Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Και ο Μουρίνιο στο στόχαστρο της εφορίας

Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται πως είναι η υπόθεση φοροδιαφυγής του Λιονέλ Μέσι στην Ισπανία. Δύο ακόμα ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, αρκετοί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζοζέ Μουρίνιο και πολλοί παίκτες και προπονητές που εκπροσωπεί ο υπερμάνατζερ Ζόρζε Μέντες - μεταξύ των οποίων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο - βρίσκονται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής της Ενωσης Αθλητικών Συντακτών της Ισπανίας Γκιούλιαν Ρεδόντο αποκάλυψε στο ραδιόφωνο Onda Cero πως ο Ζοζέ Μουρίνιο ελέγχεται για τα έσοδα που είχε τα τρία τελευταία χρόνια όταν ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αφού θεωρείται ύποπτος για φοροδιαφυγή μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Εκτός του Μουρίνιο πιθανό είναι να ελεγχθούν και οι άλλοι προπονητές και παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στο portfolio του Ζόρζε Μέντες ο οποίος συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ανχελ Ντι Μαρία, Φάμπιο Κοεντράο και Πέπε.

Ο ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού Κριστομπάλ Μοντόρο είχε προειδοποιήσει στις αρχές του έτους τους έχοντες να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η Ισπανία συντομότερα από την οικονομική κρίση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μέσι ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον πατέρα του Χόρχε για φοροδιαφυγή 4,1 εκατ. ευρώ την τριετία 2007-2009 υπέβαλε συμπληρωματικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για τα έτη 2010-2011 πληρώντας ταυτόχρονα φόρο 10 εκατ. ευρώ!

Την ίδια στιγμή στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «Αρρωστο ποδόσφαιρο» η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Με εντολή της Εισαγγελίας της Νάπολι το ιταλικό ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα γραφεία 18 ομάδων της Serie A, 11 της Serie B και 12 της τρίτης κατηγορίας αναζητώντας στοιχεία για πιθανή φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος στις μεταγραφές των παικτών και συστηματική τιμολόγηση ανύπαρκτων συναλλαγών. Θα ελεγχθούν επίσης όλες οι συναλλαγές των συλλόγων με τους μάνατζερ και τους παίκτες καθώς και οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ελέγχονται επίσης πολλοί γνωστοί μάνατζερ παικτών όπως ο Μότζι και ο Ματσόνι και οι μεταγραφές 50 ποδοσφαιριστών μεταξύ των οποίων των Λαβέτσι, Νοτσερίνο, Σκούλι Μούτου και Τακινάρντι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...