Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στον τελικό του Len Trophy ο Πανιώνιος

Με καρδιά χιλίων... πανθήρων, ο Πανιώνιος νίκησε 11-6 στη Νέα Σμύρνη την Χόνβεντ στην παράταση (9-6 κ.α) και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στον τελικό του LEN Trophy στην υδατοσφαίριση ανδρών.
«Όλα εξαρτώνται από εμάς», έλεγαν μετά το 12-9 του πρώτου ματς στην Ουγγαρία οι κυανέρυθροι. Η διαφορά των τριών τερμάτων ήταν «τίποτα» -όπως δήλωναν με σιγυριά οι παίκτες- για την ελληνική ομάδα που απλά έπρεπε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. Έχοντας την απαραίτητη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χωρίς η Χόνβεντ να αποτελεί το «φόβητρο» των προηγούμενων ετών, ο Πανιώνιος έκανε το καθήκον του στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία του τα τελευταία χρόνια μετά το 2009.
Οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη με ένα εκρηκτικό στην κυριολεξία πρώτο οκτάλεπτο κατάφεραν από το ξεκίνημα να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Το 6-1 της πρώτης περιόδου έφερε χαμόγελα στην «Πλατεία» αφού το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Πανιωνίου. Οι Μαγυάροι μείωσαν στο ημίχρονο σε 6-3, οι κυανέρυθροι όμως φρόντιζαν να έχουν το πάνω χέρι και τη διαφορά που τους έδινε την πρόκριση.
Το 8-4 στο τρίτο οκτάλεπτο έγινε 9-5 στη συνέχεια από τον Μουρίκη τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Με τέρμα του Σίβος στα 1:24 η Χόνβεντ έκανε το 9-6 που οδηγούσε τις δύο ομάδες στην παράταση, έτσι κι έγινε, αφού στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να σκοράρει. Το μήνυμα, όμως είχε σταλεί, ακόμη κι αν δόθηκε παράταση στην αγωνία για έξι λεπτά ακόμη.
Ο Παπαδόγκωνας σκόραρε στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης, ενώ ο Μιράλης «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη για την ελληνική ομάδα που στις 13 και 27 Απριλίου στους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της. Αντίπαλός της θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σαβόνα-Μαρσέιγ, με τους Ιταλούς να είναι το φαβορί για την πρόκριση.
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 0-2, 2-1, 1-2
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 1-0
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μουρίκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Τόμπσον 1, Καπότσης 1, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόγκωνας 1.
Χόνβεντ (Λάγιος Βαντ): Σάλαμον 3, Σίβος 2, Χαράι 1.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...