Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ξάνθη-Κέρκυρα 2-1 (VIDEOS)

Η Ξάνθη κέρδισε στις καθυστερήσεις την Κέρκυρα με 2-1, καθώς και τον Κουκουλάκη, που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους Φαίακες, με το οποίο ισοφάρισαν. Αντεφέμι, Βάλλας τα γκολ των ακριτών, ο Επστάιν είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα στα Πηγάδια, όταν κι έδειξε πως έχει τον έλεγχο. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 7', με την μπάλα να φτάνει στον Καζάκη, ο οποίος έκανε το σουτ από καλή θέση, όμως ο Βενέτης πρόλαβε κι έβαλε το πόδι του, ώστε αυτή να καταλήξει κόρνερ.


Ένα σουτ του Πόι στο 10' αρκετά έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κωνσταντόπουλος, ενώ ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο δίχως να δημιουργηθεί κάποια φάση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Κέρκυρα έκλεινε καλά τους χώρους, κάτι που ικανοποιούσε τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, όμως όχι και τον Νίκο Παπαδόπουλο, που ζητούσε περισσότερη κίνηση από τους παίκτες του.



Οι φωνές του δεύτερου έπιασαν τόπο στο 30', όταν λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Μακρής, αφού ο Κωνσταντόπουλος έκανε κακή εκτίμηση στην εκτέλεση κόρνερ του Μαρσελίνιο. Τελικά, οι ακρίτες έφτασαν στην επίτευξη του τέρματος στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Καζάκη να αφήνει την μπάλα στον Αντεφέμι και αυτός με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή να τη στέλνει στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου και να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ.

Αυτό ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας να ανέβουν και να πιέσουν, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Γκσπούρνινγκ. Έτσι, ο διαιτητής Κουκουλάκης φρόντισε γι' αυτό, καθώς είδε πέναλτι σε πέσιμο του Γραμμόζη μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπόατενγκ δίχως να υπάρχει παράβαση.

Ο Επστάιν το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε για τους Φαίακες. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται δίκαια στον ρέφερι από το Σύνδεσμο Ηρακλείου και τους φιλάθλους της Σκόντα να τον αποδοκιμάζουν. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη φάση στην ανάπαυλα, η απάντησή του ήταν «εγώ φταίω;»!

Στην επανάληψη η Σκόντα είχε ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 49' ένα σουτ του Μαρσελίνιο έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βενέτης, ενώ αυτό του Πόι κατέληξε δίπλα από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα την κεφαλιά του Καζάκη μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο γκολκίπερ των Φαιάκων.

Από εκεί και πέρα, οι ακρίτες απλά πίεζαν, αλλά δε δημιούργησαν κάποια σπουδαία φάση, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν οπισθοχωρήσει και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Τελικά, όλα έγιναν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο δεύτερο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννιά παίκτες, έπειτα από την αποβολή των Βενέτη και Ηλία Ιωάννου, και στο τέταρτο ο Δημήτρης Ιωάννου τράβηξε τον Καζάκη, με τον Κουκουλάκη να δίνει αυτή τη φορά σωστά το πέναλτι για τη Ξάνθη.

Ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Μπόατενγκ, όμως ο Σουάνης γύρισε την μπάλα και ο Βάλλας με κοντινή προβολή χάρισε τη νίκη στη Σκόντα, που ήταν και η πρώτη απέναντι στην Κέρκυρα. Έτσι, η Ξάνθη σκαρφάλωσε κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ, καθώς έχει 32 βαθμούς, και άφησε την Κέρκυρα στους 30.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Αντεφέμι (70’ Βασιλακάκης), Κατόνγκο (56’ Σουάνης), Κομεσίδης, Πόι (87’ Κιντάνα), Καζάκης

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (71’ Χαμπλ), Επστάιν (83’ Τσίγκας), Γραμμόζης (88’ Ιωάννου Δ.), Ιωάννου Η., Μακρής

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...