Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σε «μετωπική» με ΟΠΑΠ πάει η Super League

Σε μετωπική με τον ΟΠΑΠ δείχνει να οδηγείται η Super League, με αφορμή ότι η Εταιρεία δεν έχει απαντήσει για τη χορηγία στις φανέλες των 18 ΠΑΕ εν' όψει της νέας περιόδου.

Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας, Γιάννης Μώραλης μίλησε αναλυτικά για τη σχέση με τον ΟΠΑΠ, ενώ πριν είχε προηγηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου 4,5 ωρών στη Super League, με το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται στη κορυφή της ατζέντας , μαζί με αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπου η Nova ζητάει μείωση των χρημάτων που αποδίδει. Από τα καυτά ζητήματα και οι μη αδειοδοτήσεις σε Παναθηναικό και ΠΑΣ Γιάννενα.

Πιο αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ: Ο Γ. Μώραλης ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ αγνοεί τις ΠΑΕ της Super League, που από τη πλευρά τους ζητούν ότι δικαιούνται. Τόνισε δε, ότι αν δεν διαφοροποιηθεί η στάση της Εταιρείας, τότε οι ΠΑΕ θα κινηθούν για να διεκδικήσουν έσοδα με άλλον τρόπο, δηλαδή μέσω άλλων στοιχηματικών εταιρειών όπως γίνεται στην Ευρώπη.

«Το ζήτημα της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και θέλω να διευκρινίσω πως το θέμα δεν είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή, κάτι που είναι γνωστό, αλλά το γεγονός πως δεν έχουμε λάβει ούτε απάντηση για τη χορηγία στις φανέλες. Δεν ζητάμε χρήματα που δεν δικαιούμαστε ούτε ζητάμε να μας χαριστούν. Οι ΠΑΕ συμμετέχουν στο στοίχημα και ο οργανισμός έχει έσοδα και κέρδη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διοργανώτριας και συνέχισε:

«Πλέον δεν υπάρχει το ποσοστό όπως υπήρχε κάποτε από το ΠΡΟ-ΠΟ. Για τον λόγο αυτό διαφημίζεται ο ΟΠΑΠ, για να παίρνει και προβολή και οι ομάδες να παίρνουν το ποσό που διακινούνται. Σε περίπτωση μη απάντησης ή αρνητικής απάντησης, η Super League θα κινηθεί για να προασπίσει τα δικαιώματά της. Στην Ευρώπη οι ομάδες παίρνουν ποσοστά από το στοίχημα και θα διεκδικήσουμε κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Γ. Μώραλης.

ΓΙΑ ΤΗ NOVA: "Ο πρόεδρος της Super League ανέφερε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι για ορισμένες αλλαγές ή ακόμη και επέκταση της τηλεοπτικής σύμβασης (η Nova έχει καταθέσει πρόταση 75εκ για συμβόλαιο ως το 2017): "Στα τηλεοπτικά, είμαστε σε συζητήσεις με τη Nova για κάποιες αλλαγές, τροποποιήσεις ακόμα και επέκταση. Η Nova είναι στο πλευρό μας και εμείς επίσης. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, συνεχίζουμε τις επαφές".

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΟ- ΠΑΣ: «Το θέμα αυτό έχει δύο σκέλη. Το πιο σοβαρό είναι πως πρέπει να υποβάλλουμε πρόταση στην Ομοσπονδία για το πως η Λίγκα σκέφτεται το μέλλον. Για παράδειγμα, αν οι αδειοδοτήσεις πρέπει να βγαίνουν πριν από τα play off και όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται, να μην παίζουν. Στη συνέχεια να εξετάσουμε και τις ποινές. Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή, θα μελετήσουμε το θέμα και θα υποβάλλουμε συνολική πρόταση.

Το δεύτερο σκέλος αφορά τη μη αδειοδότηση δύο ομάδων (ΠΑΟ- ΠΑΣ). θα υποβάλλουμε ερώτημα στην Ομοσπονδία.Τα πράγματα είναι σαφή... Η Super League εισηγείται τις ποινές και η Ομοσπονδία είναι η υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Εμείς θα απευθύνουμε ερώτημα ποιες ομάδες πήραν άδεια κι' αν η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για Παναθηναϊκό και ΠΑΣ τις επηρεάζει»,

Τέλος, ο πρόεδρος της Διοργανώτριας, ανακοίνωσε πως η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου (Πέμπτη), στην Αθήνα τελικά (ακουγόταν η περίπτωση να διεξαχθεί στο Ηράκλειο). Και κατέληξε: «Συζητήσαμε, επίσης, για τα πρωταθλήματα υποδομών Κάτω των 20, των 17 και των 15 που επιθυμούμε να διοργανώσουμε. Θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...