Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1 με πέναλτι - δώρο...

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 1-0, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φουστέρ. Τελείως λανθασμένη, παρόλα αυτά, η απόφαση του διαιτητή Κουκουλάκη να δώσει την εσχάτη των ποινών.
Ο Πάρντο επέστρεψε στο βασικό σχήμα, με την αμυντική τετράδα να μένει ίδια. Ο Τοροσίδης στα δεξιά, όπου ανέβαινε πολύ ψηλά, ο Μπράβο αριστερά, Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος στο κέντρο άμυνας. Ο Μοντέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Γάλλο να μένει μπροστά από τους δυο στόπερ, ο Ιμπαγάσα δίπλα του σε ρόλο δημιουργού, Ριέρα αριστερά, Μιραλάς δεξιά, με τους δυο παίκτες να αλλάζουν συχνά θέσεις. Ο Νταβίντ Φουστέρ επέστρεψε στη δράση και ήταν ο κρίκος με την γραμμή κρούσης και τον Μάρκο Πάντελιτς.
Το γήπεδο της Τρίπολης του πάει αρκετά και ο Ολυμπιακός το επιβεβαίωσε με το καλημέρα. Όπως και στον αγώνα Κυπέλλου, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά, πήραν τον έλεγχο και στόχος ήταν το γρήγορο γκολ. Ο Τοροσίδης ανέβαινε αρκετά από τα δεξιά, βοηθούσε Ριέρα και Μιραλάς που εναλλάσσονταν, και από τα δεξιά έγινε αρκετά απειλητικός.
Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τον Αστέρα στην περιοχή του και άρχισαν το σφυροκόπημα, ο Ριέρα στο 3' δεν μπόρεσε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ, ένα λεπτό αργότερα ο Τοροσίδης είδε τον Ντεγκρά να διώχνει στη γραμμή την κεφαλιά του και η μπάλα στην επιστροφή της να βρίσκει το δοκάρι, ενώ στο 8' ο Μιραλάς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Μάλιστα, στο 11' ο «Τόρο» θα μπορούσε να γίνεται απειλητικός για τον Ντεγκρά, ο Ουριμπάρι θα τον ρίξει, με τον διεθνή αμυντικό και τον πάγκο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται για αρκετά λεπτά.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο Αστέρας ισορρόπησε, ο Μπαστία ανέλαβε ρόλο και ο Φρανκού προσπάθησε από τα δεξιά να κάνει τη διαφορά και να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Πλήγμα για τους γηπεδούχους ο τραυματισμός του Πουλίδο (θλάση στον προσαγωγό), τη θέση του οποίου στην άμυνα πήρε ο Αργυρόπουλος. Οι Αρκάδες με μπάλα στα πόδια τους βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να απειλήσουν, μάλιστα στο 28' θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το σοβαρό λάθος του Παπαδόπουλου, όμως ο Τοροσίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή το ασθενές γύρισμα του Καρέρα.
Τη στιγμή που ο Αστέρας είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, ο Φουστέρ έκανε τη διαφορά και με την μεγάλη βοήθεια του Κουκουλάκη έγειρε στο 30' την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός πήρε πρωτοβουλία, ανέλαβε επιθετικό ρόλο, μπήκε έξυπνα στην εστία του Ντεγκρά, όμως στο καθαρό διώξιμο του Ορόθκο, ο διαιτητής είδε πέναλτι. Ο Ισπανός δεν αστόχησε, πέτυχε το 3ο γκολ από την άσπρη βούλα και το 6ο του συνολικά στο πρωτάθλημα.
Η θερμοκρασία όμως των οπαδών του Ολυμπιακού που ανέβηκε μετά το γκολ παραλίγο να πέσει κατακόρυφο, αφού η απευθείας εκτέλεση του Μπαστία από χιλιόμετρα μακριά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο.
Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός προτίμησε να «κάτσει» στο γκολ του Φουστέρ, άτονος, χωρίς κίνηση και τα άκρα του να χωλαίνουν χωρίς να δίνουν ώθηση στην ομάδα. Ο Αστέρας ανέβασε ρυθμό, ο Μπαστία ήταν ο κινητήριος μοχλός, όμως όλες οι προσπάθειες των γηπεδούχων σταματούσαν στο αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, κάτι που ο Παύλος Δερμιτζάκης πρέπει να αλλάξει για να μην μπει σε περιπέτειες η ομάδα του. Η επιθετική γραμμή των Αρκάδων ήταν νωχελική με τον Πάρντο να μην ακουμπά μπάλα, αλλά και τους Πειραιώτες να αδυνατούν να απειλήσουν.
Τρεις φάσεις έκανε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, στο 68' όταν Φουστέρ - Ιμπαγάσα έκρυψαν τη μπάλα με τον Ισπανό να αστοχεί από ευνοϊκή θέση. Στο 88' ο Μανιάτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ανάγκασε τον Ντεγκρά σε εξαιρετική επέμβαση, όπως και στις καθυστερήσεις ο Ζαϊρί τον Αργεντίνο πορτιέρο.
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (20' Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (72' Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65' Φορτούνης), Φρανκού
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς (81' Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (91' Χολέμπας), Φουστέρ (85' Μανιάτης) Πάντελιτς
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...