο Μποργκονόβο τα τελευταία χρόνια χρειαζόταν ειδικό μηχάνημα για να μπορέσει να μιλήσει, ενώ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα και έχασε τη μάχη για τη ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...