Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Bundesliga: «Ζωντανή» για τον τίτλο η Ντόρτμουντ

250
Image via Wikipedia
Στο... κατόπι της Μπάγερν Μονάχου παραμένει η Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια επικράτησε εκτός έδρας της ουραγού Φράιμπουργκ με 4-1, στο πλαίσιο της 17ης ημέρας κι εξακολουθεί να «καταδιώκει» τους Βαυαρούς, που στην πρεμιέρα της αγωνιστικής επικράτησαν 3-0 της Κολονίας (χθες το βράδυ).
Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Λεβερκούζεν, όπου η Νυρεμβέργη «άλωσε» τη «Μπάι Αρίνα» (0-3).
«Πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ και μετέτρεψε το «εύθραυστο» 2-1 των πρώτων 45 λεπτών σε 4-1, με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι κι από ένα των Γκουντογκάν και Γκρόκριετζ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (1-1) απέναντι στις Γκλάντμπαχ και Καϊζερσλάουτερν.
Νίκη, που αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη σωτηρία της, πέτυχε η Νυρεμβέργη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-0 στο «Μπάι Αρίνα». Μέσα 14 λεπτά στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 (Ντιντάβι, Χέγκελερ), ενώ στην επανάληψη ο Πέκχαρτ «σφράγισε» το μεγάλο «διπλό» για το συγκρότημα του Χέκινγκ.
Αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 31΄ λόγω της αποβολής του Ράφαελ με απευθείας κόκκινη κάρτα, η Χέρτα κατάφερε να πάρει έστω και στις καθυστερήσεις το βαθμό της ισοπαλίας από την Χοφενχάιμ. Το γκολ του Σαλίχοβιτς στο 21΄ δεν ήταν αρκετό, τελικά, για να χαρίσει το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, καθώς οι Βερολινέζοι «είπαν την τελευταία κουβέντα» στο 91΄ με τον Χούμπνικ (1-1).
Παλεύει με «νύχια και δόντια» η Άουγκσμπουργκ για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σήμερα απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από το Αμβούργο με 1-1, παρ’ όλα αυτά παραμένει στην «διακεκαυμένη ζώνη». Ο Ερλ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ για τους «Βόρειους» «απάντησε» άμεσα ο Γκερέρο.
Μεγάλη σημασίας νίκη πέτυχε η Βόλφσμπουργκ επί της Στουτγκάρδης με 1-0, χάρη στο γκολ του Πόλτερ περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος. Οι «λύκοι» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο» (δύο ήττες και μία ισοπαλία).
Μήνυμα προς τις Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ ότι δεν «παίζουν» μόνες τους για τον τίτλο έστειλε απόψε η Σάλκε (έπιασε τη Μπορούσια στη 2η θέση). Η ομάδα του Χούουμπ Στέφενς διέλυσε 5-0 την Βέρντερ Βρέμης, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο.
Το πρώτο του γκολ στη Bundesliga πέτυχε για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (έκανε το 4-0), αλλά αυτός που «έκλεψε την παράσταση» στον αγώνα ήταν ο Ραούλ με το χατ τρικ που σημείωσε (16’, 20’, 63’). Το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε, για 15η φορά στο πρωτάθλημα, και ο Χούντελααρ στο 70΄.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...