Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωλίγκα: Με κόσμο ο Παναθηναϊκός, αλλά εκτός ΟΑΚΑ

Euroleague Basketball
Euroleague Basketball (Photo credit: Wikipedia)

Εκτός Αθήνας (σ.σ. ΟΑΚΑ) , αλλά με τον κόσμο στο πλευρό του θα δώσει ο Παναθηναϊκός τους δύο πρώτους εντός έδρας αγώνες της Ευρωλίγκας.


Με τροποποίηση στον κανονισμό της η Ευρωλίγκα δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους», που έχουν τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για 2 αγωνιστικές, να έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στα δύο πρώτα εντός έδρας ματς της διοργάνωσης με Κάχα Λαμποράλ και Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Η τροποποίηση της ποινής υπαγορεύει χαρακτηριστικά πως οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν αντί κεκλεισμένων των θυρών, σε έδρα που βρίσκεται τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι μια απόφαση που ουσιαστικά εφαρμόζει τους νέους κανονισμούς που τίθενται σε ισχύ από τη διοργανώτρια αρχή.

«Η αλλαγή αυτή στην ετυμηγορία για τον Παναθηναϊκό αποφασίστηκε, έχοντας ως γνώμονα του φιλάθλους, όπως και τους νέους κανονισμούς της Ευρωλίγκας που εφαρμόζονται από φέτος», τόνισε ο πρόεδρος και κομισάριος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου και πρόσθεσε: «Η ποινή, δηλαδή ότι δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες στο ΟΑΚΑ, ισχύει. Την ίδια στιγμή, δίνουμε την ευκαιρία στην πραγματικά πλατιά βάση φιλάθλων που έχει η ομάδα εκτός Αθήνας, να απολαύσει από κοντά κάτι που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει: Έναν επίσημο αγώνα της Turkish Airlines Euroleague».

Η ποινή των δύο αγωνιστικών αφορά τους εντός έδρας αγώνες της 2ης και 4ης αγωνιστικής, όπου οι «πράσινοι» υποδέχονται την Κάχα Λαμποράλ και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν Κράσνονταρ αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το ματς με τους Βάσκους θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» της Λευκωσίας, ενώ με τους Ρώσους στις 7 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ στις 21 Νοεμβρίου, οπότε και θα υποδεχθούν τη νικήτρια του προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.

«Ελπίζουμε ότι τα γεγονότα και οι παρατυπίες που οδήγησαν στην τιμωρία, δεν θα επαναληφθούν», δήλωσε ο κ. Μπερτομέου. «Eλπίζουμε όμως επίσης, πως με τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών σε μέρη όπως η Κύπρος και η Κρήτη, οι φίλαθλοι που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να δουν έναν αγώνα της Ευρωλίγκας ζωντανά, θα μετατρέψουν μια αρνητική κατάσταση σε κάτι θετικό και προς δικό τους όφελος».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...