Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Tο Σύνταγμα πήγε… Καραϊσκάκη! - H Εθνική 3-1 την Μαλτα

Τα «οργισμένα νιάτα» της Εθνικής (Φετφατζίδης, Παπαδόπουλος) μιμήθηκαν τα αγανακτισμένα των πλατειών και παρόλο που δεν έχουμε ευρώ, έκαναν ακόμα πιθανότερο πως θα έχουμε… Euro!

Δύο γκολ του χαφ του Ολυμπιακού κι άλλο ένα -στο ντεμπούτο του- από τον αμυντικό της Σάλκε έδωσαν τη νίκη με τη Μάλτα (3-1) και ξανά την κορυφή στον 6ο όμιλο των προκριματικών!

Πώς έπαιξε

Επιθετικές διαθέσεις και δύο… πρωτοεμφανιζόμενους επεφύλαξε η ενδεκάδα του Φερνάντο Σάντος. Αντίθετα με τα προγνωστικά, λοιπόν (που ήθελαν βασικό τον Κοτσόλη), τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε -στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο- ο Κωνσταντόπουλος. Εκείνη δίπλα στον Μόρα, δε, πήρε για πρώτη φορά στην Ανδρών (καθώς έχει αγωνιστεί στις μικρότερες Εθνικές) ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Έτσι, στο 4-3-3 του Πορτογάλου, τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Τζιόλης, μπροστά του οι Κατσουράνης-Καραγκούνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Φετφατζίδης (αριστερά), Νίνης (δεξιά) και Σαλπιγγίδης (κορυφή).

Λες και αντί για «Μάλτα», άκουσε… «βαλ’ τα», μπήκε στο παιχνίδι η Εθνική! Χωρίς διάθεση για σπατάλες χρόνου -σαν αυτές που την ανάγκασαν να τρέχει και να… φτάνει τελικά σε «νεκρό χρόνο» στο προηγούμενο ματς- οι παίκτες του Σάντος δεν περίμεναν αυτή τη φορά τον Τοροσίδη. Περίμεναν (μόνο μέχρι το 8’) τον Φετφατζίδη!

Ο φουριόζος πιτσιρικάς «εξαργύρωσε» άψογα τον ωραίο συνδυασμό των Νίνη-Κατσουράνη και… ξεκλείδωσε πρόωρα το μαλτέζικο «τείχος». Επέτρεψε, δε, στους συμπαίκτες του -όχι μόνο να το απειλούν σχεδόν όποτε ήθελαν, αλλά να του κάνουν και δεύτερη «τρύπα». Σαν αυτή που χώθηκε λίγο μετά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και -εκτός από άνεση στην Εθνική- έδωσε και τον… ορισμό (στον αγχωμένο Κωνσταντόπουλο) για το πώς γίνεται το ιδανικό ντεμπούτο!

Αντί να «επενδύσει» στο καλό πρώτο ημίχρονο, η Εθνική επέλεξε να… φάει από τα έτοιμα μετά την ανάπαυλα. Και -όπως έχουμε συνειδητοποιήσει γενικότερα τελευταίως- η επιλογή αυτή κοστίζει. Το έδειξε η άνοδος των Μαλτέζων. Το υπενθύμισε το πλασέ του Μιφσούντ (μετά την ωραία κάθετη του Μπαχάντα). Και ευτυχώς ΔΕΝ το επιβεβαίωσε το φοβερό σουτ του Κοέν που σταμάτησε στο δοκάρι!

Ακόμα πιο… ευτυχώς, δε, το απέτρεψε (οριστικά πια) ο Χονγκ! Ακριβώς την ώρα που το στρες άρχισε να «μολύνει» την ατμόσφαιρα του «Καραϊσκάκη», ο γκολκίπερ των Μαλτέζων αμόλησε αϊτό σε αυτήν (μετά το γύρισμα του Σαλπιγγίδη) και επέτρεψε στον Φετφατζίδη να καρφώσει -πρώτα την μπάλα στα δίχτυα και έπειτα τη… σημαία της Εθνικής ξανά στην κορυφή του ομίλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...