Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Premier league: Μοιράζεται την κορυφή το Μάντσεστερ


Νέο ενδιαφέρον παίρνει το πρωτάθλημα της premier league μετά την 18η αγωνιστική (Boxing Day). Η «γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Γουεστ Μπρομ ήταν το καλύτερο δώρο για τη «συμπολίτισσα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία συνέτριψε 5-0 τη Γουίγκαν κι ανέβηκε στην κορυφή.

Με τον Μπερμπάτοφ να πετυχαίνει χατ τρικ οι «μπέμπηδες» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Γουίγκαν. Η αποβολή του Σάμον στο 38΄ έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Αγγλίας να «ξεσπάσουν» και να φτάσουν στο άνετο 5-0 (τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Παρκ και Βαλένσια).

Το προβάδισμα που είχαν οι «πολίτες» εξανεμίστηκε μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Μετά την ήττα από την Τσέλσι στο πλαίσιο της 16ης ημέρας, ήρθε σήμερα η Γουεστ Μπρομ να «κόψει» δύο πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα του Μαντσίνι (0-0) και, πλέον, μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες του λιμανιού ισοβαθμούν στην κορυφή της premier league.

Μέσα σε δύο λεπτά (69΄, 71΄) η Νιουκάστλ «καθάρισε» στο «Ρίμποκ». Με τους Μπεν Αρφά και Ντεμπά Μπα να σκοράρουν οι «ανθρακωρύχοι» πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπόλτον με 2-0.

Ούτε την ουραγό της βαθμολογίας, Μπλάκμπερν, δεν κατάφερε να νικήσει στο «Ανφιλντ» η Λίβερπουλ. Πάλι καλά, που ο Μάξι Ροντρίγκες ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το αυτογκόλ του Ανταμ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο «Στάδιο του Φωτός», Σάντερλαντ και Εβερτον έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που σαφέστατα δεν βολεύει τις «μαύρες γάτες» στην προσπάθεια που κάνουν για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κόλπμακ στο πρώτο μέρος, ενώ οι «εφοπλιστές» απάντησαν με τον Μπέινς στις αρχές της επανάληψης.

Νέα απώλεια βαθμών για την Τσέλσι στο κυνήγι του τίτλου. Αν και η ομάδα του Βίλας Μπόας προηγήθηκε στο “Stamford Bridge” της Φούλαμ με το γκολ του Μάτα στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» άμεσα με τον Ντέμπσι και πήραν τον πολύτιμο βαθμό. Ήταν η τρίτη ισοπαλία για τους Λονδρέζους στα τελευταία τέσσερα ματς (Γουίγκαν, Τότεναμ, Φούλαμ), με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (1-1).

Η αυλαία της 18ης ημέρας θα πέσει αύριο με τους αγώνες:

Αρσεναλ-Γουλβς (17:00)

Σουόνσι-ΚΠΡ (19:00)

Νόριτς-Τότεναμ (21:30)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...