Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αποθέωση για Παπαλουκά και "Σόφο"

Theodoros Papaloukas, Greek basketballplayerImage via WikipediaΘερμή υποδοχή περίμενε τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη κατά την άφιξη τους στον αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι η πτήση τους αφίχθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μάλιστα ο έμπειρος γκαρντ και νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δήλωσε πως δεν περίμενε κάτι τέτοιο ευχαριστώντας του φιλάθλους της «ομάδας του λαού» και τονίζοντας πως νιώθει υποχρεωμένος να παίξει καλά και να βοηθήσει το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ να φτάσει ψηλότερα τη νέα σεζόν.

«Κάποια άτομα από την ομάδα μου το είχαν πει, όμως δεν περίμενα στις τέσσερις τα ξημερώματα ότι θα έρχονταν άνθρωποι για να με υποδεχθούν. Είναι υπέροχο το συναίσθημα και θέλω να τους ευχαριστήσω. Με κάνει να νιώθω μεγάλη υποχρέωση να παίξω πραγματικά καλά για αυτούς αλλά και για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλότερα από ότι την περασμένη σεζόν», είπε ο «Τεό» και πρόσθεσε για την μετακίνηση τους στους «κίτρινους»:

«Ήταν πολύ εύκολη απόφαση για μένα. Αναζητούσα μία ομάδα υψηλού επιπέδου στην Euroleague και η Μακάμπι είναι μία από τις καλύτερες από την περυσινή χρονιά. Έχουν εξαιρετική διοίκηση, σπουδαίους παίκτες και το κυριότερο έναν πολύ καλό προπονητή. Μόλις μίλησα με τον κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, και μου εξήγησε τα πάντα, συμφώνησα και κατάλαβα ότι η Μακάμπι θα ήταν ο επόμενος μου σταθμός. Φυσικά και υπήρχαν κάποια άλλα μέρη που πιθανόν θα έβγαζα περισσότερα λεφτά, όμως ήθελα να παίξω σε μία ομάδα όπως η Μακάμπι με αυτούς του υπέροχους φιλάθλους, να αγωνιστώ στη “Nokia Arena” και να έχω την πιθανότητα να κατακτήσω την Euroleague και φυσικά τίτλους στο Ισραήλ και στην Αδριατική Λίγκα. Μπορώ να καταλάβω πόσο καλά οργανωμένος είναι ο σύλλογος από τον τρόπο που με καλωσόρισαν στην ομάδα, αυτή η άψογη οργάνωση είναι πολύ σημαντική για μένα. Θέλω απλά να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Πρέπει να συγκεντρωθώ και να δουλέψω σκληρά ώστε να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλότερα».

Όσο για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που θα φοράει για δεύτερη χρονιά τα κίτρινα; Είχε μόνο καλά να πει για τον 34χρονο συμπαίκτη του, Θοδωρή Παπαλουκά:

«Είναι μέντοράς μου. Όταν ήμουν στην Εθνική, 16 ετών, μοιραστήκαμε το ίδιο δωμάτιο και μου έμαθε πώς είναι να ζεις μακριά από το σπίτι και να ταξιδεύεις συνεχώς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ… Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην Μακάμπι. Τώρα ο Ντέρικ Σάρπ θα είναι ο βοηθός προπονητή, ενώ θα λάβουμε μέρος και σε ακόμα μία διοργάνωση».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...