Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΒόλεΪ: Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος

Μετά το Σούπερ Καπ και ο δεύτερος τίτλος στο βόλει ανδρών βάφτηκε κόκκινος! 
 
Ο Ολυμπιακός ξετίναξε εύκολα τον Ηρακλή με 3-1 στην Ορεστιάδα και γυρίζει με άλλη μια κούπα στις αποσκευές του!

Καλή η εμπειρία, ειδικά σε μεγάλους αγώνες, όπως ο σημερινός. Στον τελικό της Ορεστιάδας η εμπειρία ήταν με την πλευρά του Ηρακλή, με τους «κυανόλευκους» να διαθέτουν παίκτες όπως οι Κράβαρικ, Σμαραγδής, Προύσαλης και Κιρόγκα που έχουν σηκώσει πολλά τρόπαια στην καριέρα τους. Απέναντί τους ο Ολυμπιακός με τα πιτσιρίκια του Γιάννη Καλμαζίδη να αντιπαραθέτουν τον ενθουσιασμό και την δίψα για τίτλους. Χωρίς μάλιστα να έχουν καλά-καλά να φάνε, μιας και τα οικονομικά προβλήματα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι τεράστια. Ωστόσο στο κλειστό της Ορεστιάδας αυτό που μέτρησε τελικά ήταν ο ενθουσιασμός, που νίκησε την εμπειρία και μάλιστα κατά κράτος. Οι Πειραιώτες επικράτησαν του «γηραιού» με 3-1 (25-21, 20-25, 21-25, 12-25) και μετά από ένα χρόνο διακοπής, κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος.

Απλά ανίκητος ο Κουβανός

Ήρθε φέτος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, έχοντας να αγωνιστεί για δύο ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα περίμεναν ότι ο Ρολάντο Ντεσπέιν δεν θα μπορέσει να προσφέρει τα όσα θα περίμεναν από αυτόν οι «ερυθρόλευκοι». Όμως από την στιγμή που ο θείος του ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου στην εποχή του, δεν θα μπορούσε και ο ίδιος να μην ήξερε το τόπι. Μετά από κάποιο χρόνο προσαρμογής, ο Ντεσπέιν κάνει ότι θέλει σε κάθε παιχνίδι. Μετά τον ημιτελικό όπου ουσιαστικά κέρδισε μόνος του τον Παναθηναϊκό και στην Ορεστιάδα παρέδωσε μαθήματα βόλεϊ.
Έκανε ότι ήθελε στον Ηρακλή, τόσο επιθετικά όσο και από την θέση του σερβίς και είναι ο παίκτης που κανονικά θα πρέπει να πάρει το κύπελλο σπίτι του. Δικαίως ο Κουβανός αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού και δικαίωσε και όσους λένε πως μπορεί κάλλιστα τα επόμενα χρόνια να κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτόν.

Δώδεκα και συνεχίζει…

Το φετινό Κύπελλο ήταν το δωδέκατο για τον Ολυμπιακό, που είναι με διαφορά πρώτος στον σχετικό πίνακα. Ο Ηρακλής έμεινε τρίτος με 5 ενώ ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με 6.

Συγχαρητήρια από Μαρινάκη

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του τροπαίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του τμήματος τα προηγούμενα χρόνια, συνεχάρη με επιστολή του τους ερυθρόλευκους για την επιτυχία τους.

Καταπληκτικό ξεκίνημα του Ηρακλή

Και όμως το ξεκίνημα του αγώνα δεν έδειχνε σε κανένα σημείο την εξέλιξη που θα είχε. Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να το κατακτήσει σχετικά εύκολα, κερδίζοντας με 25-21. Ο «γηραιός» ήταν καλύτερος και με τον Κανέλλο να μην μπορεί να τον σταματήσει κανείς δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Ο Ντεσπέιν το όπλο του και τέλος

Κάπου εκεί τελείωσε και ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός με τον Ντεσπέιν να ανεβάζει στροφές έκανε την ολική επαναφορά καταφέρνοντας να πάρει τα επόμενα τρία σετ και την σπουδαία νίκη. Ο Κουβανός ήταν ασταμάτητος και έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τους Φράγκο και Τζούριτς, πανηγύρισαν στο τέλος το 12ο τρόπαιο για τον Ολυμπιακό.

Ηρακλής (Φρέντι Μπρουκς): Όουενς 14 (1 άσος, 13/27 επ., 40% υπ.), Προύσαλης 1 (1 άσος), Κιρόγκα 7 (7/20 επ., 56% υπ.), Μπίλινγκς 12 (12/31 επ.), Κανέλλος 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ, 53% υπ.), Πιπέργιας, Γκόρτσανιουκ, Κράβαρικ 2 (2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης.
Ολυμπιακός (Γιάννης Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 22 (2 άσοι, 20/30 επ., 75% υπ.), Γιαμπλόνσκι 1 (1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (3 μπλοκ), Εστράδα 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 12 (2 άσοι, 6/10 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 16 (1 άσος, 14/32 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 36% υπ.), Χαριτωνίδης, Φράγκος 10 (8/12 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκης, Παπάζογλου (2 άσοι)

Πολυτιμότερος ο Ντεσπέιν

Όως αναφέραμε ο Ρολάντο Ντεσπέιν ήταν πολυτιμότερος παίκτης του σημερινού τελικού. Την απονομή στον Κουβανό έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες για την άψογη συνεργασία που είχαν. Επίσης, ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος απένειμε πλακέτα στον πρόεδρο του ΑΟ Ορεστιάδας, Βασίλη Γκιζάνη, με τους ντόπιους να πανηγυρίζουν την άνοδο της ομάδας στην Α2 ανδρών.

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στις ομάδες και πρώτα στον φιναλίστ Ηρακλή από τον βουλευτή Θεόδωρο Καράογλου και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Σιδέρη, ενώ το Κύπελλο έδωσε στον αρχηγό του «γηραιού» Αντρέι Κράβαρικ ο ειδικός σύμβουλος της γγΑ, Βασίλης Ντάκουρης.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Κυπελλούχου… Τα μετάλλια και τα διπλώματα έδωσαν στους «ερυθρόλευκους» ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ενώ το Κύπελλο παρέδωσαν στους Ανδρέα Ανδρεάδη και Γιώργο Παπάζογου ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
1981: Ολυμπιακός
1982: Παναθηναϊκός
1983: Ολυμπιακός
1984: Παναθηναϊκός
1985: Παναθηναϊκός
1989: Ολυμπιακός
1990: Ολυμπιακός
1992: Ολυμπιακός
1993: Ολυμπιακός
1997: Ολυμπιακός
1998: Ολυμπιακός
1999: Ολυμπιακός
2000: Ηρακλής
2001: Ολυμπιακός
2002: Ηρακλής
2003: ΑΕ Νίκαια
2004: Ηρακλής
2005: Ηρακλής
2006: Ηρακλής
2007: Παναθηναϊκός
2008: Παναθηναϊκός
2009: Ολυμπιακός
2010: Παναθηναϊκός
2011: Ολυμπιακός

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...