Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Χρυσό μετάλλιο ο Γκουντάνης, «χάλκινος» ο Μωϋσιάδης

Στον αστερισμό των μεταλλίων συνεχίζει να κινείται η ελληνική άρση βαρών σε πάγκο. Στο διεθνές τουρνουά Fazza που φιλοξενείται στο Ντουμπάι, ο Νίκος Γκουντάνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 67,5 κιλών, ενώ ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, στα 75 κιλά, κατετάγη τρίτος.

Ο Γκουντάνης, που μέχρι και πριν από τη διοργάνωση του Ντουμπάι ήταν Νο-4 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας, σήκωσε 190 κιλά και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ την ίδια στιγμή, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (Νο-13 στον κόσμο), με επίδοση 180 κιλά βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Ο Μωϋσιάδης, απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη των 75 κιλών, αφού στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 180 κιλά, αλλά ακούμπησε στον ένα στηλοβάτη με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας πήρε ο Ιορδανός Μουτάζ (187,5κ.).
Αύριο, στην κατηγορία των 100 κιλών θα έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή με τον «ασημένιο» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Παύλο Μάμαλο και τον Αναστάσιο Μπάο.


Σπουδαία διάκριση για Στεφανάκη/Τρουλινό στο Παγκόσμιο ποδηλασίας πίστας
Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε για τα ελληνικά χρώματα, η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας αθλητών με αναπηρία που φιλοξενήθηκε στο Μοντεκιάρι της Ιταλίας. Οι Χρήστος Στεφανάκης και Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος), αρχικά προκρίθηκαν στα προημιτελικά του σπριντ tandem για να καταλάβουν στη συνέχεια την 8η θέση της τελικής κατάταξης (μεταξύ 24 πληρωμάτων) που θα δώσει στη χώρα μας αρκετή ώθηση ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις ακόμη ένα «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (έχει ήδη δύο, ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες).

Το ελληνικό δίδυμο, στα προκριματικά του αγωνίσματος, κάλυψε την απόσταση σε 10.969 και κατέκτησε την 8η θέση που οδηγούσε στα προημιτελικά. Εκεί αναμετρήθηκαν με τους Βρετανούς Νιλ Φάτσι/Γκρέγκ ΜακΛιν (στα προκριματικά σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ) όπου και στις δύο κούρσες είχαν χειρότερη επίδοση, με αποτέλεσμα να «πέσουν» στον αγώνα κατάταξης για την 7η-8η θέση. Παρά την υπερπροσπάθεια με αντιπάλους τους Ιρλανδούς Μάικλ Ντιλέινι/Κον Κόλις, περιορίστηκαν στην 8η θέση της τελικής κατάταξης που ωστόσο συνιστά μεγάλη επιτυχία με δεδομένο ότι ο Στεφανάκης είναι μόλις 19 ετών με πολλά περιθώρια αγωνιστικής εξέλιξης.

Στα προκριματικά του ίδιου αγωνίσματος, οι Νίκος Μανατάκης/Νίκος Κουμπενάκης (πιλότος) κατέλαβαν την 22η θέση με 12.705, ενώ ακόμη από ελληνικής πλευράς οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος) στα 3 χλμ πουρσουίτ πήραν την 14η θέση με 4:01.129.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...