Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Κέρκυρα - Εργοτέλης 2-1

Την πρώτη της νίκη στην φετινή Super League πέτυχε, μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες, το Σάββατο (19/11) η Κέρκυρα, που επικράτησε στο ΕΑΚ του Εργοτέλη με 2-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Αν και προηγήθηκαν με 1-0, οι κρητικοί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με τους Κερκυραίους να πετυχαίνουν την ανατροπή και να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα. Με 10 παίκτες από το 44' αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Τζούνιορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 2', ο Αγρίτης αστόχησε από κοντά, ενώ στο 4' το σουτ του ίδιου παίκτη, μπλόκαρε εύκολα ο Καβουσάκης.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρώτικα στον Εργοτέλη, ο οποίος με κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό Λεάλ, έκλεισε την Κέρκυρα στα καρέ της και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 7', το σουτ του Κατσικοκέρη κόντραρε, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός των κρητικών δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάφα του Καραγεωργίου.

Στο 9', ο Λεάλ έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Κατσικοκέρης πρόλαβε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και με προβολή νίκησε τον Γκαλίνοβιτς, για το 1-0 του Εργοτέλη. Στο 11', ο Μπέτο έχασε πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων, όπως και ο Κατσικοκέρης στο 15', που αστόχησε σε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, οι κερκυραίοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 33', ο διαιτητής Κωνσταντινέας υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας, σε μαρκάρισμα του Χίμπλιγκερ στον Ιωάννου. Ο επιθετικός της ομάδας του Γκράθια ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι ισορρόπησαν το ματς και απείλησαν με τον Καλαντζή στο 38'. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Κωνσταντινέας απέβαλλε στο 44', με απευθείας κόκκινη κάρτα, τον Τζούνιορ, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Χαμπλ.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για την Κέρκυρα το δεύτερο μέρος, αφού στην πρώτη της φάση κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα με 2-1. Στο 55', μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Αγρίτη, ο Ιωάννου πίεσε τον Σασιασβίλι, αναγκάζοντας τον να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Καραγεωργίου να κάνει μαζεμένες αλλαγές, προκειμένου η ομάδα του να μπορέσει να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Παρά την πίεση του Εργοτέλη, το συγκρότημα του Γκραθία αμύνθηκε σωστά και αποτελεσματικά, κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.


                                    




sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...