Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: 40 χρόνια από το Γουέμπλεϊ.

Ferenc PuskásImage via WikipediaΑγαλμα του Φέρεντς Πούσκας ανακοίνωσε πως θα αναγείρει έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, προκειμένου να τιμήσει τον αείμνηστο Ούγγρο προπονητή για την προσφορά του στο σύλλογο.
Η ανακοίνωση της κίνησης αυτής έρχεται στην επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ.

«Σαν σήμερα συμπληρώνονται σαράντα (40) χρόνια από το «έπος του Γουέμπλεϊ», μια από της ενδοξότερες ημέρες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.
Η 2α Ιουνίου 1971 παραμένει ανεξίτηλη στο νου και την καρδιά όλων των Παναθηναϊκών, αφού η συμμετοχή μας στον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης κόντρα στον ’γιαξ μέσα στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, προκαλεί και θα συνεχίσει να προκαλεί ανά τους αιώνες ρίγος και δέος.
Σε μια τόσο σημαντική ημέρα, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και η Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουν από κοινού, ότι τον προσεχή Νοέμβριο και με την συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του καθοδηγητή αυτής της μεγάλης επιτυχίας, της μεγαλύτερης που είχε ποτέ Ελληνικός Σύλλογος στην Ευρώπη, του προπονητή Φέρεντς Πούσκας στο χώρο, όπου δοξάστηκε, το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια

Νωρίτερα  οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού τίμησαν την επέτειο της ιστορικής αναμέτρησης των «πρασίνων» με τον Αγιαξ στο Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου 1971, σε ειδική εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το παρών έδωσαν οι ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Φραγκίσκος Σούρπης, Άνθιμος Καψής, Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Τομαράς, Χάρης Γραμμός, Τότης Φυλακούρης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Ελευθεράκης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Καλλιγέρης, Γιώργος Δεληγιάννης, Κώστας Αθανασόπουλος, Γιώργος Χατζηανδρέου, Γιώργος Γονιός, Πέτρος Σπανόπουλος και Τάκης Παπαδημητρίου, αλλά και τρεις από τους αντιπάλους τους στη μεγάλη ομάδα του Αγιαξ, οι Μιούρεν, Μπάρι και Χουρσόφ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ως εκπρόσωπος της νυν ομάδας του «τριφυλλιού», ο Αδαμάντιος Πολέμης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΑΕ, και οι Βαγγέλης Πανάκης και Νίκος Τζουνάκος, εκπροσωπώντας το σύνδεσμο των παλαιμάχων με τον δεύτερο να είναι και εκ των βοηθών του Πούσκας εκείνη την εποχή.

AFIEROMA STON PANATHINAIKO by prasinanea
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...