Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΟΛ. ΒΟΛΟΥ: «Ο πρόεδρος διοικούσε από τη φυλακή!»

Ο Χαλίφα Σανκαρέ μιλάει στο gazzetta.gr, εκφράζοντας την απογοήτευση του για το... momentum της αποβολής του Ολυμπιακού Βόλου. Τι λέει για τον Μπέο, το μέλλον του και τους στημένους αγώνες.

Ο 27χρονος Σενεγαλέζος σέντερ-μπακ ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του περυσινού πρωταθλήματος. Παρ' όλα αυτά, η αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με το ότι πλησιάζουμε στη λήξη της μεττεγγραφικής περιόδου, το ποδοσφαιρικό του μέλλον, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο που αρχίζει μοιάζει δυσοίωνο. Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του Χαλίφα Σανκαρέ για την επόμενη σελίδα της καριέρας του και τις απόψεις του γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των “στημένων αγώνων” και την εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου και της ομάδας του Βόλου...

- Ποια είναι τα σχέδια σου από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι δεν θα φορέσεις τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου;

«Για την ώρα, περιμένω να δω τι θα γίνει τελικά και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα... Αν ο Ολυμπιακός Βόλου “πέσει” στην Football League, τότε το συμβόλαιό μου είναι εν ισχύ και θα πρέπει να διαπραγματευτώ την αποδέσμευσή μου... Αν υποβιβαστεί στην Δ' Εθνική Κατηγορία, τότε αυτομάτως θα μείνω ελεύθερος και τότε θα πρέπει να μελετήσω τις προτάσεις που θα έχω, για να δω τι θα κάνω...»

- Θα ήθελες να μείνεις στην Ελλάδα;

«Γιατί όχι, αν υπάρξει μία αξιόλογη πρόταση από κάποια σοβαρή ομάδα... Έχω συνηθίσει τη χώρα σας, γνωρίζω πλέον καλά το πρωτάθλημα και ήδη έχω κάνει μία καλή προετοιμασία... Πριν μία εβδομάδα και προτού προκύψουν αυτές οι εξελίξεις, μία ελληνική ομάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος όμως, αρνήθηκε να με παραχωρήσει...»

- Δεν μπορείς να μας πεις ποια είναι;

«Όχι γιατί το θέμα δεν έχει τελειώσει... Αν υπογράψω, θα το μάθετε... Αν όχι, τότε θα κοιτάξω τις άλλες επιλογές που θα έχω στο εξωτερικό...»

- Εσύ προσωπικά, πως αντιμετωπίζεις όλες αυτές τις εξελίξεις και την τιμωρία της ομάδας σου; Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Εγώ θα σας μιλήσω από την πλευρά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έζησε έκ των έσω επί έναν χρόνο αυτή την ομάδα... Λέχθηκαν και καταγγέλθηκαν πολλά, χωρίς όμως να αποδειχθεί τίποτε εμπράκτως... Προσωπικά, δεν υπέπεσε τίποτε στην αντίληψή μου... Δεν υπήρξε κανένα ματς που να μην μπήκαμε στο γήπεδο για να δώσουμε το 100% και ειλικρινά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ποτέ, κανένας παράγοντας δεν ήρθε να μας πει “παιδιά, αυτό το παιχνίδι δεν μας ενδιαφέρει και τόσο”... Αυτό μπορώ να το εγγυηθώ! Από ‘κει και πέρα, λόγω και της γλώσσας, ούτε εφημερίδες διαβάζω, ούτε τηλεόραση βλέπω, οπότε δεν μπορώ να ξέρω περισσότερα για το τι έχει γίνει... Σας μεταφέρω μόνο ό,τι ξέρω...»

- Επομένως, θεωρείς ότι η απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου - επειδή σχετίζεται με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατηγορείται ότι έστηνε παιχνίδια - είναι άδικη;

«Εγώ δεν θα σας απαντήσω για το αν η απόφαση είναι δίκαιη ή άδικη, γιατί δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να τιμωρηθεί ή όχι... Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, όμως, είναι ότι το timing της απόφασης είναι τελείως λανθασμένο... Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις σε μία ομάδα να κάνει μετεγγραφές, να αρχίζει προετοιμασία, να παίζει στην Ευρώπη και ξαφνικά, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος όχι απλά να την στέλνεις στην δεύτερη κατηγορία, αλλά να την αφανίζεις ποδοσφαιρικά... Αυτά τα πράγματα δε γίνονται πουθενά... Εμείς οι ποδοσφαιριστές, τι θα απογίνουμε; Σε τι φταίμε, να χάσουμε μία χρονιά; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα περισσότερα ρόστερ είναι συμπληρωμένα και η μετεγγραφική περίοδος τελειώνει... Αυτή η απόφαση έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα...»

- Πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι ο “ισχυρός άνδρας” του Ολυμπιακού Βόλου προφυλακίστηκε;

«Ήμουν στη Σενεγάλη για διακοπές και η αλήθεια είναι τρελάθηκα γιατί ότι η ομάδα θα διαλυθεί... Όταν επέστρεψα στον Βόλο, μίλησα με τους παράγοντες του συλλόγου και συνειδητοποίησα ότι τίποτε δεν είχε αλλάξει σε σχέση με πέρυσι... Παρ’ ότι ο κ. Μπέος βρισκόταν στη φυλακή, ασχολούνταν καθημερινά με τη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος, μιλούσε με τους συνεργάτες του, η οργάνωση ήταν το ίδιο καλή, η προετοιμασία διεξαγόταν όπως έπρεπε και τίποτε δεν έδειχνε να έχει αλλάξει... Από τη στιγμή που ο σύλλογος λειτουργούσε επαγγελματικά και προετοιμαζόμασταν κανονικά για τους αγώνες του Europa League, από πλευράς των παικτών, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην τιμήσουμε τα συμβόλαιά μας... Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες, δεν άκουσα κανέναν συμπαίκτη να πει “ίσως θα είναι καλύτερα να φύγω...” Όλο έλεγαν “θα μείνουμε και θα δουλέψουμε για να οδηγήσουμε την ομάδα ψηλά”!»

- Συμπονάς τον Αχιλλέα Μπέο για την περιπέτεια που περνάει;

«Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο ήταν πολύ καλές και σίγουρα στενοχωριέμαι για όλο αυτό που υφίσταται ο ίδιος και η οικογένειά του... Από ‘κει και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά έχει γίνει... Σας μιλάω μόνο από την ανθρώπινη πλευρά...»
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...