Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Γερουλάνος: «Αποφασισμένη η κυβέρνηση για κάθαρση»

 «Έχουμε μια απόφαση της δικαιοσύνης, που πρέπει όλοι να σεβόμαστε», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αποφάσεις που υποβιβάζουν την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, διευκρινίζοντας ότι δεν τιμωρήθηκαν λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
Ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στην κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μια νέα αρχή, μια αρχή για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος και συμπλήρωσε πως η Σούπερ Λίγκα είναι αυτή που θα αποφασίσει το αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα:
«Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει, αλλά δεν θα το αποφασίσουμε εμείς. Το αν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας. Το ποιοι θα λάβουν μέρος, είναι θέμα της ΕΠΟ. Αυτοί θα αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Η Πολιτεία παρακολουθεί και παίρνει τις αποφάσεις της. Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών για όσα έχουν γίνει. Εάν προκύψει οτιδήποτε και με άλλες ομάδες, δεν θα διστάσουμε. Κι εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα. Ο σκοπός μας δεν είναι σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε. Δεν έχει σημασία για μας εάν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη ομάδα».
Για το θέμα της τιμωρίας των δύο ομάδων ξεκαθάρισε: «Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει σχέση με την υπόθεση με τα στημένα. Δεν μπορούσε να δώσει άδεια η ΕΕΑ σε αυτούς τους συλλόγους. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να ελέγχει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις διοικήσεις των ομάδων από τότε που εμπλάκηκαν στην υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό όχι μόνο αποφάσισε τον υποβιβασμό τους αλλά και απέκλεισε τους ιδιοκτήτες τους από το χώρο.
Η Επιτροπή Εφέσεων πήρε μια απόφαση που δεν υπάρχει στο ποινολόγιο, μια «ερμαφρόδιτη» απόφαση. Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να παγώσει τη χρηματοδότηση και περιμένει να δει το θα γίνει. Οταν έρχεται η ΕΠΟ και λέει δεν ξέρω αν θα τηρήσω τα νέα μέτρα, τότε κι εγώ ως Πολιτεία δεν ξέρω αν θα χρηματοδοτήσω το ποδόσφαιρο...» Για το θέμα με τον γ.γ. Αθλητισμού που ακούστηκε πως θα αντικατασταθεί, ο κ. Γερουλάνος είπε: «Ο κ. Μπιτσαξής απλά διατύπωσε τις δικές του απόψεις. Όσο δεν εμπλέκεται, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όλη αυτή τη διαδικασία εγώ δεν την βλέπω προσωποποιημένα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...