Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Νέο "καλτσιόπολι" έβγαλε το ιταλικό ποδόσφαιρο

Ένα ακόμη σκάνδαλο με "σικέ" ματς και παράνομα στοιχήματα ξέσπασε στους κόλπους του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Γκουίντο Σαλβίνι, σε εξακόσιες έντεκα σελίδες στις οποίες παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις εξηγεί ότι "ως αποτέλεσμα ενός ευρύτατου δικτύου συμφερόντων και εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων, πολλά αποτελέσματα των ματς της Β' και Γ' εθνικής, ήταν ουσιαστικά πλαστά και προκαθορισμένα".

Ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση και τον κατ' οίκον περιορισμό δεκαέξι ατόμων με την κατηγορία εγκληματικής δράσης. Ανάμεσά τους, ο πρώην επιθετικός της Λάτσιο και της Εθνικής Ιταλίας, Μπέπε Σινιόρι και ο πρώην αρχηγός του Μπάρι, Αντόνιο Μπελαβίστα. Διεξάγονται, επίσης, έρευνες, σε βάρος του αρχηγού της Αταλάντα και πρώην παίκτη της Ίντερ, Κριστιάνο Ντόνι και του πρώην παίκτη της Μπολόνια και σημερινού τηλεπαρουσιαστή, Στέφανο Μπεταρίνι.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010, όταν ένας από τους ιθύνοντες της Κρεμονέζε ( Γ εθνική κατηγορία) κατήγγειλε την αστυνομία ότι οι μισοί του παίκτες, κατά την διάρκεια του ματς με την Παγκανέζε, είχαν αισθανθεί άσχημα, παρουσιάζοντας περίεργη υπνηλία και είχαν αναγκασθεί να μεταβούν στο "πρώτων βοηθειών".

Η παρέμβαση και οι εξετάσεις της αστυνομίας και του γιατρού της ομάδας, απέδειξαν ότι ο δεύτερος τερματοφύλακας της Κρεμονέζε, Μάρκο Παολόνι, είχε βάλει στα ποτήρια των συμπαικτών του, ηρεμιστικό σε σταγόνες, για να επηρεάσει, με τον τρόπο αυτό, το όλο αποτέλεσμα του αγώνα. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, υπήρχαν "συνεργάσιμοι παίκτες" που δραστηριοποιούνταν για τα "σικέ" αποτελέσματα των ματς, και μια ομάδα ισχυρών, οικονομικά, ατόμων, που στοιχημάτιζαν: ομάδες που ανήκαν στο ευρύτερο οργανωμένο έγκλημα, όπως αυτές που αποκαλούνταν "των τσιγγάνων" και "των αλβανών"
με μεγάλη χρηματική ισχύ
και πρώην και νυν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην περιοχή της Μπολόνια και του Μπάρι.

Τα στοιχήματα, γίνονταν μέσω Διαδικτύου, πολύ συχνά, σε ασιατικές Διαδικτυακές πύλες. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, θα πρέπει τώρα να ελεγχθεί αυστηρά, κατά πόσων, οι υπεύθυνοι αρκετών ομάδων, είχαν επίγνωση της μεθόδου αυτής, που παρήγαγε τουλάχιστο είκοσι οκτώ "σικέ" ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αρχίζοντας από την Αταλάντα και την Σιένα, που μόλις είχαν καταφέρει να "σκαρφαλώσουν" στην πρώτη εθνική κατηγορία. Αλλά και την Άσκολι, την Κρεμονέζε και το Μπενεβέντο.

Ο Μπέπε Σινιόρι, στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι "είναι αθώος" και, κατά συνέπεια, τους ζήτησε "να τον αφήσουν ήσυχο και να δείξουν κατανόηση". Σύμφωνα όμως, με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, το σκάνδαλο πρόκειται να επεκταθεί και στην πρώτη αγωνιστική κατηγορία, αρχίζοντας από το φετινό ματς Ίντερ-Λέτσε.

Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα της Ρώμης ένας μάρτυρας που δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του "κάποιοι παίκτες αποτελούν το χειρότερο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Πολλές φορές, μπαίνουν στο κύκλωμα των στοιχημάτων, διότι οι νόμιμες απολαβές τους ελέγχονται από τις συζύγους τους. Εκείνοι, όμως, χρειάζονται δέκα χιλιάδες ευρώ, για να κάνουν δώρο ένα περιδέραιο ή ένα δαχτυλίδι στην ερωμένη τους".
balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...