Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σάντος: «Για τη νίκη στο Ισραήλ»

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του αγώνα που ακολουθεί για την Εθνική Ελλάδος με το Ισραήλ στις 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε και τους 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν την αποστολή για το συγκεκριμένο ματς, αλλά και αυτό κόντρα στη Λετονία τέσσερις ημέρες αργότερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

Για το λόγο που δεν πήρε τον Κονέ:
«Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία πιο ισορροπημένη ενδεκάδα και στους τρεις τομείς, χωρίς να έχουμε κάποιο ξεκάθαρο κενό. Μπορεί να παίξει δεξιά και ο Φωτάκης, ενώ στην επίθεση υπάρχουν ο Αθανασιάδης που επέστρεψε, ο Σαλπιγγίδης και ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει έστω και ως αλλαγή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Σαμαρά. Μας έλειπε η κινητικότητα του Σαλπιγγίδη. Ο Αθανασιάδης από την πλευρά του είναι σε πολύ καλό επίπεδο ψυχολογικά έχοντας αγωνιστεί και στα 4 ματς του ΠΑΟΚ και έχει σκοράρει κιόλας.».

Για τις απουσίες στη μεσαία γραμμή:
«Έχουμε κάποια προβλήματα στο κέντρο και αυτή είναι η καλύτερη δυνατή αποστολή που θα μπορούσαμε να βγάλουμε. Ο Τζιόλης και ο Μόρας δεν έχουν ομάδες και δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, ενώ και ο Τζαβέλλας προέρχεται από τραυματισμό. Είμαστε σε μια κατάσταση πολύ κοντά στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, αλλά μερικοί ποδοσφαιριστές κάνουν μόνο προπονήσεις. Εμπιστεύομαι και ξέρω το χαρακτήρα που έχουν, όπως κάνουν πάντα όταν έρχονται στην Εθνική. Ούτε εγώ, ούτε κανένας δεν μπορούμε να κριτικάρουμε κάποιον για τις επιλογές του. Θέλω όμως να μιλήσουμε καλύτερα για τους παίκτες που είναι στην Εθνική και όχι για αυτούς που λείπουν».

Για το ματς στο Ισραήλ:
«Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αλλαχτεί η ώρα και για τους ποδοσφαιριστές και για το θέαμα και το ίδιο το ποδόσφαιρο, όμως δεν θέλησαν να παίξουμε ούτε Σάββατο βράδυ, ούτε Πέμπτη, συνεπώς θα αγωνιστούμε το μεσημέρι με 40 βαθμούς Κελσίου.

Εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και για τις δύο ομάδες, εμείς πρέπει να πάμε και να παίξουμε έξυπνα, θα πρέπει να είμαστε μία ομάδα από την αρχή. Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα πάμε για τη νίκη και όχι για να μην χάσουμε, γιατί τότε σίγουρα θα χάσουμε. Δεν θέλουμε να έχουμε μία φλύαρη κατοχή της μπάλας, πρέπει να ψάξουμε το γκολ και να αποφύγουμε τις βιαστικές κινήσεις κόντρα σε μια ομάδα που θα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση».

Για το ματς με τη Λετονία:
«Μπροστά μας έχουμε μόνο το ματς με το Ισραήλ και όχι με τους Λετονούς. Δεν ασχολούμαστε με σενάρια, κοιτάμε το τι θα κάνουμε εμείς και δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι. Εγώ έχω φτιάξει μια συνταγή που θέλω στην Εθνική. Έχω τα συστατικά που θέλω εδώ μπροστά στο χαρτί μου και πλέον μας απασχολεί μόνο η νίκη. Αν δεν τα καταφέρουμε θα δούμε από εκεί και πέρα τι θα γίνει».

Για το γεγονός ότι ο Σπυρόπουλος είναι το μοναδικό αριστεροπόδαρο μπακ στην ομάδα:
«Ο Σπυρόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης και αν παίξει με την Εθνική θα αλλάξει η ψυχολογία του. Όλοι κατηγορούν τον Σπυρόπουλο για όσα γίνονται στην ομάδα του. Είναι πολύ δύσκολο για κάθε παίκτη να μπαίνει σε ένα γήπεδο και να τον αποδοκιμάζουν 20.000 άτομα. Για μένα δεν υπάρχει θέμα. Στην Εθνική κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να παίξει εκεί και ο Τοροσίδης. Προτίμησα τον Μανιάτη, αντί του Ζαραδούκα που είναι αριστερό μπακ επειδή ο Μανιάτης έχει περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες. Πολύ σημαντικά, πολύ κρίσιμα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Χρειαζόμαστε την εμπειρία στην Εθνική. Μ’άρεσε πολύ ο Ζαραδούκας και στις προπονήσεις και στο φιλικό, αλλά τώρα χρειαζόμαστε εμπειρία. Θέλουμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε πολύ σημαντικά παιχνίδια και έχουν παραστάσεις. Σε καμία αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζω τον Ζαραδούκα, όπως είπα και πιο πριν.»


Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το έχω πει πολλές φορές, ότι για εμένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, και προσπαθώ να κάνω ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω προσπαθήσει, έχω κάνεις κάποιες προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ζει έντονα το ποδόσφαιρο, αντί όμως να εστιάσουμε στο ίδιο το άθλημα, εστιάζουμε στα παρελκόμενα. Είμαστε εδώ το καλοκαίρι και ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός από το ποδόσφαιρο. Ασχολούμαστε με τα στημένα, με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν θα ξεκινήσει και με ποιες ομάδες. Αυτό είναι κρίμα, δείχνουμε μια κακή εικόνα προς τα έξω, η οποία δεν είναι αυτή που θέλουμε να δείξουμε.

Πρέπει να σταματήσουμε όλα αυτά που κάνουμε και να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του ποδοσφαίρου και το πώς θα μπορέσουμε να το οργανώσουμε. Χάνουμε πολύ χρόνο στα δικαστήρια, μιλώντας για πράγματα που δεν έχουν σημασία.
Όμως αυτό έχουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μόνο να ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει.»

Για την εθνική ομάδα του Ισραήλ:
«Το Ισραήλ είναι μια αναπτυσσόμενη εθνική, έχει επενδύσει στον τομέα των ακαδημιών και για αυτό πλέον δεν είναι μόνο ο Μπεναγιούν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Αγγλία και στην Ιταλία.

Το παιχνίδι θα είναι σίγουρα δύσκολο, είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Εμείς θα σεβαστούμε τον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας να τον εξουδετερώσουμε »

Οι διεθνείς θα μαζευτούν τη Δευτέρα το πρωί δε ξενοδοχείο και το απόγευμα θα κάνουν τη μοναδική τους προπόνηση .

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Σάντος: Σηφάκης, Τζόρβας, Τοροσίδης, Κ.Παπαδόπουλος, Αβ.Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Φωτάκης, Νίνης, Φετφατζίδης, Παπασταθόπουλος, Πέτσος, Σαμαράς, Βύντρα, Μανιάτης, Μάκος, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος.

skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...