Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Ύποπτο» το ματς Λεβαδειακός – Διαγόρας

Η UEFΑ έστειλε στις 16 Αυγούστου στην ΕΠΟ νέο φακέλο για τα «στημένα», ο οποίος περιέχει ένα φετινό ματς της Football League. Πρόκειται, όπως πρώτο έγραψε το kentrinews.gr, για το παιχνίδι Λεβαδειακός – Διαγόρας που έγινε στις 30 Ιουλίου – τις ίδιες ημέρες που χάλαγε ο κόσμος με τα στημένα -στα πλαίσια κατάταξης για την άνοδο των ομάδων στην Ά Εθνική.
 
Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως «χειραγωγημένο για στοιχηματικούς λόγους».
Η ΓΓΑ σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, έχει ήδη ενημερώσει την εισαγγελέα κυρία Παπανδρέου που ασχολείται με το θέμα των στημένων αγώνων και της απέστειλε το σχετικό έγγραφο της Ουέφα για να το συσχετίσει με τις υπάρχουσες δικογραφίες.
Στο έγγραφο της Ουέφα πάντως αναφέρεται ότι οι αποδείξεις του αγώνα δεν είναι αρκούντως επαρκείς….
Η ΓΓΑ λίγο πριν τις 12  το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2011
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κα Πόπη Παπανδρέου την εξής αναφορά :  «Σε συνέχεια προηγούμενων συναφών αναφορών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σας υποβάλλουμε έγγραφο της UEFA με ημερομηνία 16-8-2011, το οποίο περιήλθε σε γνώση μας με το υπ’ αριθμ. 25731/2011 από 29-8-2011 έγγραφο της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με το έγγραφο της UEFA, εκφράζονται υπόνοιες ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας Λεβαδειακού – Διαγόρα που διεξήχθη στις 30-7-2011 ήταν χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στο πλαίσιο των αγώνων κατάταξης (play-offs) των ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδο στη Super League. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι στο συμπέρασμα του εγγράφου της UEFA αναφέρεται ότι οι αποδείξεις της πιθανής χειραγώγησης του ως άνω αγώνα δεν είναι αρκούντως επαρκείς (the evidence is not conclusive). Αποστέλλουμε το έγγραφο αυτό για τις δικές σας ενέργειες και το συσχετισμό του με τις ήδη εκκρεμείς ποινικές δικογραφίες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...