Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Premier League: Απίστευτη συντριβή με 8-2 της Αρσεναλ από τη Γιουνάιτεντ

Τη μεγαλύτερη συντριβή στα μεταξύ τους ματς και μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της υπέστη η Arsenal στα χέρια της Manchester Utd στο Ολντ Τράφοντ, της Premier League
Η Κυριακή ήταν η μέρα των ανεπανάληπτων αποτελεσμάτων. Πρώτα το 1-5 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ στο Λονδίνο και ύστερα το απίστευτο 8-2 της Γιουνάιτεντ σε βάρος της Αρσεναλ. Αν τα πέντε γκολ, όμως, λένε την ιστορία μιας εξαιρετικής εμφάνισης μιας ομάδας κόντρα σε μια άλλη λιγότερο καλή -που δεν βρέθηκε στη μέρα της- τα οκτώ από μια πρωταθλήτρια ομάδα σε ένα σύνολο, το οποίο εξίσου θεωρητικά έχει βλέψεις για τον τίτλο, λέει πάρα πολλά για την φετινή κατάσταση των δυο ομάδων.
Από τη μια οι «κόκκινοι διάβολοι» φαίνεται πως βρίσκουν από νωρίς στη σεζόν το ρυθμό τους και ο Σερ Αλεξ έχει κάνει για ακόμα μια χρονιά εξαιρετική δουλειά, από την άλλη φαίνεται πως οι «κανονιέρηδες» μετά τις απώλειες των Σεσκ Φάμπρεγας και Σαμίρ Νασρί (χωρίς αυτοί να αντικατασταθούν) δεν είναι η ομάδα που γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά και η Αρσεναλ θα μπορούσε να είχε κάποια τέρματα παραπάνω. Απόδειξη αυτού οι 50 τελικές προσπάθειες των δυο αντιπάλων, που στο άκουσμα θυμίζουν παιχνίδια της αλάνας.
Και όμως, το πάρτι της Γιουνάιτεντ πήρε 22 ολόκληρα λεπτά για να ξεκινήσει. Σε εκείνο το σημείο ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι εκμεταλλευόμενος λάθος αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων.
Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους με δυο γκολ μπροστά στο σκορ, καθώς ο Γιάνγκ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και ο Ρούνεϊ με απευθείας χτύπημα φάουλ έκαναν τρία τα τέρματα της ομάδας τους, όμως ο Γουόλκοτ μείωσε για την Αρσεναλ στις καθυστερήσεις.
Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ βγήκαν για την επανάληψη σαν κοιμισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και είδαν τους Ρούνεϊ (στο 64'), Νάνι (στο 67') και Παρκ (στο 70') να διευρύνουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, πριν ο Φαν Πέρσι να μειώσει σε 6-2 στο 74'.
Το μαρτύριο, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμα για την Αρσεναλ. Στον 82' ο Ρούνεϊ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 72', ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιάνγκ με άλλο ένα φοβερό σουτ από πλάγια θέση έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου για τη Γιουνάιτεντ.
Οι συνθέσεις:
Μαν Γιουνάτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Κλέβερλι, Αντερσον (68' Γκιγκς), Νανί (68' Παρκ), ’σλεϊ Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (35' Χαβιέρ Ερνάντες)
Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Ντζουρού, Κοσιελνί, Αρμάν Τραορέ, Κοκελέν (62' Τσάμπερλεϊν), Ροζίτσκι, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (83' Λάνσμπουρι), Αρσάβιν, Φαν Πέρσι (83' Σαμάκ)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...