Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός; «Κάηκε» στο... 21!

Με το... αριστερό μπήκε ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 84-70 από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης (8ος όμιλος), με τους Τούρκους να δίνουν τέλος στο «ερυθρόλευκο» σερί των 20 διαδοχικών νικών στην έδρα τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Επίσης, η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ πήρε και μία διαφορά 14 πόντων, που ίσως αποδειχθεί καθοριστική σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 58-55, 70-84

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με εμφανή διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο και επιθετικά να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και τον Γιάννη Μπουρούση. Τα πολλά λάθη όμως των «ερυθρολεύκων» έδωσαν προβάδισμα στην Φενέρμπαχτσε που πήρε σκορ κυρίως έξω από την γραμμή των τριών πόντων με τον Ούκιτς εκτελεστή. Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και έκανε το 12-5 με 10-0 σερί. Οι Πειραιώτες μάζεψαν την διαφορά, με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρνει επιθέσεις και με παλικαρίσιο καλάθι του Έρτσεγκ στο τέλος της πρώτη περιόδου, είχε προβάδισμα δύο πόντων (18-16).

Ο Γιασικεβίτσιους αποδοκιμαζόταν όταν ερχόταν σε επαφή με την μπάλα και αυτό τον είχε επηρεάσει. Το τέταρτο προσωπικό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Παπαλουκά να καρφώσει για το 20-16, στην πρώτη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη και κακές επιλογές και έμειναν για 2.40΄χωρίς καλάθι, με αποτέλεσμα η Φενέρ να πλησιάσει στον πόντο (24-23). Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο στην επίθεση της ομάδας του Ίβκοβιτς και το σκορ είχε γίνει 33-26 υπέρ των Τούρκων. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός με καλή άμυνα, ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και ένα αιφνιδιασμό του Σπανούλη, έκανε το σερί 7-0 και ισοφάρισε. Το 33-33 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Φενέρ έχασε ένα «βαρύ κορμί» καθώς ο Πεκέρ βγήκε με πέντε φάουλ, ωστόσο τα λάθη του Ολυμπιακού της έδωσαν την ευκαιρία να τρέξει και να φτάσει πάλι στο +4 (38-42). Ένα γρήγορο 5-0, που ολοκληρώθηκε με καλάθι του Σπανούλη έβαλε ξανά μπροστά τους Πειραιώτες. Όποτε ο Ολυμπιακός έβρισκε λύση, η Φενέρ είχε απάντηση και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο +3 (58-55).

Ο Ολυμπιακός είχε βελτιώσει αισθητά το ποσοστό του στα τρίποντα, ωστόσο η Φενέρ με τον Ούκιτς να σκοράρει και να δημιουργεί έμενε σε απόσταση αναπνοής. Ένα τρίποντο του Ονάν έφερε την τουρκική ομάδα στο +4, περίπου 4.30΄πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γιασικεβίτσιους άφησε πίσω το κακό πρόσωπο του πρώτο ημιχρόνου και με τρίποντο έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στην Φενέρ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά το… τρένο είχε φύγει και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 70-84 υπέρ των Τούρκων.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 58-55, 70-84

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 15, Νεστέροβιτς 2, Σπανούλης 14, Πελεκάνος, Μπουρούσης 7, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 7, Χαλπερίν 5.

Φενέρμπαχτσε (Σπάχια):Ούκιτς 17, Έρογλου, Ονάν 14, Λαβρίνοβιτς 4, Γιασικεβίτσιους 5, Πεκέρ, Σαβάς 7, Κίνσεϊ 3, Μουτάφ, Τόμας 19, Μέι 8, Πρέλτζιτς7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...