Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστασίου: Ο Παναθηναϊκός ωριμάζει

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερη, στάθηκε στην πολύ καλή εικόνα των “πράσινων” στο ματς με τον Εργοτέλη, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δίδυμου Μπεργκ- Φιγκερόα στην επίθεση


Μιλώντας στη Nova, ο Γιάννης Αναστασίου επισήμανε πως κάθε νίκη τονώνει την ψυχολογία των παικτών -αλλά και των οπαδών- ενώ έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από τη διάθεση και την όρεξη των “πρασίνων” στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσεχές παιχνίδι του “τριφυλλιού” με τον Αστέρα Τρίπολης, για τον οποίο είπε πως έχει “... καλούς και επικίνδυνους παίκτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Δίνει δύναμη στην ομάδα σας η θετική εμφάνιση και η νίκη επί του Εργοτέλη; Κάνατε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι.

«Όπως είχα πει στην αρχή, η ομάδα θα βελτιώνεται. Και από τη στιγμή που τα παιδιά βρίσκονται πιο πολύ καιρό μαζί και δουλεύουν στους ρυθμούς που δουλεύουν- γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και εντατικά- θα γινόμαστε καλύτεροι. Και αυτός ήταν και ο στόχος. Απλά κάποια μικροπροβλήματα της τελευταίας στιγμής μας κάνουν να ανατρέπουμε τα πλάνα μας και τον τρόπο παιχνιδιού. Αλλά σαν γενική εικόνα, νομίζω ότι αφήνει ικανοποίηση η διάθεση που δείχνουν τα παιδιά, η ενέργεια που βγάζουν σε κάθε παιχνίδι, το γεγονός ότι προσπαθούμε να παίξουμε σωστό και ορθολογικό ποδόσφαιρο. Αυτό βγαίνει και νομίζω ότι κερδίζοντας παιχνίδια- επειδή έχουμε και αρκετούς νέους παίκτες στην ομάδα και ξένους παίκτες οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό- αποκτάμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία στην ομάδα και στον κόσμο φαντάζομαι».

Μοιάζει με ένα μικρό παιδί η ομάδα, που ψηλώνει όσο περνάει ο χρόνος;

«Είχα πει μετά το ματς με τον Πλατανιά- όταν είχαμε αρκετούς νέους παίκτες στη σύνθεση μας- ότι αυτή η ομάδα ωριμάζει και διαμορφώνει χαρακτήρα. Και αυτό φαίνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα ωριμάζει. Βέβαια έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά το θετικό είναι ότι όλα τα παιδιά δουλεύουν, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό, έχουν πλήρη συναίσθηση που βρίσκονται και τι φανέλα φοράνε. Γιατί είναι σημαντικό να ξέρεις που βρίσκεσαι και που ανήκεις. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά από την άλλη ο κόσμος βλέπει ότι η ομάδα προσπαθεί και ωριμάζει. Τα παιδιά τουλάχιστον δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και το λέω για όλους όσοι αγωνίζονται. Δεν στεκόμαστε σε ονόματα, αλλά στο σύνολο και νομίζω ότι όποιος μπαίνει στο γήπεδο κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί και αυτό νομίζω είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα».

Το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσει η ομάδα σας υψηλά στάνταρ απόδοσης και στα επόμενα παιχνίδια; Να δούμε επιθετικό ποδόσφαιρο και φαντασία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και στην αναμέτρηση που ακολουθεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης;

«Το επιθετικό ποδόσφαιρο ήταν από την αρχή ο στόχος μας και δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η φιλοσοφία μας. Απλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι μας βγήκε, γιατί βοήθησε και ο Εργοτέλης που έπαιξε ανοικτά. Έχουμε κάποια δυσκολία να διασπάμε τις κλειστές άμυνες και νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και δουλεύουμε για να το λύσουμε. Αλλά αυτό που λέω συνεχώς από την αρχή της σεζόν στα παιδιά, είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίξουμε- με βάση την εικόνα που έχουμε ως ομάδα, τη φυσική μας κατάσταση και την ενέργεια που βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι- μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Αρκεί να το πιστέψουμε. Μερικές φορές έχουμε αυτά τα «νεκρά» διαστήματα, τα οποία μας κάνουν λίγο να ανησυχούμε, γιατί αδικούν του εαυτούς τους. Κάνουν τρομερή προσπάθεια και ένα δεκάλεπτο μπορεί να μας κοστίσει. Και είναι άσχημο και κρίμα, γιατί δεν το αξίζουν. Αλλά το καλό είναι ότι πιστεύουν, κυνηγούν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό- όπως έγινε και στον αγώνα με τον Εργοτέλη- αλλά αυτή είναι και η φιλοσοφία μας από την αρχή της σεζόν. Είχαμε πει ότι θα κυνηγάμε κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό για να το κερδίσουμε, αυτό το βγάζουμε σε κάθε αναμέτρηση και γι' αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά».

Το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι το πιο δύσκολο, μέχρι το επόμενο. Είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, πέρυσι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Τι παιχνίδι περιμένετε την Κυριακή;

«Είναι αυτό που είπα και πριν. Κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο, αν εμείς δεν κάνουμε αυτά που πρέπει. Και αν κάνουμε αυτά που πρέπει- ανεξάρτητα με το όνομα του αντίπαλου- θα έχουμε το πάνω χέρι. Και νομίζω δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι, ότι όταν κάνουμε αυτά που πρέπει, είμαστε το απόλυτο αφεντικό και είτε παίζουμε με τον Αστέρα, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, ο στόχος μας είναι να κάνουμε αυτά που πρέπει, για να μπορούμε να έχουμε το πάνω χέρι και ουσιαστικά να κρίνουμε εμείς το παιχνίδι».

Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον Αστέρα;

«Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, έχει αρκετά καλούς παίκτες θα έλεγα και επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση, αλλά είναι μια ομάδα την οποία τη βλέπουμε όπως όλες τις άλλες. Εμάς μας ενδιαφέρει πιο πολύ η δική μας ομάδα και σε αυτό δίνουμε προσοχή αυτές τις ημέρες».

Είδαμε το θετικό ντεμπούτο του Φιγκερόα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Αργεντινός βοήθησε επιθετικά την ομάδα σας, αν και είναι ανέτοιμος. Υπάρχει ο Μπεργκ, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Χωρούν και οι δύο στην ίδια ενδεκάδα;

«Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Είναι δύο παίκτες έμπειροι, έξυπνοι και με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Λουτσιάνο βοήθησε την ομάδα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όμως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, για να μπορέσει να βγάλει ενενηντάλεπτο χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη είναι ένα παιδί προσπαθεί, δουλεύει, έχει αντιληφθεί ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην ομάδα φέτος και η νοοτροπία είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Δείχνει να το ευχαριστιέται, να του αρέσει και νομίζω ότι αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Αλλά δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία αν θα παίξει ο Μπεργκ, ο Φιγκερόα, ο Ντίνας, ο Μπαϊράμι, ο Καρέλης ή ο Ρισβάνης. Εμείς ως τεχνικό επιτελείο, βλέπουμε όλους τους παίκτες το ίδιο, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε με τους παίκτες που έχουμε και πως θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Νομίζω ότι από την πρώτη ημέρα δεν έχουμε δείξει ότι στεκόμαστε στα ονόματα, αλλά είτε είναι μικρός, είτε είναι μεγάλος, αν κάνει σωστά τη δουλειά του θα παίζει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...