Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Περιστεριώτικη «κόντρα» για τον αγώνα με την ΑΕΚ!

Ο Δημήτρης Πλέστης παραιτήθηκε από την προεδρεία του ΑΟ Περιστερίου με αιχμές κατά του Σπανού. Η απάντηση του προέδρου του Ατρομήτου.


Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής της Football League 2 ανάμεσα στον ΑΟ Περιστερίου και την ΑΕΚ, ήταν ο λόγος για παραιτήσεις, αντιπαραθέσεις και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Περιστερίου ζήτησε να γίνει η αναμέτρηση κόντρα στην Ένωση στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, καθώς η δική τους έδρα, το γήπεδο του Ηφαίστου, είναι χωρητικότητας μόλις 600 θέσεων.

Ο Γιώργος Σπανός, όμως, αρνήθηκε να παραχωρήσει το γήπεδο για να γίνει ο αγώνας, αφού φοβάται πως θα υπάρξει συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Ατρομήτου και της ΑΕΚ και ζημιές στο γήπεδο, εξαιτίας της κόντρας που υπάρχει ανάμεσά τους.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Περιστερίου, Δημήτρης Πλέστης μετά από αυτό το γεγονός παραιτήθηκε από την προεδρεία της ομάδας και άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Σπανού και της δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΑΟ Περιστερίου:

«Παραιτούμαι από την ομάδα καθαρά για λόγους αρχής και ηθικής, συναισθήματα και λόγοι που λίγοι μπορούν να τα αντιληφθούν ή να τα νιώσουν. Όποιος τα καταλάβει τα κατάλαβε.....

Εγώ και η οικογένεια μου, τα αδέλφια μου Αλέκος και ο Γιώργος έχουμε δώσει τα πάντα για τον σύλλογο πολεμώντας, ματώνοντας οικονομικά και αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή μας για την πρόοδο αυτής της ομάδας και της ταλαιπωρημένης γειτονιάς της Αγίας Τριάδας.

Το ξέρουμε και το γνωρίζουμε ευτυχώς όχι μόνο εμείς, ότι αυτή η πρόοδος ενοχλεί πάρα πολλούς, την συνδέουν με διαφορετικά πράγματα αν και ο σκοπός μας είναι μόνο ο αθλητισμός, βλέπουν φαντάσματα και με κάθε πράξη τους ή λόγια τους το αποδεικνύουν.

Δεν μας άγγιζαν και προχωρούσαμε. Παρέα με λίγους φίλους ανεβάσαμε τον Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στην Γ' Εθνική με καθαρά ανιδιοτελείς σκοπούς, εραστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και με καμία σκέψη προς τον επαγγελματισμό αφού δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες και ούτε θέλουμε να γίνουμε.

Ο Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είναι ίσως από τις λίγες ομάδες στην Γ΄ Εθνική αν όχι η μοναδική, που δεν εκπροσωπεί Δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται αν και έχει το όνομα του Δήμου, αφού υπάρχει η μεγάλη ομάδα του Ατρόμητου της οποίας είμαστε οπαδοί της από μικρά παιδιά και όχι νεόκοποι όπως κάποιοι άλλοι και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες στο Περιστέρι. Και φτάνει η στιγμή ο Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ να αγωνιστεί ομολογουμένως με ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο την Α.Ε.Κ. ίσως για μια και μοναδική φορά στην ιστορία του στο Περιστέρι, και ο κύριος Παχατουρίδης πρώτα αυτός γιατί αυτός είναι ο « άρχων » της πόλης και ο κύριος Σπανός απαγορεύουν στην ομάδα να παίξει στο σπίτι της γιατί αυτό ήταν το σπίτι της και μάλλον το ξέχασαν και οι δύο, όταν μου ζήτησαν να το παραχωρήσω μιας και ο Α.Ο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ αγωνιζόταν εκεί σ' όλη του την ιστορία γιατί ο Ατρόμητος θα συγχωνευόταν με τη Χαλκηδόνα και θα έπαιζε στην Α΄ Εθνική φεύγοντας από τη μιζέρια που είχε εγκαταλελειμμένος από όλους τους μετέπειτα μεγαλο-παράγοντες του Περιστερίου.

Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη μην υπολογίζοντας τους δικούς μας σκληροπυρηνικούς που με αναθεμάτιζαν γιατί παραχώρησα το Δημοτικό στάδιο, όπου στο παραχωρητήριο του πρώην ιδιοκτήτη υπήρχε βασικός όρος ότι πάντα θα παίζει στο γήπεδο η τότε Θύελλα Περιστερίου και κατόπιν της συγχωνεύσεως του Εθνικού και του Ταξιάρχη ο Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Το έκανα γιατί είμαι Ατρόμητος και ήθελα η πόλη μου και η ομάδα να πάει ψηλά χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Το μόνο φυσικά που εισέπραξε ο Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ από την επόμενη κιόλας μέρα ήταν αχαριστία και ψέματα από την πλευρά ειδικά του Δημάρχου, και όταν ήρθε η ώρα να ξεπληρωθεί ένα μέρος του μεγάλου αυτού γραμματίου υπήρξε άρνηση.

Στη ζωή υπάρχουν αξίες τις οποίες έχω κληρονομήσει από την οικογένεια μου, δεν μετρούνται τα πάντα με χρήματα, ούτε με ψήφους, ούτε με κωλοτούμπες και μιλώ για το παραχωρητήριο που μας είχε δώσει ο κύριος Δήμαρχος και είχαμε καταθέσει ως δεύτερη έδρα το δημοτικό γήπεδο στην Ε.Π.Ο. σε περίπτωση που θα παίζαμε μόνο με την Α.Ε.Κ.

Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω ενοχλήσει κανέναν τους σέβομαι όλους αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές και τέτοια αντιμετώπιση. Λυπάμαι πολύ αν δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα αλλά ουδείς αναντικατάστατος....
Πιστεύω ο Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ να συνεχίσει την πορεία του και να εξακολουθεί να τους ενοχλεί. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ.
Ξέρω ότι πολλοί θα χαρούν άλλα ίσως υπάρχουν και κάποιοι λίγοι σκεπτόμενοι που θα προβληματιστούν .

Η παραίτηση μου είναι οριστική και αμετάκλητη ανεξάρτητα σε ποιο γήπεδο θα γίνει το παιχνίδι.

ΠΛΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ».


Με την σειρά του ο Γιώργος Σπανός απάντησε στην ανακοίνωση και τόνισε ότι την απόφαση αυτή την πήρε για λόγους ασφαλείας και για να μην υπάρξει καμία ζημιά στο γήπεδο, ενώ είπε ότι δεν έχει καμία κόντρα με τον Όμιλο Περιστερίου και όταν τον χρειάστηκαν ήταν εκεί να βοηθήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ατρομήτου στο επίσημο site της ομάδας:

«Καταρχάς λυπούμαστε πραγματικά για την παραίτηση του φίλου προέδρου του ΑΟ Περιστερίου κ. Δημητρίου Πλέστη αν και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι λόγοι της παραίτησης του αφορούν τη μη παραχώρηση εκ μέρους μας του γηπέδου Περιστερίου για τη διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ.

Από την στιγμή που δηλώνει φίλαθλος του Ατρόμητου ο κύριος Πλέστης νομίζω ότι δεν έπρεπε να μας φέρει σε δύσκολη θέση και να τοποθετηθούμε πάνω σε ένα τέτοιο αίτημα όταν γνωρίζει την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ των φιλάθλων του Ατρόμητου και της ΑΕΚ.

Ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να γίνουν ζημιές μέσα στο ίδιο μας το σπίτι από την στιγμή μάλιστα που ήξερε ότι και οι δικοί μας φίλαθλοι ήταν αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι ο Ατρόμητος έχει σύμβαση μίσθωσης με το Δήμο Περιστερίου για το Δημοτικό Στάδιο μέχρι το 2018 με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις από τη δική μας εταιρία που τις τηρούμε στο ακέραιο.

Επίσης ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου απαγορεύει ρητά τη διεξαγωγή αγώνα άλλης κατηγορίας σε γήπεδο που αγωνίζεται ομάδα της Σούπερ Λίγκα.

Ο κύριος Δημήτρης Πλέστης γνωρίζει ότι ο Ατρόμητος όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί δίπλα στον ΑΟ Περιστερίου σε οτιδήποτε έχει ζητηθεί και μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Από τη μεριά μας δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον ΑΟ Περιστερίου, απλά ήταν μια αναγκαιότητα να προστατεύουμε την περιουσία μας σε ένα γήπεδο την αποκλειστική χρήση του οποίου έχει μόνο ο Ατρόμητος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...