Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Euroleague: Φινάλε με νίκη ο Παναθηναϊκός

Έστω και δύσκολα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων της Euroleague.

Στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων οι «πράσινοι» επικράτησαν 71-66 της Μπάμπεργκ, παίρνοντας «εκδίκηση» για την ήττα τους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (79-76) επί γερμανικού εδάφους.

Με 7 νίκες και 3 ήττες τελείωσε την πρώτη φάση της διοργάνωσης το «τριφύλλι», που έχει πάρει ήδη το εισιτήριο για το Top 16. Αντίθετα, η γερμανική ομάδα έμεινε εκτός συνέχειας…

Ο λίγος κόσμος στις κερκίδες, η βαθμολογική... αδιαφορία και γενικότερα η έλλειψη κινήτρου, ήταν φανερό πως επηρέασαν τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα του ματς. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» παίζοντας κακό μπάσκετ έμειναν πίσω με 22-12. Το ποσοστό στα δίποντα (2/16) τα λέει όλα...

Ανάλογη εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να παίζουν σπουδαίο μπάσκετ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-30, με τον Ομπράντοβιτς να ωρύεται συχνά στον πάγκο του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «ξύπνησαν» κάπως στο τρίτο δεκάλεπτο και με «όπλο» την καλή άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν με 56-53. Στην τελευταία περίοδο έγινε πραγματικό ντέρμπι με τους Γερμανούς να περνούν ξανά μπροστά στο σκορ με 63-62, ωστόσο, περίπου 1.5 λεπτό πριν τη λήξη το «τρίποντο» του Καϊμακόγλου έκανε το σκορ 69-66 και η νίκη για το «τριφύλλι» ήρθε με το κάρφωμα του Σάτο.

Ο Διαμαντίδης με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...