Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΒΙΝΤΕΟ- Πανιώνιος - Εργοτέλης (2-2): Ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη


Ο Γιάχος δεν υπέδειξε οφσάιντ στο 2-1 του Πανιωνίου, όμως ο Εργοτέλης με τον Τζούνιορ έκανε χαλάστρα στον Πανιώνιο στο 90' αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στη Νέα Σμύρνη από τους «κυανέρυθρους». Γκολ από τη σέντρα έβαλε ο Ριέρα.
Στη Νέα Σμύρνη ο Εργοτέλης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως η έμπνευση του Ριέρα να εκτελέσει από τη σέντρα (!) και να κρεμάσει τον Πίρσον έβαλε τον Πανιώνιο σε θέση οδηγού. Νωρίτερα στο 7' ένα σουτ του Εστογιανόφ δεν είχε καμία τύχη, όπως και αυτό του Τζούνιορ τρία λεπτά αργότερα. Στο 11' ήρθε το γκολ για τους «κυανέρυθρους» και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Εστογιανόφ... έψαξε ξανά την επίτευξη ενός τέρματος, όμως το σουτ έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Ο Ουρουγουανός έκανε το ίδιο και στο 27', αλλά ο Πίρσον του είπε όχι, ενώ θέλησε να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ. Έτσι, σιγά-σιγά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Ένα σουτ του Τζούνιορ στο 30' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ αυτό του Σάμαρη στο 32' μπλόκαρε ο Πίρσον με δεύτερη προσπάθεια και στο αμέσως επόμενο λεπτό μια κεφαλιά του Ρομάνο δεν είχε τύχη.

Μάλιστα, οι κρητικοί λίγο αργότερα παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ με διαφορά δυο τερμάτων, καθώς ο Χίμπλινγκερ θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από συρτή σέντρα του Γιόνσον στο 39'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια ευκαιρία για την κάθε ομάδα. Συγκεκριμένα, στο 45' η κοντινή κεφαλιά του Τζούνιορ κατέληξε άουτ, όπως και αυτή του Γουνδουλάκη στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 51', ο Νίκος Καραγεωργίου, βλέποντας ότι δεν άλλαζε η κατάσταση, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φραγκουλάκη και Λεάλ αντί των Ολίσε και Μπέτο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φραγκουλάκης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με ωραίο σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή πέτυχε την ισοφάριση για τον Εργοτέλη και αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή για τον τεχνικό των κρητικών. Το τέρμα αυτό έβαλε ξανά την ομάδα του Ηρακλείου στο παιχνίδι, ενώ ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού και υπήρξαν πολλές φάσεις.

Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριέρα στο 58' πέρασε δίπλα από την εστία του Πίρσον και το σουτ του Κουμορτζί δυο λεπτά αργότερα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία, με την κεφαλιά του Μπούντιμιρ να μη βρίσκει δίχτυα στο 70', όπως και το πλασέ του Σάμαρη στο 71'. Τελικά, γκολ επετεύχθη από τον Πανιώνιο, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες για οφσάιντ.

Στο 72' ο Σάμαρης έκανε το σουτ και η μπάλα έφτασε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος ήταν μεν σε θέση οφσάιντ, αλλά από πόδια αντιπάλου. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, ωστόσο ο Γιάχος πήρε πάνω του τη φάση κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Κουμορτζί, που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες του Εργοτέλη να διαμαρτύρονται για τη φάση.

Παρά ταύτα, οι Kρητικοί δεν παράτησαν το παιχνίδι, ενώ και οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου προσπαθούσαν να πετύχουν ένα τρίτο τέρμα για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Πίρσον μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εστογιανόφ στο 78' και ο Σιδεράκης το πλασέ του Τζούνιορ στο 80', ενώ ο Κουμορτζί σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει το 3-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο Γκανέζος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των παικτών του Εργοτέλη στη μεσαία γραμμή, αλλά αστόχησε στο τετ α τετ με τον Πίρσον. Οι φάσεις συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, με τους Πίρσον και Σιδεράκη να κάνουν εκπληκτικές αποκρούσεις στα σουτ των Εστογιανόφ και Λεάλ, αντίστοιχα. Τελικά, η ισοφάριση επετεύχθη από τον Εργοτέλη, με το σουτ του Τζούνιορ στο 90' από το ύψος της περιοχής. Έτσι, οι κρητικοί απέσπασαν την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη και ξεκίνησαν τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Σιδεράκης, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (75' Μιλοβάνοβιτς), Κουμορτζί, Σάμαρης, Ριέρα, Εστογιανόφ, Γιόνσον
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (77' Κυριακίδης), Ρομάνο, Μπέτο (51' Λεάλ), Τζούνιορ, Ολίσε (51' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι
Πηγή: www.gazzetta.gr
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...